Reisverslag USA grote vakantie 2011

USA2011-1 2011-2 2011-3 2011-4 2011-5

Week van 15 tot 21 augustus


Maandag 15 augustus

Het was rustig in huis. Claudio werken, de kinderen naar school, Anne-Mie uitrusten want die gaat straks werken.

Heb voormiddag het webverslag bijgewerkt, ik stond enkele dagen achter.

Gebruncht, een boodschappenlijstje gemaakt en dan op weg naar de scholen, om de kinderen op te halen.

Tussen de 2 scholen in, nog even ons boodschappenlijstje doen in BiLo.

Terug thuis, direct aan het eten begonnen. Al de restjes van vorige dagen verwerkt in saus, groenten klaargemaakt voor de diepvries, ...

Anne-Mie weg om Emilie naar ballet/jazz te brengen en te gaan werken. Intussen Claudio terug.

Vijver is bijna klaar: de folie zit erin en het water zit erin. Nu nog afwerken.


Dinsdag 16 augustus


Goed uitgerust, want morgen ga ik met de ambulance meerijden.

Voor de rest vandaag weer niet veel gedaan. In de namiddag het avondeten voorbereid, de kinderen van school afhalen. Kristina had gevraagd om ook te tweeling mee te brengen van school en thuis af te zetten.

Elena naar ballet en terug afhalen. Tussendoor even naar Home Depot voor de pomp af te halen voor het zwembad. Op weg naar huis nog een foto van ‘sunset in Dalton’ gemaakt.

Woensdag 17 augustus

Om 6 uur liep de wekker af. Douchen, klaarmaken voor de ride-a-long. Na een uurtje rijden, kwamen we aan in Rome, aan de ambulancedienst van Floyd. Ik werd er voorgesteld aan de supervisor(s). Ik kreeg de uitleg van de dienst, de uitleg van de ziekenwagens, werking van ‘helm-eject-system’ (waarvan een filmpje hierbij).

Hij wees me toe aan 2 wagens; dan kon ik kiezen welke rit ik zou meegaan - welke mij het meest zou aanstaan.

Jammer genoeg een rustige dag. Toch heb ik 4 ritten gedaan. Dat is meer dan het gemiddelde dat ik heb bij Vincent, en op kortere tijd.

De eerste rit was rond half 11. Dame in het rusthuis, 81 jaar, last van buikpijn en rugpijn. Konden het nierstenen zijn? Dat is voor de dokters. Naar het ziekenhuis.

Een uurtje later de volgende oproep: meisje van 1 jaar dat niet meer ademt. Bij aankomst was er terug leven! We hoorden de kleine al huilen toen we de trappen opgingen. De kleine was bijna gestikt in een snoepje. Toch meegenomen voor verdere controle in het ziekenhuis.

Dan gingen we iets eten in de refter van het ziekenhuis.

Het duurde weer een hele tijd tot de volgende rit binnenkwam.

Iets voor 3 kwam een oproep voor een dame van rond de 30. Last van pijn in haar linker onderbeen, hoge hartslag, duizelig, hoge bloeddruk, ... Ze was een tijdje geleden geopereerd geweest. Trombosebeen? Zekerheid in het ziekenhuis.

Aansluitend de volgende rit: man 87 jaar in het rusthuis die verdwaasd was. In gesprekken was hij helder, maar als je hem even niet in het oog had, leek hij van de wereld te zijn. Ziekenhuis voor verder onderzoek.

Bij alle patiënten, behalve de kleine, werd standaard zuurstof gegeven, de paramedic startte bij elke patiënt een intraveneuze toegang. Ieder kreeg de monitor aangelegd, meestal 3-lead, enkel bij de laatste een 12-lead, saturatiemeting en bloeddrukmeting. Dit deed de emt-I, net als het meten van de bloedsuiker. Gegevens werden doorgebeld vanuit de ziekenwagen, zodat men in het ziekenhuis op de hoogte was van wat patiënt er aankomt.

Om kwart voor 5 kwam Claudio me halen en gingen we naar huis. Ik wilde pizza gaan eten in Iron Gate. Daar had ik nog een briefje van 10 downtown dollars voor, van die week met de Belgen. Die korting was meegenomen.

Terwijl de kinderen in bed gestopt werden, gingen Claudio en ik nog vlug stenen halen voor de vijver.


