Reisverslag grote vakantie 2004
USA2004-01 USA2004-02 USA2004-03 USA2004-04 USA2004-05 USA2004-06 USA2004-01 USA2004-02 USA2003-6

Week van 6 tot 12 juli 2004


Dinsdag 6 juli


Vakantie hebben en toch vroeg opstaan. Dat gebeurde vandaag. Ik moest wel, anders zou ik niet in Amerika geraken. Nog gauw even de e-mail nagekeken, en even later was Pascal er om me op te halen en naar Zaventem te brengen. Rond 7 vertrokken we in Neeroeteren, en tegen half 9 waren we op de luchthaven. Alles verliep vlot; enkel dat ik de buggy (die ik moest meenemen voor Claudio en Anne-Mie) niet ingecheckt kreeg. Dat ding dus terug naar Limburg, met Pascal mee.


Om kwart voor 10 moest ik aan gate 33 zijn. Gelukkig lag daar ook een Coffee Corner, waar ik nog snel enkele sigaretten kon roken. Ook enkele biertjes werden hier geconsumeerd.


Op het vliegtuig werd de film “Starsky and Hutch” getoond. Ik heb deze echter niet kunnen volgen. De volgende foto verklaart dat:

Ik zag dus niet veel van die film dankzij die grote neger voor me.

Ook van de tweede film zag ik niet veel. Toen die even naar het toilet was, merkte ik welke film er speelde: Scooby Doo (maar geen tekenfilmversie).  Dus dan maar enkele foto’s van de oceaan gemaakt (nou, oceaan, meer wolken eigenlijk) en mijn eerste deel van het reisverslag geschreven.

Al bij al is de vlucht goed verlopen. Ik heb ook nog wat kunnen slapen.

Nog enkele fotootjes van de USA vanuit de lucht:

In Atlanta was Anne-Mie er al om me op te pikken. En de trip naar Dalton verliep ook vlot. Onderweg nog even gestopt bij een Mc Donalds om wat te eten. Waarom ik gisteren nog twijfelde over het al dan niet meenemen van een sweater, weet ik nog altijd niet. Eenmaal in Atlanta aangekomen wist ik weer waarom ik die niet nodig had. Het was warm en drukkend weer. De gevolgen bleven ook niet uit: ’s avonds was er onweer.

Vroeger weet ik nog dat bij onweer de stroom bij ons uitviel; hier valt de satelliet uit met als gevolg dat we geen tv kunnen kijken. Dan maar wat bijpraten. Tegen 11 ben ik maar gaan slapen, om deze zeer lange dag af te sluiten.

  

Woensdag 7 juli


Rond half 11 werd ik wakker. Nog wel moe, maar toch … Het was al 27 graden buiten. Na de brunch hebben we niet veel meer gedaan. Het was lekker warm buiten, te warm eigenlijk met zo’n 32 graden. Jacky is ook nog even op bezoek geweest.

Rond vieren zijn we naar de Wal*Mart geweest, de nieuwe hier in de buurt van Claudio en Anne-Mie. Daar kocht ik een adapter, om de laptop hier in de states te kunnen opladen.

Daarna gauw even de spullen die we aangekocht hadden uitladen en dan eten in Evergreen, mijn favoriete Chinese restaurant in Dalton. Nu kan ik echt zeggen dat ik oesters en kikkerbillen heb gegeten, maar beide dingen hoeven ze me niet meer voor te schotelen; lekker is anders.

Nog even Office Depot en Big Lots binnengewandeld.

Rond negen waren we terug thuis. Tijd om nog wat tv te kijken.

Intussen is ook de internet provider van Claudio (internet@dalton) op mijne laptop geïnstalleerd; ik moet nu niet meer alle bestanden overbrengen naar de desktop van Claudio, om deze te kunnen uploaden.

