Reisverslag grote vakantie 2004
USA2004-01 USA2004-02 USA2004-03 USA2004-04 USA2004-05 USA2004-06 USA2004-05 USA2004-06 USA2004-04

Week van 4 tot 10 augustus 2004

  

Woensdag 4 augustus


 Al vroeg opgestaan, Rusti ging langskomen om een website te laten maken. Daar een hele tijd aan gepruld; ik heb er nog veel werk aan …

Nadien gaan zwemmen met de kinderen in het zwembad waar Elena zwemles volgt. Anne-Mie ging niet mee, Claudio gaat niet graag hier in het water, dus heb ik Emilie wat bezig gehouden.

Daisy, de hond, heeft al verschillende struiken ‘opgevreten’. Dus daar gingen we iets aan doen: een extra afsluiting in de ren, tussen het hok en de struiken. Om deze draad goed te kunnen vastmaken moesten we nog even naar Home Depot voor wat spullen. Natuurlijk weer enkele spullen meer meegebracht dan eigenlijk nodig.

’s Avonds nog een paar dingen geprobeerd voor die website, op Ebay gesurft, tv gekeken, …

  

Donderdag 5 augustus


Aangenaam weer vandaag; niet zo heet als de andere dagen. Iets over de 30 graden, maar aangenaam om in te vertoeven. We hebben dus buiten wat kunnen doen:

Eerst wat we gisteren gestart waren, afwerken: die extra afsluiting voor de hond. Gelijk ook wat namaakgras in de ren vastgemaakt, dat oogt mooier.

Daarna zijn we begonnen aan de bank. Ging goed vooruit! Nog een dag werken aan de bank en die is dan ook af.

’s Avonds weer gewerkt aan die website. Ik moet mijn uren opschrijven. Wie weet wordt dit een heel goedkope vakantie naar de US.

  

Vrijdag 6 augustus


Het voelt erg fris aan. Het is buiten maar 25 graden. Er staat een stevige bries. Dat maakt het ideaal om buiten iets te doen.

Claudio en ik hebben de bank zo goed als af. Anne-Mie heeft het hondenhok uitgekuist.

Tussendoor heel wat werk verricht aan die website voor Rusti’s UnBEADables.

Claudio is nu naar de winkel, Anne-Mie is naar het werk. Ik let op de kinderen en pas mijn website aan.

Straks nog wat tv kijken en vroeg het bed in; morgen moet Claudio werken en Anne-Mie komt morgenvroeg pas terug – zij moet nog wat rusten.

  

Zaterdag 7 augustus


 Vandaag werd het indianen- en cowboy-dag.

Direct na de middag vertrokken we richting Tennessee. We waren op weg naar Red Clay Council Grounds. Toch eerst nog even stoppen aan een rommelmarkt die we onderweg tegenkwamen.

Op de council grounds  was er veel volk. Enkele ‘native americans’ liepen er rond in mooie pakken. Natuurlijk moest ik met die gast op de foto. Dezelfde gast staat ook op de website van vorig jaar, alleen met een ander pakje aan.

De Cherokees voerden traditionele dansen op, er waren heel wat dingen te koop die door indianen gemaakt waren, …

The Blue Hole, is altijd een leuke plaats op terug te gaan bekijken.

Na de indianen gingen we op weg naar de cowboys. En weer even een tussenstop om te gaan eten bij Zaxby’s.

We waren goed op tijd aan de rodeo. Tijd genoeg om even wat rond te lopen en eens te gaan kijken achter de schermen …

De rodeo startte bijna een half uur te laat omwille van een zwaar verkeersongeval op de interstate. Het begin van een rodeo is steeds hetzelfde: een gebed, de nationale hymne, het meisje met de vlag, de ode aan de politie en brandweer en paramedics, …

Vervolgens de parade van de cowboys die gaan meerijden…

Tussen de evenementen (kalfjes vangen, tonnen rijden, bareback rijden, …) in, is er de race voor de kinderen. Alle kinderen verzamelen in de arena, de organisatie laat twee kalfjes los. De kinderen moeten de linten die aan de staart van de kalfjes gebonden zijn, proberen te pakken. Wie het lukt krijgt een waardebon.

