Welkom bij het reisverslag 2010

USA2010-01 2010-02 2010-03 2010-04 2010-05 2010-06

Woensdag 28 juli tot en met dinsdag 3 augustus

Woensdag 28 juli


De laatste spullen ingepakt. De wagen geladen en Anne-Mie, de kinderen en ik op weg naar Cottonport, Tennessee (Claudio moest nog werken). In de lake-house aangekomen begroetten we Sanna, richtten we de kamers in, ... en op naar beneden. De pontonboot in het water gelaten en een gezellige namiddag gaan varen, zwemmen, spelen, zonnen, ... Kristina’s kinderen hadden nog enkele vriendinnetjes meegebracht. Zij bleven één nachtje slapen.


Donderdag 29 juli

Na een uitgebreid ontbijt, terug de boot op en varen op de Tennesse-rivier. Heerlijk genieten van een biertje en sigaretje in een floatie op de rivier.

In de latere namiddag ging Anne-Mie met de kinderen terug naar Dalton: Emilie moest een voetbalwedstrijd gaan spelen en Claudio moest opgehaald worden want vanaf vandaag was die ook vrij.

Kristina, Sanna en Jim namen me ‘s avonds mee uit eten in een leuk restaurantje. Het gebouw was van 1891, en was oorspronkelijk een schoolgebouw. Het was er bijna Europees tafelen: alles rustig aan, goede bediening, ... Het rare hier:

we brachten zelf de wijn mee vanuit de lakehouse, omdat dit restaurant in een ‘dry county’ lag - in deze gemeente mocht geen alcohol verkocht worden. Je kon er enkel alcohol drinken als je die zelf meebracht ... En ze waren dat zeker gewend in dit restaurant, want we kregen direkt wijnglazen aangeboden, naast ons glas water.


Vrijdag 30 juli


Het begon vandaag drukker te worden in de lakehouse: Kristina’s natuurlijke vader kwam over, die had een vriendin bij en een nichtje van Kristina. De vriend van Senna kwam erbij. En ‘s avonds kwamen David, en ‘little Dave’, nog enkele neefjes, Sharon, ... Het werd tijd om de slaapplaatsen te herorganiseren.

Maar door de dag werd er eerst nog wat gebruik gemaakt van de rivier: zwemmen, varen, genieten, spelen, ... Het was ook erg plezant met de hond Zoë: ook hij droeg een zwemvest en speelde heel graag ‘vang de bal’. De kinderen vonden het geweldig.

‘s Avonds nog naar de zonsondergang gaan kijken en heel lang buiten blijven zitten. In de late uurtjes nog wat spelletjes gespeeld in het huis en dan terug naar bed - we hebben onze nachtrust nodig.


Zaterdag 31 juli


Het werd nog drukker in huis: nog een broer van Kristina, nog enkele nichtjes die telkens nog een vriendinnetje bijhadden. Het werd te druk voor ons. Tegen de middag namen we afscheid. Hun gingen de rivier op en wij hadden terug gepakt en keerden langzaam maar zeker terug naar Dalton, Georgia.

We zouden van 15 tot 17 uur naar ‘het kampioenenbal’ van Emilies ploeg gaan. Maar toen we thuis kwamen, was er een bericht op het antwoordapparaat dat dit uitgesteld werd naar volgende week. Dat is een tegenvaller want volgende week hebben we ook de barbecue - nog even bekijken hoe we dit gaan organiseren.

Ik ben in de namiddag dan maar met Anne-Mie naar de tweedehandswinkel voor kinderkleren geweest, naar de bibliotheek, naar de Wal*Mart, naar de drankenwinkel, .... En dan wat bijgewerkt. We gingen vroeg slapen want we waren allemaal erg moe.


Zondag 1 augustus


Rustdag ... Dat dachten we toch. Tegen de middag opgestaan. Na het eten gingen Anne-Mie en Claudio materiaal halen, zodat we morgen aan een volgend project kunnen beginnen.

Iets later belde Jacky, om samen te komen voor het avondeten. Om 17 uur afgesproken in Outback. Gezellig onderonsje, goed gegeten, fijn bijgepraat, ... We hebben nog afgesproken om nog een keer samen te komen bij de Mexicaan in Chatsworth, voor ik vertrek.


Maandag 2 augustus


In de namiddag Claudio geholpen bij het nieuwe project: een extra stoel bouwen voor buiten. De sjablonen overgebracht op de planken, voorlopig uitgezaagd en enkele al bijgeschuurd.

Tussendoor repareerde ik een pijler van de balustrade van het dek.

‘s Avonds nog naar de voetbal geweest. Emilie moest nog een (inhaal)match spelen. Ze hebben weer gewonnen. Volgende zaterdag is het ‘kampioenenbal’.


Dinsdag 3 augustus


Project ‘stoel’ ging vandaag niet door. Twee redenen: het hout was te vochtig en Claudio was/is werken. Dan maar wat opgeruimd buiten, en begonnen aan de afwerking van de trap. Tussendoor regelmatig het zwembad in om af te koelen.

‘s Avonds naar de National Night Out - Public Safety Fair. Alle hulpdiensten van de omgeving waren er vertegenwoordigd:

brandweer, Dalton politie, Varnell politie, Tunnel Hill politie, Hamilton EMS, Sherif’s department, State Troopers, ... Er waren heel wat activiteiten, gratis hotdogs, helicoptervluchten met de politiehelicopter en/of Life Force (Erlanger), ...

Toch nog maar naar McDonalds gegaan - ik heb niet graag hotdogs.

Daarna Anne-Mie’s SKYPE aan de gang gekregen (skype-naam: anne.mieke.leyssens) en voor de eerste keer met mij ‘geskypet’ (skypenaam: marcverheyen.neeroeteren). Leuk gespeeld met skype.

2010-04 2010-05 2010-03