REISVERSLAG 2014

USA2014-01 USA2014-02 USA2014-03 USA2014-04 USA2014-05 USA2014-06 USA2014-07 USA2014-01 USA2014-02 USA2013-05

Week 1: van 30 juni tot en met 6 juli

Maandag 30 juni

Pa was er al om iets voor 6. Ik was nog niet helemaal klaar. Even na 6 vertrokken. Gisteren had ik nog gevraagd of het probleem van het heet lopen van de motor opgelost was. “Er was niets aan de hand!” Eenmaal in de file vanaf Tielt liep de temperatuur weer op. Dus weer met verwarming op volle toeren naar Zaventem.

We waren er kwart voor 9. Langs de bagagedrop. Tien minuten en ik was ingecheckt. Even iets ontbijten en op tijd naar de gates. Meer dan 15 minuten moeten aanschuiven om de neutrale zone in te gaan, en dan moeten aanschuiven voor controle van handbagage en mezelf.

Rond 10u15 was ik op weg naar gate B29. Ik vond dat daar weinig volk zak. Ging zeker spelen en idd: gate was veranderd naar B14.

Vanaf dan ging alles vlot. We vertrokken een kwartier te laat, maar we zouden dat goed maken tijdens de vlucht.

Bij het instappen merkte ik dat Carl Bouckaert en Piet Dossche ook op mijn vlucht zaten. Tegen Carl zei ik gedag. Hij reageerde alsof hij mij herkende.

Op vraag van medereizigers wisselde ik twee keer van plaats, maar ik bleef wel in economy comfort.

Op het vliegtuig keek ik naar “300, Rise of an empire”, “Captain America, Winter soldier”, en de nieuwste Muppetfilm.

In Atlanta moest ik mezelf controleren bij immigration: mijn reispas scannen, vingerafdrukken via de computer maken, een foto laten nemen, enkele gegevens intikken, … De computer drukte een formuliertje af en daarmee ging ik door immigration. Vlotte manier van werken. De koffers ophalen en doorsturen ging ook snel.

Tijd genoeg om iets te gaan drinken in de bar, waar enkel roken was toegestaan, gelegen aan het begin van B-gates.

De vlucht van Atlanta naar Chattanooga was wel vertraagd, maar gelukkig was dit maar een 3 kwartiertjes. Delta gebruikt voor die vluchten sinds 2013 enkele B717-200’s. Nieuwe vliegtuigen in hun vloot.

Tegen 7 uur was ik in Chattanooga, en stond de hele familie Leyssens al te wachten.

Op weg naar huis gingen we langs Burger King voor avondmaal.

Nadien bleven we nog wat praten en uiteindelijk ging ik rond 11 uur slapen. Ik was intussen al meer dan 24 uur op.


Dinsdag 1 juli

Ondanks dat iemand gebeld had voor iets van het rode kruis (om half vier vannacht), en dat Daisy mij sms-te om 6 uur deze morgen (om mij een goede reis te wensen), en een sms om 6u15 (vanwege Proximus dat mijn mobiele communicatie op is) … heb ik toch goed geslapen. Ik stond op rond half 9. In huis was het nog helemaal stil.


Na het ontbijt werd gewerkt aan de voorbereiding van de komst van meerdere meisjes: een soccerparty voor de match België-USA.

Fruitschotels in de nationale kleuren, Bordjes en servetjes. Buiten werden Belgische en Amerikaanse vlaggen opgehangen. En de laptop werd buiten geïnstalleerd om de match te kunnen volgen.

Ouders brachten hun kinderen. In totaal waren er (Elena en Emilie inbegrepen) 9 meisjes en 1 jongen. Alan en Mendy bleven kijken naar de voetbal, ook de mama van één van de meisjes.

Ik bakte hotdogs voor de kinderen. Er werd veel (frisdrank) gedronken. Het was dan ook erg warm: 96°F. (Omgerekend 36°C - in de schaduw wel te verstaan). Tussendoor even in het water gesprongen, om af te koelen. Het was na 8 dat alle kinderen weer weg waren en er opgeruimd kon worden.

Daarna niet veel meer gedaan, dan bekomen van de warmte.

Woensdag 2 juli

Vandaag nog iets warmer dan gisteren. Iets over 100°F (of 38°C) in de schaduw. Gisteren was het al puffen en zweten. Vandaag nog meer. Geen weer om buiten iets te doen. De koelte van de airco binnen is heerlijk.

