Hier kan je een reisverslag lezen over mijn verblijf in de USA in 2000.


Ik verbleef hier van 5 juli 2000 tot 20 augustus 2000.

USA2000-1 USA2000-2 USA2000-3 USA2000-4 USA2000-5 USA2000-6

Zaterdag 29 juli 2000

Claudio moet werken vandaag. Dus weer alleen met Annemie en Elena. We zijn maar naar de mall op Walnut Square geweest, waar ik weeral heel wat aankopen heb gedaan: al mijn Eternity-spullen die op de shoplist stonden, een t-shirt en wat kleine prullen. Toevallig waren de zwembadjes in solden. Annemie besliste dan maar een zwembadje te kopen (met cover) en de kosten te delen met mij. Het is niet zo'n groot zwembad (Elena kan met haar voeten op de bodem), maar toch ook niet te klein. Perfect. Annemie, Elena en ik hebben dus wat zitten ravotten in het zwembad(je). Heerlijk met die warme zon die het water snel opgewarmd had.

Zondag 30 juli 2000

Vandaag was het wat minder met het weer; we stonden op en het regende wat, het was ook flink afgekoeld (tot 23 graden). Iets in de namiddag heb ik Eddy gebeld in Belgie. 's Avonds waren we uitgenodigd bij Monica en Izell. Daar was een avondmaal voorzien "speciaal voor Dirk en mij". Dirk is ook een Belg en die is op bezoek bij Patrick en Marianne. Verder waren ook Jan en Deborah met hunne kleine daar. De maaltijd bestond uit "bierburgers". Het was een plezante avond.

Maandag 31 juli 2000

Weer al slecht weer toen we opstonden. In de namiddag is het terug beter geworden, de zon scheen terug en de temperatuur liep al vlug op tot in de 30. Claudio was werken, dus hebben Annemie en ik maar enkele klusjes afgewerkt in het huis: een lijstje geplaatst rond de deuropening van de keuken en een veiligheidsrekje gemaakt voor Elena, opdat zij zich niet zou kwetsen aan de stenen open haard. (Nu hebben we ook een plekje waar kleine spullen kunnen gestapeld worden uit het bereik van Elena.)


Rond 3 uur in de namiddag kwam Claudio even langs met de ziekenwagen; ze waren net in Hamilton ziekenhuis geweest (waar Annemie werkt) (dat is maar 4 km van hier, so ...).

Verder zijn Annemie, Elena en ik nog wat gaan winkelen in Wal Mart voor onze huishoudelijke aankopen. Als avondmaal aten we nog maar wat bierburgers; Monica had gisteren de nodige benodigdheden meegegeven (zij had veel te veel burgers voorbereid en het is gewoonte van "restjes" mee te geven).

Dinsdag 1 augustus 2000

Blijkbaar is het weer hier in Georgia ook af aan het gaan. Derde dag op rij dat het minder mooi is. In de namiddag is het echter terug beter geworden met temperaturen tot halfweg in de dertig graden. De zon scheen heerlijk. We gingen weer een stukje hof afwerken. Tussen het zwoegen door (ik moest met een houweel de grond losmaken) enkele Budweisers gedronken. Nadien hebben we gezellig met ons vieren in het zwembad gezeten om af te koelen. 's Avonds ging Annemie werken. Claudio en ik hebben dan maar wat TV gekeken.

Woensdag 2 augustus 2000

Het was mooi weer toen we opstonden (om half twaalf). Claudio was al op zijn werk. Annemie en ik hebben dat stukje hof verder afgewerkt. Claudio was er niet, dus kon er wel een foto gemaakt worden van de arbeid die ik hier moet leveren (grapje).

Daarna ging Annemie "even" naar Kristina om "even" op de kinderen te letten, want Kristina moest dringend even weg. Home alone dus voor "even" (meer dan 3 uur). Intussen wat geinternet, Jacky en Terry gebeld, ... Dan is Annemie me komen ophalen en zijn Kristina, Annemie, Elena en ik gaan eten in Longhorn. Een heel tof restaurant, ingericht in de sfeer van het oude wilde westen. Verder ging het naar Kristina haar thuis. We zouden een DVD gaan bekijken met surround-support. Na een half uur zoeken begon ons avontuur met The Matrix. We hebben de film maar half afgekeken (Kristina was gewoon op). Maandag gaan we waarschijnlijk terug om de rest te zien. Het was een leuke dag.

Donderdag 3 augustus 2000

Nadat Claudio terugkeerde van het werk vertrokken wij voor een dagtrip naar Athens Tennessee. Eerste nog even enkele betalingen gaan doen voor riolering, huisvuilophaling, telefoon, ... en dat alles via drive-thru plaatsen: Gewoon oprijden, een koker uit de machine nemen, de rekening en geld erin en terugplaatsen. De machine "zuigt" de koker binnen en daar wordt de betaling geregistreerd. Even later blaast de machine de koker terug met het bewijs van betaling.


Onze eerste stop was Mayfield Dairy. Dit is de melkfabriek van in de buurt. We kregen er een video te zien en een rondleiding in de fabriek. Foto's nemen binnen was verboden; enkel deze foto's werden in het visitorcenter en buiten genomen. (Na de rondleiding hoorde een ijsje er natuurlijk bij.) De mijnheer die bij Claudio en mij op de foto staat is de huidige baas van de Mayfield-fabriek.

Verder ging het naar een museum over (locale) Amerikaanse geschiedenis. De drie verdiepingen waren ingericht met taferelen van vroeger tot nu. Helaas zijn hier vele foto's mislukt.

Een leuk onderdeel was de tijdelijke tentoonstelling met native-american art (kunst van indianen).

Toen we 's avonds terug thuis waren heeft Annemie Mexicaans voor ons gekookt. Heerlijk.

Vrijdag 4 augustus 2000

Wat al langer gepland was werd vandaag uitgevoerd: een item (dat Annemie bijna een jaar geleden gekregen heeft als cadeau) terugbrengen naar de winkel om te ruilen voor iets dat ze wel kan gebruiken. Met ons vieren gingen we naar Chattanooga. Verschillende winkels deden we aan: " Baby's R us ", "Real Big lots", " Sam's " en nog een sportwinkel. De tijd vloog snel voorbij. 's Avonds gingen we eten in een restaurantje in Dalton dat de "echte, ouderwetse, Amerikaanse" hamburgers maakt.

USA2000-1 USA2000-5 USA2000-3