Hier kan je een reisverslag lezen over mijn verblijf in de USA in 2000.


Ik verbleef hier van 5 juli 2000 tot 20 augustus 2000.

USA2000-1 USA2000-2 USA2000-3 USA2000-4 USA2000-5 USA2000-6

Zondag 13 augustus 2000

Claudio had van Birgit een sofa gekregen (een hele tijd geleden), maar die moest nog gehaald worden op de farm in Chatsworth. Aangezien we dan toch in Chatsworth zouden zijn, zou een bezoekje aan Jacky en Terry hierbij kunnen aansluiten. Althans, dat was de planning ...


Eerst hebben we verder gewerkt aan de wand van de logeerkamer. Dat ging vlot vooruit. Daarna nog gauw even een paar ruiten van de Passport getint. Rond half drie vertrokken we dan naar de farm van de Bouckaerts in Chatsworth. Met de Olympische Spelen van 1996 was deze farm kandidaat voor alle activiteiten met paarden; de farm is gekend voor alle North Georgian Horse Events; een andere farm, korterbij Atlanta heeft de Olympische spelen dan effectief mogen huisvesten. Er staat ook het woonhuis van de "baas" van Beaulieu America (carpetindustrie). Het is een reuzegroot domein met meerdere woningen. In het "gate-house" wonen Patrick en Marianne (die er ook waren op de twee barbecues die ik hier heb gehad), in de "bed-and-breakfast" woont Birgit, en er zijn nog enkele andere verblijvers. (Met deze drie foto's heb je een zicht op een kant van het domein.) PS: Het hekwerk is de afbakening van het gate-house; ook alle grond die je ziet - achter het hekwerk - behoort tot de farm.

Het was goed weer, er was lekkere Budweiser en goede J&B-whisky, snacks, ... Dus zijn we maar blijven hangen bij Patrick en Marianne. Tussendoor hebben we de couch-thing maar gedaan: de sofa opladen, wegbrengen naar Claudio's thuis, terugrijden. Terug daar hebben we genoten van het goede weer en zo vloog deze dag ook weer voorbij. Bij Jacky en Terry zijn we niet meer geraakt.

Maandag 14 augustus 2000

Claudio moest naar de tandarts en Annemie had een interview voor een andere job. Toen ik deze morgen opstond was het dan ook doodstil in huis. Niet zeker wetend of Claudio al dan niet thuis was, ben ik maar heel stil geweest. Ik heb wat getokkeld op de computer, enkele telefoontjes gedaan, ... Onder andere heb ik Delta Airlines gebeld om mijn return-flight te bevestigen (dit mooie liedje in Amerika blijft niet duren en ik moet al langzaamaan beginnen denken aan terug pakken en regelen dat ik thuis geraak).


Vanmiddag ben ik met de Nissan naar de politie gereden om enkele foto's te maken (die ik vorige vrijdag niet gemaakt heb). Nogmaals wagen 63, waarmee ik heb mogen mee-rondbollen. Zeker de binnenkant van zo'n patrolcar verschilt erg met die van politiewagens in Belgie. En ook mijn begeleider, Chad Mullinax mocht niet op de foto's ontbreken.


Samen met Annemie ging ik even naar Wal Mart voor enkele huishoudelijke aankopen. Terug thuis was het pizza-time. Nadien hebben Claudio en ik de Passport afgewerkt met tinting. 's Avonds huurden we een film, die ik graag zou zien: Stuart Little. Best leuke film.

Dinsdag 15 augustus 2000

Voormiddag ben ik met Claudio naar de First National Bank of Chatsworth gegaan en heb ik daar een rekening geopend; ik kom toch vaak genoeg naar Amerika, zodat een bankrekening hier best wel handig is. Een ander voordeel is dat ik niet meer moet heen en terug reizen met een heleboel geld op zak; voor ik volgende keer vertrek, zet ik geld over van mijn bankrekening in Belgie naar mijn bankrekening in Amerika (de kosten voor zo'n wired transaction vallen best mee.


Namiddag ging ik (weeral met Claudio) naar een van de bedrijven van Beaulieu of America - rug-department.

Patrick gaf ons een hele rondleiding door de fabriek. Hij toonde ons elke fase in de productie van tapijten. We begonnen met de plaats waar de garens binnenkwamen en gingen verder naar de weefmachines. Patrick gaf een gedetailleerde uitleg over elke fase in de productie. Op naar de plaats waar de tapijten gesneden werden en verder naar het aanbrengen van boorden op de tapijten. Zelfs de verpakkingsfase en verzendingsfase verden toegelicht. Nog even een wandeling in de magazijnen en ons bezoek van ongeveer een uur zat erop. Tof. Bedankt, Patrick.


Terug thuis even een versnapering. Claudio moest natuurlijk het grootste stuk hebben.

Nadien gingen we naar Home Depot. Ik betaalde met VISA, en Claudio betaalde mij terug in cash, zodat ik terug "liquide" financien had. We hebben dan ook nog wat gewerkt aan de wanden van de logeerkamer. Weer het einde van een veel te warme dag; de temperatuur liep op tot bijna 40 graden.

Woensdag 16 augustus 2000

Om 11 uur was het al 36 graden. Annemie had vannacht gewerkt. Zij wilde nog wat slapen (en hoopte dat Elena dat ook nog zou willen doen). Om geen lawaai te maken heb ik buiten maar wat gedaan: het zwembad deels laten leeglopen en nadien opgevuld met "vers" water, de planten water gegeven, de post uitgehaald, ...