Toch heeft Anne-Mie nog een waterslang aan het zwembad veranderd. Voor de rest binnen gezeten, gebabbeld, … En Anne-Mie ging wat slapen in de namiddag, omdat ze vanavond moet gaan werken. Claudio zal tegen de avond terugkomen van zijn werk, en dan gaat Anne-Mie gelijk vertrekken.

Toen ik thuis (Neeroeteren) het huis van Claudio en Anne-Mie wilde laten zien aan Roos, de poetsvrouw, kon ik niet dadelijk gepaste foto’s vinden.  Dat is hierbij rechtgezet.

Donderdag 3 juli

Gisterenavond nog overlegd met Claudio over de mogelijke projecten dit jaar: een bijkomend deck (waar eens het hondenhok was) en de bouw van een buitenkeuken. Voor Anne-Mie ligt de prioriteit bij de buitenkeuken. Dus dat zal het wel worden.

In de vroege namiddag gingen de meisjes naar een activiteit van de bibliotheek: Murder at the Library. Intussen surften Anne-Mie en ik wat op het internet in de bibliotheek.

Even naar huis, omkleden en terug op weg. Bestemming: Ooltawah, Collegedale. We gaan er Rusti ophalen om naar het vuurwerk te gaan. Eerst nog een stop bij Panera Bread Company voor ons avondmaal.

Dan met Rusti naar Veteran’s Park in Collegedale. Daar is er een concert door het East Tennessee Symphonic Orchestra, met later ook vuurwerk. Een dagje te vroeg, maar zo vieren ze hier The 4th of July.

Er was gratis water, ice cones, popcorn, … Het weer was warm maar niet ‘doef’.

Het orkest speelde liedjes van films (Sound of Music, Back to the Future, Frozen, …), patriotic songs, … Alles werd op 2 reuzeschermen getoond.

Fijne avond gehad.


Vrijdag 4 juli

Rustige dag. Het weer is nog steeds aangenaam.

Ben met Anne-Mie naar de winkel gegaan om inkopen te doen. We hadden een lijstje mee, maar ja, … Uiteindelijk veel meer gekocht dan op ons lijstje stond. We hebben eten nodig voor morgen, als Wim en Martine met Charlotte en Wannes er zullen zijn. Zondag is er een barbecue voorzien waar Mauricio en Alan ook op uitgenodigd zijn, …

In de namiddag ging Anne-Mie rusten. Ze moet straks werken.

Met Claudio wat in het zwembad gelegen, een plantje uitgezet in de tuin, een waterslang gerepareerd, …

Na het avondmaal het rustig aan gedaan, en wachten tot de familie Wim Boel arriveert.
Zaterdag 5 juli

Vandaag verwachten we enkele mensen  voor een barbecue. Niet al te veel gelukkig: Mauricio en Alan.

Na het ontbijt was er de voorbereiding van de barbecue: bbq poetsen, groenten kuisen, shaslicks maken, …

Het was een hete dag. Na een selfie hoog tijd om in het zwembad te springen en een bud light lime te drinken.‘s Avonds hadden we ‘Christmas in July’ en werden onze verjaardagen gevierd met drank en cadeautjes.

We zaten nog laat buiten …

Zondag 6 juli

Ik ben ook eens vroeg opgestaan (niet dat ik andere dagen lang in bed blijf liggen). Er was een goede reden. Ik ging mee naar de mis in St. Marc’s Episcopal. Elena en Emilie moesten vandaag misdienaar zijn en Nick (zie enkele jaren geleden op de website) was pas priester gewijd en was als gastpriester uitgenodigd.

Meeste rituelen zijn gelijkaardig als onze katholieke kerk. Maar hier mogen de priesters trouwen, en ook vrouwen mogen priester worden.

In de namiddag gingen we even naar Sport’s Academy (winkelen), en dan reden we door naar Marie-Anne en Dennis in Chatsworth. Daar was er weer een barbecue.

De kinderen amuseerden zich met vissen (maar hadden wel regelmatig hulp van volwassenen nodig), met de waterfiets, … Wij genoten van goed eten, enkele lekkere wijntjes, …

Marie-Anne leidde ons rond op de farm, en uiteindelijk kregen we een lift van Daniel om ons terug naar het huis van Marie-Anne en Dennis te brengen.

Omdat  Claudio de volgende dag moet werken, gingen wij (Claudio, Elena, Emilie en Charlotte) al naar huis. De anderen (Wim, Martine, Anne-Mie en Wannes) bleven nog even.