REISVERSLAG 2014

USA2014-01 USA2014-02 USA2014-03 USA2014-04 USA2014-05 USA2014-06 USA2014-07 USA2014-01 USA2014-05 USA2014-03

Week 4: van 21 juli tot en met 27 juli

Maandag 21 juli

Anne-Mie heeft nog verder gewerkt aan het zwembad, en ging dan slapen voor haar nachtdienst. Emilie op een ‘wetenschapskamp’. Claudio aan het werk. Elena moest huiswerk maken (een taak die af moet zijn tegen dat de school weer begint.

Ik heb één steunbalkje gezet, maar het was zo warm en vochtig, dat ik het daarna voor bekeken hield. Binnen is het veel draaglijker.

Voor de rest: rustige dag!

Dinsdag 22 juli

Voormiddag met Claudio naar Lowe’s gegaan voor spullen voor het project. Gelijk ook prijzen bekeken om uit te kunnen rekenen hoe we het goedkoopst kunnen werken.

Daarvan terug even middag gegeten en dan was Claudio weg om te gaan werken.

Ik heb de plankjes van het deck willen vastschroeven. Ik alle materiaal naar buiten gehaald wat ik nodig had, ik ben klaar om de eerste schroef erin te vijzen, … begint het te regenen. Alles terug naar binnen dan maar.

Een dik half uur later had ik meer geluk. Het bleef over. Begonnen met vastschroeven. Nog een tiental schroeven te gaan, en de batterij van het schroefmachientje is leeg. Met de andere batterijen nog enkele schroeven kunnen vastzetten, … maar ook al die batterijen waren leeg.

Dan maar wachten en batterijen opladen.

Intussen was Anne-Mie opgestaan. Zij regelde alles ivm de uitstap van volgende week.

Samen hebben we nog een keer het grootste stuk van het zwembad gestofzuigd, en dan heeft Anne-Mie er alle nodige producten terug ingedaan. Morgen kunnen we weer zwemmen.


Op weg naar de kampen om de kinderen af te halen, stopten we bij Zaxby’s om ons avondeten uit te halen. Kort daarna vertrok Anne-Mie naar het werk.

Even die laatste schroeven ingedraaid op het deck en voor de rest ‘gebabysit’ op Elena en Emilie, Claudio was tegen 10 u terug.

Woensdag 23 juli

Terwijl Anne-Mie nog sliep, en Claudio naar het werk was, en de kinderen naar ballet en wetenschapkamp (bij Seo’s Taekwando) waren, heb ik een balkje bijgelegd. Het was zo warm, dat ik dat in 4 keer heb moeten doen: beetje uitgraven, airco opzoeken, verder uitgraven, airco opzoeken, plank op maat maken, airco opzoeken, plank vastzetten en pas leggen. Dan maar terug binnen om weer af te koelen.

Na het avondmaal, toen Claudio terug was, hebben we samen verder gewerkt: samen legden we nog 3 steunbalken bij! Om af te koelen gingen we nadien het zwembad in!

Het was een aangename avond en we bleven tot na 9 buiten.

Donderdag 24 juli

Voormiddag wilden we verder werken. Maar toen we er aan wilden beginnen kwam er een regenbui.

Dus hebben we maar in de kelder gewerkt aan een kastje voor poppenkleren; Claudio bouwt dit voor een collega.


Plots zat er op de trap een hagedis.Dan ging Claudio werken. Ik legde nog de ‘dubbele’ steunbalk voor het deck.


Tegen 4 haalden we de meisjes op en gingen we naar Calhoun: shoppen: Nike, Tommy Hilfiger, GAP, Old Navy, Beall’s, Vanity Fair, … Tussendoor even naar de Mc Donald’s voor ons avondmaal.


Toen we om half 10 terug thuis kwamen, was Claudio er al.

Vrijdag 25 juli

Het begon als een koele dag.

In de voormiddag met Anne-Mie naar enkele winkels, een garage sale en een estate sale geweest. ‘s Middags weer iets uitgehaald bij Mc Donalds. Intussen was het enorm warm geworden buiten. Zelfs een sigaret gaan roken buiten, is bijna niet te doen!Er lopen hier heel wat konijnen in de tuin.

Meestal heb ik mijn camera niet bij als ze er zijn.

Deze keer had ik geluk.

Na het avondmaal besloten we om toch nog wat te werken buiten.

Claudio reed het gras af en ik was bezig met de steunbalken. Claudio kwam me nog helpen. Tussendoor koelden we af in het zwembad.

De steunbalken liggen. Morgen de deckplanken halen …

Zaterdag 26 juli

Nadat Anne-Mie opgestaan was, gingen we winkelen in Tuesday Morning en Wall*Mart. Claudio was intussen naar het werk.

Toen Claudio terug was, leenden we de truck van Alan, de overbuur, om deckplanken en ander materiaal te halen bij Lowe’s.

Een hele karwei om die planken in en uit te laden.

We beloonden ons zelf met een etentje uit bij Outback.

Zondag 27 juli

Weer een hete dag.

Toch werkten we in de namiddag aan het deck.

Enkele planken leggen en dan afkoelen in het zwembad. Niet vergeten te hydrateren met vocht; voor mij was dat meestal Bud Light Lime en water.

Zo hebben we de hele middag gewerkt.

Het resultaat: het deck is af!

Na al die inspanningen voelden we beiden onszelf niet echt lekker: lichte hoofdpijn, vermoeidheid, … Kenmerken van hitteslag? We bleven dan ook maar lekker binnen in de airco en we gingen vroeger slapen dan andere dagen.