Verslag 2001

USA2001-1 USA2001-3 USA2001-4 USA2001-2 USA2001-1 USA2001-2 USA2001-1

Na het examen bezocht ik ook even de dispatching van 911 (100 in België) van Walker County. Tof! Alles ter beschikking: computers die via de caller-id direct op kaarten aangeven van waar gebeld wordt, met de hele info over wie er in dat huis woont, routebeschrijvingen, historiek van de personen die er wonen, computers met alle gegevens over het weer, de temperatuur, de windsnelheid, ... In Walker County zijn er 4 consoles: sherif - medical - firebrigade en een algemene die overzicht heeft over alles. Via radio kunnen zij alle kanalen bedienen van alle hulpdiensten die er zijn. Het was een leuke rondleiding.


Namiddag waren we terug "thuis". We haalden het zwembad - dat we vorig jaar kochten - terug uit en hebben dit opgezet, na de nodige reparaties van de lekken.


's Avonds gingen Annemie en ik naar de mall om wat window-shopping te doen. Ik noteerde heel wat prijzen. De bestelde broek van Kim haal ik waarschijnlijk in Coral Western Store voor $ 25 (plus 7 % tax). Nadien hadden we afgesproken met Monica en Izell om te gaan eten in de Evergreen - mijn favoriete chinese restaurant in Dalton. Zo was deze dag ook al vlug om.


Zondag 15 juli


Ik werd pas wakker om half twaalf. Het ontbijt stond nog op tafel toen ik boven kwam (ik slaap in een logeerkamer in de kelder). Buiten was het al lekker warm, met dezelfde temperatuur als gisteren. Na wat babbelen met Annemie (Claudio was werken) ben ik wat in het zwembadje gaan zitten en heb ik wat in de zon gelegen. Rond 5 uur gingen we dan eten in Burger King - mijn tweede echte Amerikaanse maaltijd. Daarna reden we naar Wallmart om te gaan shoppen. Naast de noodzakelijke voedingsmiddelen heb ik ook mijn eerste persoonlijke spullen gekocht. We waren pas rond 9 uur thuis. Omdat het zo aangenaam was buiten, hebben we nog een wandeling gemaakt op Sioux Trail. Een leuke dag, maar wel weinig gedaan.


Maandag 16 juli


Nog wat later opgestaan dan gisteren. Buiten was het weeral warm (32 graden). Het was een plakkerige warmte en er was ook veel bewolking. Even in de namiddag heeft het dan geregend. Daarna was het te drukkend om buiten iets te doen. Dus gingen we maar naar het outletcenter in Dalton. Weeral heb ik iets van mijn boodschappen gedaan. 's Avonds hadden we barbecue. Om de dag af te sluiten gingen Claudio en ik nog even naar K-Mart. Daar kocht ik de postkaarten. Morgen gaan die op de post.


Dat uurtje dat ik buiten bezig was met Claudio heeft mij niet goed gedaan. Op mijn benen hebben die muskieten het blijkbaar gemunt. Verschillende beten gehad - en jeuken!


Dinsdag 17 juli


Aangezien ik gisteren op tijd (11 u) in bed lag, was ik vanmorgen vroeg op. Om 8 uur was ik al aan het surfen op het internet. Daar heb ik gemerkt dat enkele spulletjes - die ik hier wilde kopen- goedkoper zijn als ik ze in Belgie bestel. Daarna heb ik nog maar eens het lek van het zwembad geplakt. Ik hoop dat het nu houdt.


Annemie en ik zijn naar de bank en de post gereden. Mijn money-transfer was nog niet aangekomen op mijn rekening in de VS. Hopelijk volgende week. Gelukkig stond er genoeg op mijn account om geld af te halen voor deze week. De postkaartjes zijn nu ook vertrokken naar Belgie.


