Het vervolg op de Amerika-reizen

(In 2012 weer eens met Jetty)

USA2012-01 usa2012-02 usa2012-03 usa2012-04 usa2012-05

Jetty werkte nadien aan haar scrapbook.  Claudio en ik zochten ‘ontbrekende’ foto’s van vroeger op in het negatieven-archief van de familie.


Donderdag 26 juli


Rond 10 uur ‘s morgens vertrokken we richting Decatur, Tennessee. We gingen naar ‘The lake house’ van Senna. Eerst de kamers verdelen, dan zwempakken aan en de boot op, voor een ritje over de Tennessee river. Op een gegeven moment werd de motor gestopt en gingen we wat zwemmen ‘tussen de visjes’.

‘s Avonds een douche genomen, vlees gebakken op de barbecue en spelletjes gespeeld: 99 en LCR.

USA2012-01 usa2012-05 usa2012-03

Vrijdag 27 juli


Na ontbijt de rivier op, stoeien, spelen en zwemmen, ... en verbranden door de zon.

‘s Avonds hetzelfde als gisteren: bbq, babbelen, spelletjes spelen.

Zaterdag 28 juli


Na het ontbijt gingen we terug naar Dalton, GA. Het was veel te warm om buiten iets te doen, zelfs voor te zwemmen was het er over. Een rustig dagje binnen dan maar: opruimen van onze uitstap, fotootjes sorteren, werken aan het scrapbook, ...

‘S Avonds gingen we uit eten bij Chili’s.


Zondag 29 juli


Nog atlijd moe van die paar dagen aan de rivier.

De dag begon rustig aan.

In de namiddag werkte Jetty door aan haar scrapbook.

Ik ging met Claudio naar Lowe’s voor wat materiaal. We gingen de douche repareren (er was een lek in de sealing). We verwijderden de oude silicoon, en vonden vocht. Dus moest dit eerst volledig opdrogen eer we nieuwe konden aanbrengen; dat zal morgen gebeuren. Claudio en ik klusten nog wat: nieuwe armsteunen voor de tuinstoelen.

We aten homemade broodjes. Terwijl Jetty verder werkte aan haar scrapbook gingen Claudio, Elena en Anne-Mie wat plonsen in het zwembad en ik speelde wat met mijn radiogestuurd bootje.


Maandag 30 juli


Claudio werken, Emilie nog op de sleepover van een verjaardagsfeestje. Anne-Mie moest vanavond werken, die ging dus enkele uurtjes rusten. Elena maakte haar huiswerk (en school is zelfs nog niet begonnen): een presentatie om zichzelf voor te stellen in de nieuwe klas (volgende week donderdag begint de school terug).

Voor de rest rustig aan gedaan.Dinsdag 24 juli

Terwijl Anne-Mie en Jetty de auto poetsten (omdat Charlotte gisteren in de auto was ziek geworden), hield ik Emilie bezig met de smurfen.

Dan even afkoelen in het zwembad en daarna winkelen in Costco’s.

We gingen ook nog even naar een ‘one-dollar-store’. Even verder was de Hanes-outlet. Die was gesloten, maar blijkbaar waren ze vergeten een complete rek met kleding binnen te halen. We verwittigden de uitbaters van een winkel die nog open was. Deze nam het rek bij zich binnen tot morgen... Iemand zal zich dat beklagen; een rek buiten laten staan ...


Woensdag 25 juli


Ik met Claudio naar het werk. Simuleren voor de studenten; die hebben volgende week ergens eindexamen.

De dames gingen even langs de school en daarna met Jacky en Terry eten bij Five Guys. Aansluitend reden ze naar Chattanooga om naar de film te gaan: The Three Stooges. Ten slotte gingen ze naar Build-a-bear (het werd wel een varken).

‘s Avonds aten we chicken-quessadilla’s.


Nota: regels van het spel 99

Doel: de anderen ‘wegspelen’ door ze 99. Wie over 99 gaat valt weg en is zijn 1 euro kwijt.

Ieder krijgt 2 kaarten en legt om beurt 1 kaart (en neemt 1 kaart) (vergeet je een kaart te nemen dan heb je pech). De waarde van de kaarten wordt opgeteld. Boer, dame en heer tellen elk voor 10.

Is het jouw beurt en ga je 99 of meer moeten maken, dan zijn er enkele kaarten die je kunnen redden. Deze kaarten tellen ook niet mee bij het ‘optellen’:

4: Wordt niet bijgeteld, maar de volgorde van het spel veranderd (volgorde keert om)

9: Wordt niet bijgeteld, maar je slaat je beurt over (pas-kaart)

10: Met een 10 daalt het totaal van de opgetelde kaarten met 10

Joker: Maakt het totaal van de opgetelde kaarten direct 99 (voor de volgende)