  

Donderdag 8 juli


Blijkbaar ben ik aangepast aan de klok; ik was namelijk al om 8 uur op. Aangezien hier nog iedereen sliep, heb ik me wat bezig gehouden met papierwerk voor de dansgroep (inbrengen van dansen op de laptop enz.). Tussendoor even een sigaretje gaan roken boven en dan terug onder, wat verder werken. Tegen 11 uur heb ik maar de tafel gedekt, zodat we konden eten.

Namiddag ging ik met Anne-Mie spullen kopen om het hek rond het dek verder af te werken. Daar hebben we dan ook wat aan gewerkt.

Na het avondmaal ging Anne-Mie werken. Samen met Claudio moesten we de kinderen bezig houden. Ik MOEST mee het zwembadje in.

Nog snel van een oude deur een poortje gemaakt opdat de hond niet bij het zwembad kon komen, en daarna (rond 8 uur) naar binnen om onze avond te vullen met tv en babbelen. Gelijk nog gauw het reisverslag bijgewerkt, zodat ik toch een beetje up-to-date blijf.

  

Vrijdag 9 juli


Gisteren wat laat gemaakt met de film “Time Line”. Dus vanmorgen wat langer blijven liggen in bed. Tegen 11 uur was het buiten al 35 graden. Gelukkig is het niet warmer geworden door de dag. In ieder geval was het te warm om buiten iets te doen. Dus besloten we maar om naar K-Mart te gaan voor enkele spullen voor de barbecue van aanstaande zondag.

Toen we terug thuis waren hebben Claudio en ik de hekken van de omheining verder afgewerkt. Dit werkje werd echter even onderbroken door het avondmaal.

Daarna was verfrissen zeker nodig. En ik heb intussen ook al mijn eerste muskietenbeten opgelopen (een vijftal denk ik).

Van de avond hebben we tv gekeken (onder andere “monk”)

De laatste bijwerking van het verslag was om middernacht. Ook heb uploaden heb ik toen gedaan.

  

Zaterdag 10 juli


Weeral een warme dag. Voor buiten iets te doen is het te warm. Claudio is werken en Anne-Mie is pas tegen 7 deze morgen teruggekomen van haar werk. Zij wil nog even rusten. Dus rustig mezelf bezig houden: sigaretje roken, de hond eten geven, internetten, … Tegen elven staat Anne-Mie op. Na een’ontbijt’ en het klaarmaken van de girls gaan we winkelen in Tanger Outlet Center.

Na het winkelen genieten Anne-Mie en de kinderen van een ijsje van Dairy Queen. Ik koos er voor een cheeseburger …

Op weg naar Kroger (voor onze aankopen voor de bbq van morgen) kwamen we langs Fud Ruckers. Een ideaal moment voor enkele foto’s, want daarbuiten stonden enkele toffe ‘attributen’ voor dit restaurant:

Dan maar door naar Kroger. Heel wat etenswaren aangekocht; want morgen voor de bbq worden iets meer dan 20 personen verwacht.

Thuis eerst uitladen en dan al enkele voorbereidingen treffen. Tof, ik voelde me weer eens alsof we op school een personeelsfeest voorbereidden; eten klaarmaken voor later (een van de weinige keren dat ik ‘kook’).

Daarna maakten we spaghetti klaar en smulden we ervan.

De avond zelf was eerder kalm. Ik keek tv, Anne-Mie was bezig met de kinderen. En plots telefoon. Ene Andy (die ik niet ken, maar wel gaat komen naar de bbq morgen) belde: hij wist dat Claudio werken was, maar hij vroeg of ik en Anne-Mie geen zin hadden om naar de poolparty te komen waar hij was met enkele kennissen. Rare mensen, die Amerikanen, iemand uitnodigen die ze niet eens kennen of gezien hebben; maar dat is nou typisch die zuiderse mentaliteit hier: gastvrijheid tot en met. In ieder geval, ik heb geweigerd (en Anne-Mie ook; zij was heel moe), ondanks dat het feit dat ze margerita’s aan het drinken waren bij het zwembad… Nou, ik wil eerst de mensen leren kennen voor ik naar zo’n feestjes ga.