Op mijn gemak heb ik de website van mijn vakantie in 98 afgewerkt en op het net gezet. Intussen was het middag. Buiten niet te doen: 33 graden in de schaduw. Veel te warm om buiten te komen. Dus binnen zitten en tv kijken. Annemie ging intussen even babysitten bij kennissen.


We wilden vandaag op bezoek gaan bij Jacky en Terry, maar als we belden nam er niemand op. Pech dus. In plaats van op bezoek te gaan hebben Annemie en ik dan maar naar de zender USA gekeken. Deze zond vandaag Beverly Hills Cop III uit. Toffe film, ik had hem nog niet gezien.


Woensdag 18 juli


Weer op tijd opgestaan. Toen Claudio terugkwam van het werk (rond 10 uur), ontbeten we en daarna moest er gewerkt worden. Terwijl Annemie opruimde en de was deed en babysitte, was Claudio bezig met de boomstronken af te zagen. Ik "moest" met de "weedcutter" het domein rond hun huis opkuisen. Duidelijk dat we hier in het zuiden zitten, Claudio is de blanke en ik moet hier het negertje spelen.

Week van 12 tot 19 juli 2001


Donderdag 12 juli


Kwart na zeven liep de wekker af. Niet dat deze wekker nodig was ... ik was al een hele tijd wakker. Ik was al een hele tijd klaar toen Pascal me - even na achten - kwam ophalen. De trip naar Zaventem verliep rustig. Ook in Zaventem was er geen probleem. Mooi op tijd kon ik inchecken. De weegschaal gaf aan: 64 kg en flikkerde soms over naar 64,10 kg. Net goed gepakt dus.


De vlucht naar Atlanta verliep ook vlot; er was heel weinig turbulentie. Naar gewoonte wilde ik weer enkele whiskeys achterover halen, zodat ik wat zou kunnen slapen. Maar dit viel tegen: ik had een vier whiskeys op en toen zette de stewardess me droog; zij wilde dat ik heel en nuchter aankwam in Atlanta. Van slapen kwam dus niets. Er was een vreselijk saaie en overdreven film te bekijken: Crouching Tiger, Hidden Dragon. Als die in de cinema komt ga dan zeker NIET kijken; vliegende ninja's, karategevechten die overdreven worden, ... Door de saaiheid van de film deed ik dan toch maar even mijn ogen toe. Na het eten was er een tweede film: The Graduate. Iets beter, maar toch ook niet het van het. Ik was blij in Atlanta aan te komen. Ik kon eindelijk terug een sigaretje roken. Claudio stond me al op te wachten aan de bagageclaim. Ik was net zonder problemen door immigration en customs geraakt, en daar waren ook al mijn koffers. Ging dat even vlug.


Onderweg mijn eerste stop: Wafflehouse; mijn eerste echte Amerikaans hamburger. Claudio at een slaatje.


Aangekomen op 105 Sioux Trail in 30720 Dalton GA konden de koffers nagekeken worden. Alles was heel aangekomen. Even wat gesorteerd: mijn persoonlijke 15 kg bagage en de meegebrachte bagage voor Claudio en Annemie die 38 kg woog. Na een korte verkenning van het huis, dat heel wat veranderingen heeft meegemaakt, moest Annemie gaan werken. Claudio en ik keken nog wat tv (ze hebben nu satelliet-tv en dvd). Om 10.30 pm ging ik miijn bed in; ik was stikop. De fles rode wijn die we die avond leegmaakten liet mij lekker inslapen.


Vrijdag 13 juli


Om 9.30 stond ik op. Het was nog wat fris buiten: 23 graden celsius. De temperatuur liep echter al snel op. Om 2.00 pm was het buiten al meer dan 30 graden. Op een thermometer die in de zon lag, werd een temperatuur aangegeven van 42 graden. Tijd voor eens naar stad te gaan en wat te gaan winkelen. Na het winkelen zorgde Annemie voor het eten. Terwijl Annemie naar het werk was, hebben Claudio en ik nog even wat opgemeten in de tuin, want daar gaan we volgende week wat aan het werken.We bezochten ook nog even Annemie op haar werk. 's Avonds heb ik dan mijn eerste verslagen op het internet gezet.