Op de middag hebben Annemie en ik de computer wat gecleand, want er zaten veel te veel foto's in, die we niet (meer) nodig hadden. Computeren is hier een van mijn grootste bezigheden.

Terwijl Annemie en Elena een middagdutje deden heb ik wat in het zwembad gelegen en ook daarnaast, maar het was te heet. Na een half uurtje ben ik binnen naar Matlock gaan kijken.


Na het middagdutje vertrokken we richting Chatsworth. We bezochten Jacky en Terry, maar Terry lag ziek in bed. Dan hebben we maar enkele uren met Jacky gebabbeld. Bij de babbel hoorde southern iced tea en southern gingerbread. We hebben heel wat bijgebabbeld, en Jacky gaf gelijk enkele cadeautjes meer voor mijn en Claudio's ouders. Voor mij had ze ook een cadeautje (in gedachten) en dat zal ze vrijdag langsbrengen.


Hoe ziet de planning voor de resterende dagen eruit? Morgen, donderdag, naar Chattanooga om aldaar The Aquarium en Hooters te bezoeken. Overmorgen, vrijdag, koffers pakken. Zaterdag op naar Atlanta voor mijn vlucht naar JFK New York en daarna naar Brussels. Ik blijf echter elke dag deze site aanpassen.

Donderdag 17 augustus 2000

De planning voor vandaag is uitgekomen. Eenmaal dat Claudio terug was van het werk begonnen we ons klaar te maken om naar Chattanooga te gaan en het aquarium te bezoeken.

Het is een groots gebouw met talloze enorme aquariums. Er zijn unieke vissen en reptielen te bekijken. Echt de moeite waard. Foto's zeggen meer dan woorden.

Gelijk met de permanente tentoonstelling (de aquariums) was er een tijdelijke tentoonstelling met allerlei gevaarlijke beesten: tarantula's, slangen (in diverse soorten en maten), schorpioenen, "gevaarlijke" mieren en andere insecten, ... Je kreeg de kriebels als je die enge beesten bekeek.

Na ons bezoek aan het Tennessee Aquarium gingen we naar Hooters.

We hebben er goed gegeten en genoten van de serveersters. Hooters is een begrip in Amerika. Om hier als serveerster te kunnen/mogen werken moet je bepaalde lichaamsvormen hebben ...

Deze dag liep weer op zijn einde en het einde van deze vakantie is (jammer genoeg) ook in zicht. Morgen zal ik moeten pakken want overmorgen moeten we al voormiddag vertrekken naar de luchthaven in Atlanta.

Vrijdag 18 augustus 2000

Zoals gepland deed ik vandaag mijn valiezen pakken. Het grootste gedeelte hiervan was klaar rond 1 uur. Nadien hebben Annemie en ik nog wat gewerkt in de kelder (logeerkamer); nu alle "denkwerk" af is kan Claudio zelf wel verder met de afwerking.


We gingen ook nog wat winkelen, want Annemie had nog enkele cadeautjes te kopen, die ik mee naar Belgie moet nemen. En we gingen afscheid nemen bij Izell (op Beaulieu - waar hij werkt als security).

Nadien gingen we nog een laatste keer eten bij Evergreen.

Zaterdag 19 augustus 2000

Om 8 uur was ik al uit de veren. Na een verfrissende douche deed ik de laatste spullen inpakken. Om kwart voor 10  vertrokken we richting Atlanta. Nog gauw maakten we een tussenstop bij Monica, om er afscheid te nemen.


Na het inchecken aten we (Claudio, Annemie en ik) een hamburger en toen was het tijd om ook afscheid van hen te nemen. En dan ging ik alleen mijn weg. We zaten tijdig in het vliegtuig, toch vertrokken we in Atlanta met 3 kwartier vertraging (er was een waarschuwingslichtje in de cockpit dat niet uitging, en dat probleem moest eerst verholpen worden). Toch kwamen we maar een kwartier te laat aan in New York (we hadden letterlijk de wind van achter).


In New York moest ik nog bijna 3 uur rondlopen, aleer mijn vlucht vertrok. Een ideaal moment voor nog enkele foto’s te nemen van het vliegtuig waarmee ik zou naar België vliegen.

Regelmatig ging ik de luchthaven uit om een sigaretje te roken. De tijd ging snel voorbij.


Ook deze vlucht vertrok met 3 kwartier vertraging. Enkele personen die wel hun bagage hadden ingecheckt kwamen zelf niet opdagen en uit veiligheidsoverwegingen moest hun bagage terug van het vliegtuig afgehaald worden. Na enkele borrels en het avondeten mochten we film kijken.Ik probeerde op dat moment wat slaap bij te halen.

Zondag 20 augustus 2000

Ondanks ons laattijdige vertrek in New York, kwamen te toch nog 10 minuten te vroeg aan in Brussel. Daar wachtten Eddy en Jurgen me al op. Gelukkig was het goed weer in Belgie, zodat de aanpassing van het warme Georgia aan het frissere België vlot verliep. Rond half elf was ik dan thuis en wachtte me nog 1 vervelende taak: koffers uitpakken.


Het was een toffe vakantie, ik heb veel dingen beleefd en gedaan, maar toch ben ik ook blij dat ik terug in Belgie ben.

USA2000-1 USA2001-1 USA2000-5