Hier kan je een reisverslag lezen over mijn verblijf in de USA in 2000.


Ik verbleef hier van 5 juli 2000 tot 20 augustus 2000.

USA2000-1 USA2000-2 USA2000-3 USA2000-4 USA2000-5 USA2000-6

Woensdag 5 juli 2000

Om 8 uur was mijn vader er al om me op te pikken en me weg te brengen naar de luchthaven in Zaventem. Ruim op tijd dacht ik, maar neen ... zodra ik ingecheckt had aan de balie van Delta, moest ik zo snel mogelijk naar de gate want men was al aan het instappen. Om half 11 zat ik in het vliegtuig dat zou vertrekken om 10.45. De deuren werden gesloten. En dan kregen we het bericht dat in Atlanta de luchtverkeersleiders aan het staken waren. Uit veiligheidsoverwegingen mochten we het vliegtuig niet verlaten. Dus hebben we bijn 2 uur moeten wachten.


De vlucht op zich was best goed: weinig turbulentie, goede films en whisky. We hebben drie films gezien: "Erin Brockovich", "The Hurricane" en "Mission to Mars". Het was een lange vlucht en ik was dan ook blij dat ik in Atlanta mijn sigaretje kon roken (ik had geen sigaret meer gehad vanaf het instappen tot mijn aankomst in Atlanta om 15.30 uur (Europese tijd: 21.30 u).


Toen ik de luchthaven buitenkwam werd ik overvallen door de warmte: 34 graden celsius. Claudio stond me al op te wachten. Maar direct ingestapt in de auto en verder op weg naar Dalton. Onderweg stopten we nog even om mijn eerste vettige Amerikaanse hamburger te eten en een large coke te drinken.


Ten huize van Claudio en Annemie langzaam de koffers uitgepakt: godverdomme ... een pot chocopasta die ik voor Claudio zijn ouders moest meenemen heeft de vlucht niet overleefd; gevolg: mijn koffer vol choco, diverse kleren vol choco, enkele geschenken vol choco ... Gelukkig heeft Annemie een wasmachine.


Tijdens de avond is de buitentemperatuur gezakt tot 26 graden.

Donderdag 6 juli 2000

Om 9 uur was de temperatuur weer al 26 graden. De verwaching volgens de weerman op TV was een middagtemperatuur van 34 graden. Ideaal weer dus om niets te doen en wat te zonnen. Ik was enkele malen in de zon gaan liggen, maar langer als 10 minuten hou je het in de zon niet uit. Het was inderdaad 34 graden (in de schaduw) maar door de hoge vochtigheid voelt deze temperatuur aan als 36 tot 38 graden. Op het moment dat je de woning, auto of winkel verlaat begin je spontaan te zweten. Naar buiten gaan is alsof je een sauna binnenstapt.


Ik ben met Claudio nog maar eens een hamburger gaan eten. En gelijk zijn we naar een liquer-store geweest om een fles whisky en een carton Budweiser te kopen.


Intussen heb ik de computer van Claudio en Annemie verkend. Tussendoor wat programmaatjes gedownload om toch mijn verslaving kunnen verder te zetten.

Vrijdag 7 juli 2000

In de voormiddag heb ik wat geholpen met de huishoudelijke taken: afwassen met de afwasmachine, was doen met de wasmachine, was drogen in de droogkast, ... luxe tot en met. Er is echter ook wat buitenwerk (in de tuin). Dat is goed voor een half uur, en dan terug de frisse woning opzoeken. Buiten heb ik wat geholpen met het deck.Claudio is een groot terras aan het aanleggen en er moesten nog wat planken vastgemaakt worden.

Zaterdag 8 juli 2000

Om 9 uur heeft Claudio mij gewekt. We gingen naar een Western shoot out gaan.

Een westernshootout is een soort schietwedstrijd, maar dan in stijl van het wilde westen. Meerdere clubs sturen enkele afgevaardigden en dat is er target-practise. Alhoewel de doelen "modern" zijn, is het verhaal erbij aangepast. Bv: Eerst schiet je met je geweer 5 keer op het bord van de saloon, dan schiet je met je shotgun 2 outlaws neer en vervolgens moet je met het pistool 5 whiskyflessen kapot schieten. Leuke bedoening. Maar goed dat men oorstopjes verkocht.


Nadien reden we even voorbij een fundraising voor een kinderziekenhuis. Er waren brandweerlui, paramedics, ... die zich inzetten voor een kinderziekenhuis. Het heeft Claudio $ 2.00 gekost om zijn maat/collega in jail te laten zetten. Het gaat zo: ik wil iemand laten arresteren en betaal daarvoor $ 2.00. Die persoon wordt opgepakt en beland in de gevangenis. Het kost hem $ 4.00 om terug vrij te komen. Als hij (of iemand anders) die borg niet betaald, dan blijf je een half uur in de gevangenis zitten.

Vandaag was het een echte rustdag. We zijn even naar de winkel geweest om enkele spullen voor de tuin te kopen. Voor het eerst sinds ik hier ben heeft het geregend. er waren twee onweders. Tijdens de onweders zakte de temperatuur naar een koele 25 graden. Echter na elk onweer steeg de temperatuur vlot naar halfweg 30 graden. Dan had je echt een overdreven sauna-gevoel. De lucht plakte gewoon aan je.


Vandaag heb ik ook ruim een uur kunnen babysitten op Elena. Dat viel best mee, maar luiers vervangen, ... dat doe ik niet.



Zondag 9 juli 2000

Vandaag was er een barbecue voorzien. In de voormiddag gingen we dus winkelen. In de vroege namiddag deden we alle voorbereidingen en om half 6 kwamen dan de gasten: Monica en Izell, Patrick en Marianne.


We hebben gezellig gegeten en gedronken. De gasten vertrokken rond 10 uur.

Maandag 10 juli 2000

Vandaag zijn we iets later opgestaan. We gingen naar Wallnut square. Dat is een groot winkelcentrum. Ik heb er enkele scherpe prijzen genoteerd van kledij en gadgets.


's Avonds (toen het iets afgekoeld was) hebben we enkele struikjes geplant en een plantenperkje afgewerkt. Verdorie hard is die grond hier. Je komt er snel van aan het zweten, en dan zijn ze daar ... muskieten. Die kleine beestjes kunnen verdorie hard bijten, en jeuken dat die beetjes doen! Ik heb wel 10 muskietenbeten op mijn armen en benen staan. Maar goed dat er goede zalven zijn tegen de jeuk.

Dinsdag 11 juli 2000

Vandaag zijn de postkaartjes naar Belgie vertrokken. Verder zijn we ook nog maar wat gaan shoppen. In het Dalton outlet center heb ik mijn eerste aankopen van kledij en gadgets gedaan: wat CK-kleding en enkele PC-spellen.


Een spel leek in de winkel wel leuk, maar terug "thuis" viel dit best tegen. Dus het spel maar terug in de doos. Van de week komen we toch weer in de buurt van het outlet center, dan brengen we dat toch gewoon weer terug.

Woensdag 12 juli 2000

USA2000-1 USA2000-2 USA98-99