Het vervolg op de Amerika-reizen

(In 2012 weer eens met Jetty)

USA2012-01 usa2012-02 usa2012-03 usa2012-04 usa2012-05

Zondag 1 juli 2012


Vandaag vertrok ik weer naar Amerika. Jetty ging ook mee. Paul (Jetty’s papa) reed. Josefien (Jetty’s mama) en mijn pa kwamen ook mee naar Zaventem. Zoals verwacht waren ze (te vroeg) bij mij. Iets voor half 8 vertrokken we vanuit Neeroeteren richting Zaventem. We waren er ruim op tijd. Nog even ontbijten en dan afscheid nemen.

We gingen ruim op tijd naar de gate ... Maar de personencontrole door de politie was ... DRUK! We zijn ‘voorgekropen’. En dan naar security check. Dat viel best mee. We waren op tijd aan de gate. Het vliegtuig vertrok op tijd.

Volgend probleem. We hadden een ‘gerenoveerde Boeing 767-300ER. Elke passagier zijn eigen tv-schermpje. Keuze uit ongeveer 20 films, x-aantal radio- en tv-zenders, spelletjes, ...

Jetty had geluk. Bij haar werkte het ding. Ik natuurlijk pech hebben. De steward heeft nog pogingen gedaan om het toch aan het werk te krijgen, maar zonder geluk. Uiteindelijk kreeg ik een compensatie in de vorm van een bonnetje dat goed is voor 5.000 skymiles.

In Atlanta ging het vlot doorheen immigration. De koffers waren er ook snel. Die moesten we doorbrengen langs customs, zodat ze op de volgende vlucht zullen zitten.

Dan naar de andere gate. Ik wilde een sigaret gaan roken, maar Sojourners was overgenomen door een andere zaak. Nergens nog een rookruimte in de buurt. Dan maar kinkloppen. Vlug een whopper van Burgerking en dan maar boarden op de volgende vlucht.

Door een probleem met de airco van het vliegtuig moesten we later vertrekken. Toch moesten we in het vliegtuig blijven zitten. Het was er inderdaad warm.

Toen we de goedkeuring voor vertrek kregen, belde ik Anne-Mie en Claudio op. Dan konden ook zij vertrekken.

In Chattanooga verliep ook alles vlot. Anne-Mie, Claudio, Elena en Emilie wachtten ons al op.

Onderweg naar Dalton een beetje bijbabbelen. Thuis naar de veranderingen gaan kijken: de slaapkamer, de trap, de ramen, ... Mooie verbeteringen.

Vervolgens was het ‘Christmas in July’, toen we alle goederen en cadeautjes aan de familie gaven.


Maandag 2 juli


Goed geslapen vannacht. Jetty ook. Gisteren had het hard gewaaid, waardoor er vele blaadjes en dergelijke in het zwembad terechtgekomen waren.

USA2012-01 usa2012-02 2011-5

Ik in mijn pyama het water in om de blaadjes er uit te vissen. Ik kreeg al snel hulp van Emilie.

Dan namen we een uitgebreid ontbijt.

Nadat we alles hadden opgeruimd, gingen we wat winkelen. Er zat een coupon in de bus voor 40 % korting op scrapbook-materiaal. Aangezien Jetty toch weer een boek gaat maken, moesten we langsgaan bij Hobby Lobby.

Naast Hobby Lobby lag de Bargain Hut. Daar nog even binnen. Intuusen is het 14 uur geworden.

Tussen 14 uur en 16 uur is het bij Sonic korting.

Om verder af te koelen gingen de dames wat zwemmen.

Er waren ook enkele ongenode gasten, die zich verstopt hadden onder de trap.

Ondertussen was de post gekomen. Er was een pakje bij van American Doll. Emilie had met haar spaarcentjes een pop besteld. Die was vandaag aangekomen. Ze kon niet wachten om de doos te openen.

Nadien aten we en gingen we nog maar wat winkelen met Claudio: Office Depot, Big Lots, Wall*Mart, ...

Jetty was nogal moe en ging vroeg slapen.

Claudio en ik keken nog een dvd: Musketeer. Een zoveelste versie van het verhaal van de 3 musketiers.


Dinsdag 3 juli


Het was nog stil in huis. Jetty was al vroeg wakker. Rond 9 uur gingen wij twee wat zwemmen (om helemaal wakker te worden)

Na het zwemmen kwam er leven in huis.

We ontbeten/brunchten en gingen daarna downtown Dalton. Claudio had een boog, die moest weg. Dus gingen we de pawnshops af. Er was maar ééntje die interesse had, maar uiteindelijk nam die de boog toch niet over.

Dan maar met de boog in de hand naar de ‘cremerie’.

Rare mensen, die Amerikanen. Ook dit is selfservice: je kiest je smaak, vult je potje zover als je wil, kies je ‘dressing, ... En dan naar de kassa.

Daar worden de ijsjes gewogen en je betaalt naar gelang het gewicht van de ijsjes. Wel lekker!

In de voormiddag had ik al de groenten gesneden voor de spaghetti. In de namiddag werd de saus afgewerkt.


En dan naar Chattanooga, voor de viering van ‘The 4th of July’.

Er liep heel wat volk rond in Coolidge Park.

We waren er ruim op tijd. Het park liep lekker vol, wij zochten een plekje op de brug.

Er speelde een symfonisch orkest op het podium, er was toffe randanimatie, ...

En om iets na 9 begon het vuurwerk. Tien minuten lang knalde het en werd de hemel fel verlicht.

