Welkom bij het reisverslag 2010

USA2010-01 2010-02 2010-03 2010-04 2010-05 2010-06

Woensdag 4 augustus tot en met dinsdag 10 augustus

Woensdag 4 augustus


Anne-Mie is naar de dokter gegaan. Ze was al enkele dagen niet 100 %. Blijkt dat ze longontsteking en bronchitis heeft. Rust en medicatie werd voorgeschreven. Na enkele telefoontjes horen we dat ook Kristina en David ziek zijn; last hebben van de luchtwegen. Waarschijnlijk hebben ze iets opgedaan toen we aan de Tennessee waren. Hopen dat de rest nu niet wordt aangestoken. Dat zou zonde zijn van mijn laatste dagen in de VS.

In de namiddag naar Cohutta gereden om Elena te halen. Zij was een nachtje blijven slapen bij Erin, haar vriendinnetje. Over enkele dagen gaan we terug naar die familie. De man, rancher in Arkansas met verblijf in Cohutta, heeft last van beestjes: op zijn (uitgestrekt) domein in Cohutta zijn er iets teveel hogs.

Hogs (wilde zwijnen) zijn een pest in het zuiden van de VS. Hier in de buurt kunnen die beesten tot 400 pond (180 kg) zwaar worden. Nog zuidelijker is er een hog geschoten van 1 000 pond (450 kg). Niet voor niets kreeg dat beest de bijnaam ‘hogzilla’.

Dit weekend gaan we het hogs-bestand doen inkrimpen.

We moeten nog naar de winkel: Claudio heeft ammo nodig. Ik zal ook wel gaan schieten, maar dan zullen het foto’s of filmpjes zijn ...

Nadat Elena was opgehaald nog even naar de winkel (Home Depot) en dan gaan eten bij Chili’s. Weer een warme dag die erop zit.


Donderdag 5 augustus


Het belooft weer een hete dag te worden. Het is 13u - momenteel is de temperatuur 94,3° F (34,6° C) - maar voelt aan als (heatindex) 109° F (42,7° C). Een dag om dingen binnen te doen of om buiten in het zwembad te liggen.

Uiteindelijk werd het werken aan het project ‘stoel’. Dat ging goed tot het zaagblad (alweer) brak.

Dan maakte Claudio zich klaar om te gaan lesgeven. Anne-Mie, de kinderen en ik gingen nog even naar het outletcenter en we wandelden er enkele winkels in- en uit. Op weg naar huis nog een korte stop bij K-Mart en de dag was om.


Vrijdag 6 augustus


Ik ben echt lui aan het worden. Pas tegen 11u30 wakker geworden. Claudio was al werken vanaf 7u00. Na het eten met Anne-Mie en de kids naar de bibliotheek (bestelde boeken waren aangekomen - bibliotheek had gebeld). Dan gauw langs Dalton Police Department - een ridealong-formulier gaan invullen. “So you are back”, zei de secretaresse - ze herkende me direkt van vorige jaren. Ik heb aangevraagd voor volgende week vrijdag, 2nd shift (vanaf 15u). Ze gaan me bellen, en als ze niet gebeld hebben voor woensdagnamiddag moet ik even terug contact opnemen.


Van daaruit ging het naar Calhoun, Outlet Center. We deden Nike, Old Navy, GAP, Beals, Vanity Fair, Direct Tools, ... Voor mezelf heb ik hier niets gevonden; Anne-Mie wel. Verder naar Java Junction (een snack eten) en Tommy Hilfiger, waar ik wel dingen gekocht heb! Gelukkig waren er veel dingen in solden en daarbij kwam nog dat Anne-Mie een coupon had om (daarbovenop) nog eens 25 % van de totale prijs af te doen.

Na al het gewinkel nog eten bij Gondelier Pizza en daarna naar huis.


Claudio is ‘s avonds naar huis gekomen - hij is nu aan het hoesten. Hopelijk is het niet zo erg.


Zaterdag 7 augustus


Achter 10 dagen ben ik alweer terug thuis. Tijd vliegt snel. Tot nu vloog de vakantie om. We waren dan ook druk in de weer met de uitstappen naar Williamsburg, the Lake, winkelen, ...

Vandaag rustig aan begonnen. In denamiddag gingen we naar het ‘kampioenenbal’ van Emilie’s ploeg. Het was bij Cici’s Pizza. Daar enkele uren doorgebracht, met als afsluiter de trofeeën, goody-bags, ...

Na deze party nog even langs de drankenwinkel, BigLots, Lowe’s, BeAlls, ...

Om de dag te eindigen nog wat in het zwembad gelegen.

Zondag 8 augustus


In de namiddag naar Chattanooga met Anne-Mie en de kinderen. We gingen naar Regal-theaters om naar de film ‘Marmaduke’ te gaan kijken. Voor we Chattanooga verlieten nog enkele winkels binnen en dan naar Dalton.

‘s Avonds al 1 koffer gepakt - kwestie van te weten of ik alles, wat ik kocht én bracht, mee naar huis krijg.

In Dalton gingen we (weeral) uit eten: Titijana’s deze keer (Mexicaans).

Maandag 9 augustus


Iets voor 9 was ik klaar voor de ride-along met Hamilton EMS.  Dan belde Claudio; alle wagens hadden studenten ... Geen ride-along vandaag voor mij. Dan maar met Anne-Mie de kamer van de kinderen heringedeeld. Er ontbrak nog iets ... Op naar IKEA, Atlanta. We kochten een kast, krukjes, dozen, een mat, ...

Terug thuis de kast in elkaar gestoken en de kamer aangepast aan de nieuwe meubelen. Zo ging ook deze dag snel voorbij.

Dinsdag 10 augustus


Er werd nog wat verder gewerkt aan de kamer van de kinderen. Ook werd er gewerkt aan het project ‘stoel’. Die gaat morgen waarschijnlijk af geraken.

Toen Claudio was lesgeven, reden Anne-Mie, de kinderen en ik nog naar Big Lots - Anne-Mie had wat dingen nodig voor de kinderen voor school (die start hier vrijdag). Raar, maar hier vonden we Looza fruitsap en ‘Belgian cookies’.

Dan nog even naar Kroger: algemene boodschappen en inkopen voor de barbecue. En wat stond hier te koop: ‘Europe’s favorite cookie with coffee’ of gewoon op zijn Vlaams: speculaas (van Lotus).

2010-05 2010-06 2010-04