Zaterdag 14 juli


Vandaag dezelfde temperatuur als gisteren. In de zon is het dik in de veertig graden. Het is wel een aangename "droge" warmte, geen plakkerige of drukkende warmte.


Ik moest om 6 uur al op; ik zou met Claudio meegaan naar een examen, waar hij moest helpen. In Walker County werd vandaag een examen basic EMT afgenomen (een eerste stap in het worden van paramedic/ambulancier). Bij gebrek aan helpers werd ook ik ingeschakeld. Een persoon die verantwoordelijk was voor het grimeren van slachtoffers was al bezig toen we aankwamen. Hij schminkte enkele personen die nodig waren voor het examen. Vreselijk! Geef mij dan toch maar onze eigen VOS (vlaamse ongevals simulanten) - mooi gebruinde personen worden "wit" gemaakt, enkel in het gezicht, een open beenbreuk wordt gemaakt met een plastic ding dat met tape wordt vastgeplakt en dan met schmink wordt bijgewerkt en omdat dat niet goed lukt wordt er nog een verbandje rond de "wonde" aangebracht, en acteren kunnen ze ook niet want het zijn allemaal eenmalige gelegenheidsslachtoffers, maar ja ... Ik werd dus ook ingeschakeld. Mijn rol was al direct een dubbelrol. Als de kandidaat binnenkwam was ik een toevallige bijstaander die begonnen was met reanimatie. Op het moment dat de kandidaat overnam, werd ik zijn collega-ambulancier die enkel mocht doen wat de kandidaat zei. Op "mijn" post werd reanimatie met hulpmiddelen afgenomen, samen met het gebruik van de automatische defibrillator. Claudio zat op een post waar diverse kwetsuren moesten worden behandeld. Naast de 5 praktijkposten was er ook een theoretisch examen. Dit examen was een nationaal examen - nationaal betekent hier VS - met checklists die doorheen de hele USA worden gebruikt. Als men op dit examen slaagde, kon men verder gaan in de opleiding tot EMT (emercency medical team) en daarna tot paramedic. Het examen was te vergelijken met het examen Verzorging A in het rode kruis.

We werkten tot ongeveer 1 uur. Het begon buiten te warm te worden om nog verder te werken. Even afkoelen en afspoelen in het zwembadje.

Het was lekker warm buiten (34 graden in de schaduw), maar de zon, die in de voormiddag zo lekker scheen, verdween in de namiddag veel te vaak achter de wolken. Dus dan maar binnen iets doen.


In de late namiddag gingen we naar Monica en Izell. Zij waren in hun kelder ook een logeerkamer aan het maken. Er moesten gyprocplaten tegen het plafond komen. Daar gingen we bij helpen. Pas rond 11 uur kwamen we terug thuis. Nog even een filmpje bekijken.


Donderdag 19 juli


Vandaag is het de 5de huwelijksverjaardag van Claudio en Annemie. Omdat het gisteren zo laat was, sliepen we ook lang. Pas rond 11 uur kwam er wat leven in huis. Even na de middag gingen Claudio en ik terug naar Monica en Izell, om de laatste plaat gyproc tegen het plafond te hangen. Ook moesten we nog even de lamp ophangen en de rooster voor de airconditioning. Op weg naar huis gingen we nog even langs in Wallmart omdat Claudio nog zijn cadeautje voor Annemie moest halen.

's Avonds gingen Claudio en Annemie uit eten en ik mocht babysitten. Geen probleem, Elena was erg braaf. Toen ze terugkwamen brachten ze mij een woppermeal van burgerking mee. Nog gauw enkele foto's gemaakt en daarna gekeken naar DVD: The sixth sense. Toffe film.