We hebben er enkele uren op moeten wachten, gelukkig hadden we voldoende drank bij in deze warmte.

Het was lang wachten op die 10 minuten, maar het was wel de moeite waard.

Iemand van de pers kwam langs en vroeg of ze een foto mocht maken. Je kon ze de volgende dag kopen op de website van de krant.

Woensdag 4 juli

Celebrating

AMERICA’s

236th

Anniversary

We gaan naar Huntsville, Alabama  gaan. Voor we onze tocht van enkele uurtjes aanvangen, gingen we eerst langs het stadhuis van Dalton om de vlaggen te gaan bekijken.

Elke vlag staat voor een soldaat van Dalton, van vroeger of nu. Afhankelijk van waar de vlag staat opgesteld, heb je info over ‘wanneer’ hij gestorven is of nog leeft. Elke vlag draagt dus een naam!

Dan maar door naar Alabama; meer bepaald Huntsville. Daar ligt één van de NASA-spacecenters.

Eerst bezochten we de gebouwen van het spacecenter. Daar waren tentoonstellingen, doe-activiteiten, je kon er in een apollo-capsule kruipen, ze hadden een echte maansteen, je gewicht op Mars, ...

Buiten hadden ze de spaceshuttle, raketten, ...

Om 5 uur sloot het museum.

We moesten het domein verlaten, maar hadden nog niet alles gezien. Geen probleem. We moesten op de parking wachten, want het domein (niet de gebouwen) ging tegen kwart voor 6 terug opengaan voor het vuurwerk van 9 uur.

Terug naar binnen, eerst iets eten en dan een plaatsje zoeken om naar het vuurwerk te gaan kijken.

Er speelde een army-band,

Er waren workshops voor de kinderen, Lady Liberty liep er rond en gaf enkele malen een show, de grote attracties waren open, ...

En toen kwam er een regenbui. De dames schuilden onder de spaceshuttle. Het werd donker, er kwam een onweer aan. De gebouwen werden geopend om de aanwezigen onderdak te geven. Gelukkig trok het onweer over.

Om 9 uur begon het vuurwerk. Dit vuurwerk duurde 20 minuten lang. Het is volledig gefilmd.

Na het vuurwerk reden we terug naar Dalton om daar om 1u30 aan te komen.


Donderdag 5 juli


Na het ontbijt werd de slaapkamer van Anne-Mie en Claudio ontruimd; morgen komen ze nieuw tapijt leggen. Alle kasten moesten eruit.

Claudio ging naar het werk en wij gingen shoppen in het winkelcentrum in Chattanooga: Hamilton Place.

Dan verder naar een poolparty, die gegeven werd door Rusti en Carl.

Maar plots kwam een storm opsteken.


We moesten alles op de tafel vasthouden, zodat het niet ging waaien. Stoelen vlogen om, ... De party was voorbij. We reden naar Dalton en onderweg zagen we al heel wat schade: omgewaaide bomen, afgebroken takken, straten waar de stroom (verkeerslichten) uit was, politie die het verkeer hier en daar regelde, …

Wij gingen nog even langs in het restaurant waar Kristina en John waren. Ze waren er niet alleen; Senna was er ook en nog enkele familieleden.

Claudio kwam even later ook nog langs.

Hij had minder goed nieuws. De storm die over de poolparty raasde, en onderweg heel wat schade had aangebracht, was ook over Dalton gegaan. Aan huis was er ook wat schade: het zwembad lag vol met afgebroken takken, het dak was beschadigd, de parasol aan het zwembad was ‘weg’ (niet meer te vinden), ...


Vrijdag 6 juli


Terwijl ik nog in bed lag, werd het vast tapijt gelegd in de slaapkamer van Claudio en Anne-Mie. Nadat de plaatsers weg waren, ging ik ook eens kijken hoe het geworden is.

Ze hebben goed werk geleverd. Het ziet er prima uit.

We gingen nog maar eens winkelen: TJ-Max, Bealls, ... Onderweg nog een fotootje van schade van de storm: de roofing was bij dit gebouw losgekomen/omgewaaid. Hier en daar lagen nog takken, bomen die omlagen, ...

We hadden afgesproken om te gaan eten met Kristina en John en Jack.

We moesten echter eerst even langs bij de Funeral Home (begrafenisondernemer) om te gaan groeten. De buurvrouw, Betty Painter, is gisteren gestorven. Ze lag opgebaard in open kist.

En dan naar Iron Gate, de pizzeria. We hadden er afgesproken met Kristina en gezelschap.

Heerlijke pizza en gezellige babbel.

Zaterdag 7 juli

Een rustige dag. Website bijwerken, werken aan het scrapbook, de hond wassen, kleine klusjes opknappen, deurtjes verzagen voor Joe, de buurman, ...

‘s Avonds waren we uitgenodigd op een barbecue bij Marie-Anne en Dennis (in Chatsworth). Anne-Mie was naar het werk en Elena naar een sleepover. Er was  veel volk: ze had al haar vrienden van de Oysterpub uitgenodigd.

Er was heel wat te eten en te drinken. Enkele gasten hadden te diep in het glas gekeken.

Frank had zijn ‘kanon’ bij. Jetty mocht het kanon afschieten. Ze vond het heel leuk.

Na zonsondergang werd er vuurwerk afgeschoten, door een ‘professionele’. Het was dan ook geen goedkoop vuurwerk. Weliswaar geen show zoals de vorige dagen, maar toch de moeite waard!