Hier kan je een reisverslag lezen over mijn verblijf in de USA in 2000.


Ik verbleef hier van 5 juli 2000 tot 20 augustus 2000.

USA2000-1 USA2000-2 USA2000-3 USA2000-4 USA2000-5 USA2000-6

Donderdag 13 juli 2000

Ik ben op tijd opgestaan, want Jacky en Terry kwamen me halen. We zouden naar Chattanooga gaan. Om 11 uur waren ze er. Hop de auto in en rijden naar Chattanooga. Onze eerste stop was bij Ryan's. Heerlijke lunch was dat. Daarna reden we wat rond, bezochten een park in Chattanooga, en gingen naar de film.


Terry koos voor "Within 60 seconds"; Jacky en ik gingen "Mission Impossible 2" kijken. Harstikke goede film.


Daarna reden we nog wat rond en om 5 uur waren we terug "thuis". Daarna heb ik eigenlijk niet veel meer gedaan.

Vrijdag 14 juli 2000

Weeral een rustig dagje. Rond de middag gingen Claudio en ik naar een antique-mall. Wat Amerikanen antiek noemen is ongeveer 10 jaar oude prul. Er waren wel wat leuke militaria-spullen.


Na de rommelmarkt gingen we eten in een Chinees restaurant: "Evergreen". Eten zoveel als je maar wil, drinken zoveel als je maar wil (behalve mijn Budweiser, die moest wel telkens betaald worden). Er waren heerlijke crablegs, mushrooms, diverse kip-bereidingen, ... Om je vingers af te likken. Met ons drietjes (alhoewel we eigenlijk met 4 waren, want Elena ging ook mee) stijf gegeten en gedronken voor $ 32.00 (tax en tip inbegrepen) (1.360 frank). Daar zal ik tijdens deze vakantie zeker nog wel enkele keren teruggaan. In mijn fortune-cookie zat een mooie tekst:


"A friend is a present you give yourself"


's Avonds zijn Claudio en ik dan dat PC-spelletje gaan terugbrengen. In de winkel hadden ze wat moeite met mijn Belgische identiteitskaart; we hebben dan maar Claudio's gegevens gebruikt.

Zaterdag 15 juli 2000

Al deze webpagina's heb ik vandaag gemaakt en op het net gezet. Vanaf vandaag zal ik proberen deze bij te houden, zodat de gegevens op het net up-to-date zijn.


Tussen het maken van webpagina's door, heb ik heerlijk liggen zonnen.

Dat was al enkele dagen geleden dat ik dat nog gedaan had. Ik was die vorige dagen met andere dingen bezig of het was te warm of te bewolkt; niet dat het hier een dag koud geweest is; de temperatuur blijft boven de 30 graden. Na een half uurtje zonnen moest ik binnen, want vandaag was het weer iets te warm en de zon brandde iets te hard.


's Avonds haalden Jacky en Terry me af om naar mijn eerste echte baseballmatch te gaan kijken. Ik moet zeggen een tof ding, tenminste na bijna een uur, als je de regels begrijpt (en er zijn veel regels). Soms vloog een bal het publiek in, en dan werd er bijna gevochten om die bal te krijgen.

Tijdens de (vele) korte pauzes was er animo voorzien. De mascotte van de ploeg "Chattanooga LOOKOUTS" reed rond op zijn autootje, suomi-wrestlers animeerden het publiek, er was een tombola, ... En raar maar waar, hier werd bier verkocht alsof het limonade is. Men kwam gewoon rond om het bier te promoten!

Achteraf was er nog vuurwerk. Fantastisch!


Zondag 16 juli 2000

Voormiddag gingen we naar de mall, want ik wilde een zwemslip hebben voor namiddag. Sorry, in heel Dalton geen "Europese zwembroek" te vinden. Om die Amerikanen maar niet tegen het hoofd te stoten heb ik maar een zwemshort aangetrokken toen we naar het zwembad gingen. Het was een privé-zwembad, horende bij een betere appartementenblok. Elena vond het ook tof in het water. Ik heb in het zwembad een negertje gered. Hij greep me plots vast omdat hij water geslikt had; ik heb hem dan maar op de kant gezet. Tussen het zwemmen door en na het redden van het negertje genoot ik van de zon; vandaag net 40 graden (in de zon).

Vanavond zijn we ook naar de film geweest: "Gone in 60 seconds"; een toffe actiefilm die de moeite waard is om te zien.

Maandag 17 juli 2000

Winkelen is een van de dingen die ik het meest doe in de USA. Vandaag naar Hamilton Mall geweest in Chattanooga. Diverse CK-spullen gekocht en ook iets van GAP. Het waren solden. In plaats van $ 237 te betalen kostte het mij aan CK-spullen maar $ 87, en voor GAP net geen $ 10 in plaats van $ 34. Zo was deze dag ook weer gevuld.

Dinsdag 18 juli 2000

Normaal zouden we vandaag naar Calhoun gaan. Door wat werkzaamheden in de tuin is dit er niet van gekomen. Wel zijn we naar Home Depot geweest om wat spullen te halen voor de veranda op te knappen. Zo dadelijk gaan Claudio en Annemie naar een restaurantje om te eten, want zij zijn morgen 4 jaar getrouwd. Ik mag dan babysitten op Elena. Voor de rest zal ik maar wat TV kijken en internetten.

Woensdag 19 juli 2000

Het was vandaag veel te warm buiten, tegen de 40 graden. Dus hebben we binnen maar wat geklost. In de kelder wil Claudio een logeerkamer maken. Hiervoor moeten de wanden verfraaid worden. Vandaag hebben we bijna een lange kant van deze kamer opgeknapt. Annemie is vanavond gaan werken en Claudio moet morgen werken. Morgen ga ik met Annemie naar Calhoun, naar het Nike-outlet-center en enkele andere winkeltjes.

Donderdag 20 juli 2000

Weer eens een dagje dat ik niet veel gedaan heb. Samen met Annemie ben ik naar het outletcenter in Calhoun gereden. Weeral koopjes gedaan: Nike-schoenen, Nike-spullen en Wrangler-broeken aan 50 %. Daarna heb ik nog wat in de zon gelegen. Vanavond is er een onweertje geweest en zakte de temperatuur naar een "koude" 23 graden. Morgen voorspelt men terug warmere temperaturen van rond de 36 graden.

USA2000-1 USA2000-3 USA2000-1