Donderdag 18 augustus


Uitrusten van gisteren. Het was een lange dag. Anne-Mie rust ook, in voorbereiding op haar nacht werken.

Met Anne-Mie naar Big Lots geweest, tobacco and liquorshop, Kroger. Dan Elena afhalen. Elena en ik werden thuis afgezet, en Anne-Mie ging Emilie afhalen van school en afzetten aan het ballet.

Dan werd de auto leeggemaakt en werkte ik even aan de vijver.

Emilie werd afgehaald en ze gingen langs Mc Donald’s (omwille van de smurfenactie) om eten uit te halen.

Na het eten vertrok Anne-Mie naar Chattanooga.

Claudio kwam iets daarna thuis van het werk. Na het eten werkten we de vijver af. Nog enkele details (de folie bijwerken, afwerken van de zijkanten, ...) en dan is het project af. Toch al mooi gekomen. Morgen verhuizen Sunray en Zouba van de kleine viskom (in de living) naar de grote vijver (buiten). Claudio, Anne-Mie en ik moeten ook nog een vis gaan kiezen voor de vijver.Vrijdag 19 augustus


Voormiddag sliep Anne-Mie. De kinderen waren naar school, Claudio werken, ... rustig in huis dus.

Ik heb mijn koffers zitten pakken. Papiertjes zitten opplakken van wat er morgenvroeg nog in moet. Ik denk dat ik er klaar voor ben om morgen de terugreis aan te vatten. Heb online ingecheckt, dus morgen gaat dat vlot gaan. De koffers wegen 42 en 37 pond, ze mogen gaan tot 50 pond. Ook dat mag geen probleem geven morgen. Alleen moet ik er aan denken dat ik het zakmes in de koffer steek, en niet bij me ga hebben zoals ik dat had in het Coca Cola museum.

Ik ben meegeweest om Emilie af te halen, en dan even door naar een winkel in de buurt. Elena is met de bus naar huis gekomen (en dat gaat vlotter dan daar aan school Elena op te wachten).

Avondeten deden wij bij Garcia’s Mexican Restaurant, en Kristina was meegekomen om afscheid te nemen.

Nog even via Wal*Mart voor de vissen van Claudio, Anne-Mie en mij. Ze zwemmen nu, samen met die van Elena en Emilie, in de vijver. Ben benieuwd of ze de nacht overleven.


Zaterdag 20 augustus


Het laatste pakwerk.

Ik was klaar tegen iets na 11. Alles gepakt. Klaar om naar huis te gaan. Nog afscheid gaan nemen van ‘Clumsy’, mijn visje in de vijver. Dan de hele familie mee naar Chattanooga. Inchecken verliep vlot. De vlucht naar Atlanta was ook geen probleem en duurde nog geen 25 minuten.

In Atlanta (aangekomen op B-concourse) direkt naar D-concourse, bij D5, naar Sojourner’s. De enige bar met mogelijkheid tot roken. Enkele Bud Lights gedronken (4). Dan door naar E-concourse, voor mijn gate. Ik moest zijn aan gate E8. Net daarnaast nog een Sojourner’s, met aparte rooklounge. Nog een Bud Light en enkele sigaretten en dan naar de gate, er net naast.

Even later konden we boarden.

Tijdens het inchecken werd mij gevraagd om eventueel plaats te wisselen, zodat een familie samen kon zitten. Voor mij geen probleem, als ik maar een gangplaats zou krijgen. Ik verhuisde van 25B naar 14E. 14E is die zetel die je niet kan reserveren via internet: recht voor het scherm, met veel beenruimte, en gangkant, op 1 meter van het toilet. Ik kreeg er zelfs een gratis drink voor.

De vlucht vertrok op tijd. We zouden zelfs vroeger dan verwacht aankomen in Zaventem.

Tijdens de vlucht enkele wijntjes gedronken en film (Watering the elephant) gekeken. Bleek op een moment dat ik alle drinks gratis kreeg, want ik zat op een stoel in ‘Economy Comfort’. Dat voordeel liet ik me dus niet mislopen!


Zondag 21 augustus


Het was een rustige vlucht. Ik was iets vroeger dan gepland in Zaventem, maar ik heb heel lang moeten wachten op mijn koffers. Tegen half 10 verliet ik de bagagezone en kon ik naar Jetty en pa, die me opwachtten in de aankomsthal. Einde vakantie 2011.

USA2011-1 USA2012-01 2011-4