Anne-Mie wilde vroeg gaan slapen. Ik ben dus ook ‘vroeg’ naar mijn kamers gegaan. Daar werkte ik het reisverslag bij en checkte ik mijn mail. De tv stond aan en ik volgde tussendoor nog even wat er te zien was op ‘history channel’. Daarna nog gauw alles geupload  en zo zit deze dag er weer op.

Morgenvoormiddag zullen we de bbq voorbereiden, namiddag zijn er dan een 20 tal gasten. Hopelijk hebben we genoeg eten en drinken gehaald. Maar dat zullen we dan wel zien. Ik denk dat de volgende update van dit reisverslag pas maandag zal gebeuren … Tja, morgen komen kennissen en ‘mee-kennis-te-maken’-personen. Van enkele kennissen weet ik dat het bier zal gebruikt worden; van mezelf weet ik dat ook, daarom!

  

Zondag 11 juli

 

In de voormiddag nog enkele voorbereidingen moeten treffen voor de bbq. Tegen drieën waren we dan klaar en konden de gasten komen. Er waren op het laatste moment nog verschillende afzeggingen: Monica en Izell konden niet komen (Monica voelde zich gisteren al niet zo goed), Marie-An en Ricky kwamen helemaal niet opdagen. Toch is het een geslaagde bbq geweest.

Het was vreselijk warm. Buiten werd er gebakken en we aten op de porch. De kinderen speelden in het zwembad.

Ik denk dat ik het begin had van een hitteslag. Plots kreeg ik hoofdpijn, voelde me niet goed, moest dringend binnen gaan. Dat gevoel heb ik verschillende uren gehad. Ik was niet de enige die regelmatig moest gaan afkoelen binnen. Het was gewoon niet te doen buiten, en zelfs onder de fan op de porch bleef het heet.

Van Andy (sheriff van een dorpje in de buurt) kreeg ik enkele patches en zelfs enkele t-shirts. Met hem ga ik binnenkort ook eens meerijden, als hij dienst heeft.

Matthew bood aan dat we mee zouden gaan kamperen voor enkele dagen. Ik krijg mijn vakantie dus wel gevuld. We zullen serieus moeten gaan selecteren wat we wel en niet gaan doen.

Tegen 9 uur zijn de laatste gasten vertrokken. Daarna nog wat opgeruimd en dan wat tv gekeken.

  

Maandag 12 juli


Tegen 11 opgestaan. Het gaat weer een warme dag worden. Om 11 was het al 30 graden.

Tijdens het ontbijt al eens zitten plannen wat we zouden kunnen gaan doen: we moeten rekening houden met de werkuren van Claudio, die van Anne-Mie, de zwemlessen van Elena, de afspraken met de notaris, … We gaan best een schema opstellen. Dat plant makkelijker.

Aangezien er wat onweer in de lucht hing vandaag, besloten we (na Claudio’s computer te hebben aangepast) naar Chattanooga TN te gaan. Anne-Mie raadde T.J.Max aan. En reden had ze. Ok, ik heb voor 256 dollar gekocht aan spullen, maar in de gewone winkel zou ik zeker 600 dollar kwijt geweest zijn! Diverse T-shirts van Nike en CK, een broek van CK, ondergoed van Tommy en CK, … dat heb ik de eerste jaren niet meer aan te kopen!

Daarna gromden onze magen. Tijd voor een restaurant op te zoeken. Het werd Olive Garden. Een lekkere pizza, een grote Budweiser, … Het kon niet op.

Vervolgens nog even de mall (winkelcentrum) binnen. Voor Sandy heb ik een baseballshirt gevonden, en voor mezelf nog enkele kleine prullen. Ook voor Wendy van school heb ik iets gevonden; voor haar vriend moest ik iets origineels zoeken ivm Jack Daniels. Ik denk dat ik daar in geslaagd ben.

Na een half uurtje rijden waren we terug in Dalton, GA. De website nog even aangepast, wat tv gekeken en dan maar weer eens het bed ik.

Intussen is al 1 week om, nog maar 5 weken te gaan …