Hier kan je een reisverslag lezen over mijn verblijf in de USA in 2000.


Ik verbleef hier van 5 juli 2000 tot 20 augustus 2000.

USA2000-1 USA2000-2 USA2000-3 USA2000-4 USA2000-5 USA2000-6

Vrijdag 21 juli 2000

Atlanta was het doel van onze daguitstap. Na bijna 2 uur rijden zagen we de skyline van Atlanta.

In Atlanta bezochten we de UNDERGROUND. Dit is een van de leuke toeristische attracties van Atlanta. Het is een galerij, ingericht als een "oud metro-systeem". Hier vind je leuke en originele winkeltjes met toeristische spullen. De Underground heeft ook een stuk buiten. Tof om er rond te lopen. Bij Mick's gingen we iets eten.

Nadien reden we door naar Marietta. Daar is een grote winkel voor mannenkleding. Marietta is een van de "buitenwijken" van Atlanta. Weeral heb ik enkele koopjes gedaan: CK-spullen aan 2/3de van de prijs.

Zaterdag 22 juli 2000

In Sweetwater (Tennesee) bezochten we eerst een grote "flea-market". Vergelijk het met een grote rommelmarkt, die ook wel nieuwe spullen verkoopt. Hier kocht ik een mooie beltbuckle en wat snuisterijen. Nadien gingen we iets eten in Gondelier Pizza and Steak.

Verder ging het naar The Lost Sea. Dit is een ondergronds meer. Via een grote gele tunnel daalden we af naar de "ondergrond". We wandelden wel enkele kilometers in deze grote grot. Jammer genoeg zijn de meeste foto's hier mislukt. Echt de moeite waard. Alvorens terug naar de oppervlakte te gaan maakten we een boottochtje op dit ondergrondse meer.

Na dit buitengewoon toffe avontuur deden we nog even rusten op een restarea bij The Lost Sea. Ook hier waren toffe dingen te bekijken: een hoefsmid, enkele souvenirwinkels, ...

Jammer genoeg sloten alle bezienswaardigheden om 19 uur. Dus toen zijn we maar naar huis gegaan.

Zondag 23 juli 2000

Dit is de eerste dag dat ik hier ben dat het slecht weer is. Ik sta op - het regent - het is maar 20 graden - koud. Gelukkig zijn er geen uitstapjes gepland vandaag. We besluiten dan maar om verder te werken aan die wanden van de toekomstige logeerkamer. Annemie wilde een compromiterende foto nemen terwijl ik aan het werk was; maar Claudio wil geen bewijzen van de dwangarbeid die hij me hier laat doen. Intussen is het avond. Door de dag heeft het niet geregend. Vanavond is het terug begonnen met regenen. Er is onweer. Op TV geeft men zelfs melding van ernstige onweders bij ons in de buurt.

Maandag 24 juli 2000

Het is nog eens een slechte dag. Koud (20 graden toen ik opstond om 10 uur) en bewolkt. Dus hebben Annemie en ik binnen maar wat gewerkt. De keuken werd behangen. We dachten dat dit een werkje van een paar uur zou zijn, maar we hebben er aan gewerkt van 12 tot 7. Daarna zijn we naar Wal-mart gegaan en hebben daar in de Mc Donalds gegeten. Ook nog wat geshopt voor thuis en ik kocht enkele typisch Amerikaanse souvenirs: baseball-handschoen, -bal en -bat.

Dinsdag 25 juli 2000

Laat opgestaan vandaag. Eigenlijk weer niets gedaan. Het weer is terug goed, maar geen zin om buiten te gaan liggen. Ben met Claudio naar K-Mart geweest om hekjes te kopen als beveiliging, zodat Elena niet in de kelder zou kunnen vallen. Voor de rest heb ik wat zitten prullen op de computer. Zo heb ik mij een "Amerikaans rijbewijs" nagemaakt. Een echt rijbewijs zal ik hier niet kunnen halen; ik ben namelijk toerist en verblijf hier niet voor altijd. Deze imitatie is wel leuk als gadget, maar om te gebruiken is het zeker niet; de straffen hier op "valsheid in geschrifte" zijn iets te hoog.

Woensdag 26 juli 2000

Van alles gepland vandaag, maar op het laatst werd afgebeld door Izell. De hele dag dus op niets gewacht. Ik heb me dan maar bezig gehouden met het maken van een website voor Claudio en Annemie. Het was weer warm vandaag, maar wel bewolkt. Dus mijn benen zijn nog niet bruiner geworden.

Donderdag 27 juli 2000

Prettige dag geweest. We hebben wel niet veel gedaan. Claudio en ik hebben de auto's gewassen en wat in de tuin gewerkt. Een kameraad van Claudio kwam langs en daar hebben we wat mee gebabbeld. Ik heb nog maar eens in de zon gelegen (voor ongeveer een half uur) en ik zag weer een beetje rood (ook op mijn benen), maar blijkbaar heb ik dat er weer afgedouched. 's Avonds zijn we nog eens naar dat goed Chinees restaurant gegaan: Evergreen. Dan is Anne-mie gaan werken en hebben we onze trip voor morgen uitgedokterd.

Vrijdag 28 juli 2000

We stonden al vroeg op (8 uur) om om 9 uur te kunnen vertrekken naar Cherokee - indian reservation. Onderweg (tijdens de 3 uur durende rit) stopten we even aan een dam op de Ocoee.

Daarna reden we door naar Cherokee. Dit is een indianenreservaat, zoals je kan lezen op de foto's.

Het hele "dorp" staat in teken van de indianen. Er zijn heel wat winkeltjes, waar leuke souvenirs te bekomen zijn; maar ze zijn duur.

Toevallig was er een "straatoptreden" van enkele indianen. Deze lieten zich graag fotograferen (voor een fooi). Zo mocht ik ook op de foto.

Verder ging het dan naar Oconaluftee. De Cherokee-indianen die in het reservaat wonen, hebben een dorp nagebouwd, zoals er dat uitzag in de tijd dat ze nog echte indianen waren.

Zoals in Bokrijk, is ook Oconaluftee een levend dorp. Je kon er zien hoe vrouwen eten bereidden, aardewerk maakten, pijlpunten geslagen werden, hoe ze in gebouwen leefden, hoe ze kralenwerk maakten ter versiering van kleding, ...


Deze indianen woonden in wouden. Er was eten voldoende in de buurt. Daarom bouwden ze geen tenten, maar houten hutten/huizen, zoals ze die zagen bij de eerste immigranten uit Europa, die zich daar in de buurt vestigden, enkele honderden jaren geleden.

Verder bekeken we hoe men banden "vlechtte" ter versiering van kledij, hoe men (zonder metalen gereedschap) hun kano-'s maakten uit boomstammen (door vuur te gebruiken en stenen bijlen, Hoe ze blaaspijpen maakten voor de jacht op klein wild, hoe men houten maskers kerfde met stenen (en metalen) gereedschap, en nog zoveel meer ...

Dit was echt een toffe dag.


Op de terugweg ontdekte ik wat men met de afgedankte wrakken van auto's doet: je bouwt er toch gewoon een dijk mee ... Zou dat in Belgie ook kunnen? Nu, ik weet niet of dit een plaatselijk gebruik is of een algemeen Amerikaanse houding. Ik denk eerder plaatselijke gewoonte.

USA2000-1 USA2000-4 USA2000-2