Het was een grote rodeo. Tegen half 11 was het pauze. Wij besloten om naar huis te gaan. Het begon ook al heel wat frisser te worden (de laatste dagen is het hier ’s nachts heel wat frisser geworden. Op de radio sprak men zelfs van een bijna-record: het koudste moment van vorige nacht was 12 graden! Het was geleden van 1948 dat het nog zo koud was (toen was het eigenlijk nog 1 graad kouder). Gelukkig hadden we ons hierop voorzien en hadden we vestjes mee).

Zondag 8 augustus


Die website die ik bouw voor Rusti, daar is vandaag weer heel wat aan gewerkt. Rusti’s man is langsgekomen en ik toonde wat ik al af had. Er waren nog enkele nieuwe ideeën om te verwerken; het moeilijkste gaat zijn om een bestelformulier te ontwerpen en een betaalmethode via PayPal. Maar ik mag gerust nog wat werk hebben aan die website; ik ontving van Carl (Rusti’s man) vandaag namelijk een cheque van … 500 dollar! Dat had ik niet verwacht, en ik voel me nu dus ook wel wat schuldig, moest ik die website niet afkrijgen! Echt waar – ik schaam me een beetje, maar langs de andere kant maakt dit de vakantie wel een stuk goedkoper. Ik zal dus de volgende dagen nog heel wat achter mijn computer zitten.

Maar een break moet er ook zijn. En dat was vandaag de show van Dora, the Explorer.

Het is eigenlijk een kindershow. We hebben Dora the Explorer ook in België: op Nickolodeon. Het is vooral voor de meisjes bedoeld, maar al bij al was het een leuke voorstelling.

Er was niet zo veel volk – vond ik – maar dat verbaast me ook niet als het goedkoopste ticket 17 dollar is, en zelfs de kleinsten moeten betalen! Wij hadden betere plaatsen: de eerste rij op het balkon, voor 22 dollar de kop.

Het was zeer interactief, de kinderen deden heel goed mee, er was heel wat variatie in het stuk, mooie decors, … kortweg een heel toffe voorstelling!

Nadien gingen we eten in een Mc Donalds. Daar konden de kinderen zich nog eens uitleven in de speeltuin. En verder ging het naar Marie-An en Ricky. Het was rond half 9 dat we daar aankwamen. Alles donker. Marie-An was terug opgestaan voor ons. Ze hadden een party gehad vorige nacht. Maar ze stond erop dat we bleven.

Een gezellige babbel, een goed glas wijn, voldoende off-spray (tegen de muskieten), …

Het was tegen 10 dat we naar huis reden.

  

Maandag 9 augustus


Ik moet er iets voor doen he, dus hele tijd aan de pc gezeten.

De break vandaag was een bezoek aan het winkelcentrum in Calhoun, eten bij Cancun (Mexicaans eten), shoppen in de mall in Dalton.

Natuurlijk heb ik weer heel wat spullen gekocht in Calhoun (ik hoop dat ik alles in mijn koffers ga krijgen als ik volgende week begin te pakken). Het Mexicaans eten was niet slecht, maar ik had toch liever een hamburger gehad. En in de mall heb ik een goede deal gedaan:

Ik kocht twee showergels, een deodorant en een after shave. Totaal voor 83 dollar. Amerikaanse gewoonten ken ik ondertussen, dus ik vroeg naar een gift. Ze zei dat er geen CK-gifts meer waren. Ik: ‘maar ik koop voor 83 dollar, daar moet toch iets te regelen zijn’. Uiteindelijk kreeg ik een Tommy Hilfiger sporttas mee. Goed he.

  

Dinsdag 10 augustus


Nog een rustige dag. Naast wat geprul aan de computer zijn we gaan winkelen in Wal*Mart; de voeding in huis geraakte langzaam op …

Het was weer een shiftwissel van Anne-Mie en Claudio vandaag. Dit had tot gevolg dat ik iets meer dan een uur moest babysitten. Gelijk heb ik eten gemaakt.

’s Avonds het zelfde als de meeste dagen: bijpraten, tv kijken, …