Welkom bij het reisverslag 2010

USA2010-01 2010-02 2010-03 2010-04 2010-05 2010-06

Woensdag 14 juli tot en met dinsdag 20 juli

Woensdag 14 juli


Onze tweede dag in Colonial Williamsburg. Het domein is zo groot, er is zo veel te zien, ... je hebt twee dagen nodig om ‘bijna alles’ te zien. Na vandaag zijn er nog heel wat huizen en winkels die we niet konden bezoeken door tijdgebrek. Misschien een volgende keer.  

De kinderen werden vandaag koloniaal gekleed.

We begonnen met een re-enactment van de ‘Declaration of Independence’. Dan gingen we nog heel wat andere leuke dingen bekijken: het maken van bakstenen, de kastenmaker, de zilversmid, de pruikenmaker, de gevangenis, ...

Om te eindigen volgden we ‘The Inspection of the Troops’; hier kwam George Washington (die van de $1-biljetten en achtergrond van deze pagina) de troepen inspecteren die ‘morgen’ naar Yorktown gaan trekken om er te vechten tegen de Engelsen. Uiteindelijk zullen ze de slag winnen en worden de onafhankelijke kolonies een feit - de geboorte van de VS.

Het zijn lange dagen: op tijd opstaan, de hitte trotseren, kilometers wandelen, ... En zo gebruiken de meisjes dan mijn bed in de woonkamer om naar tv te kijken.


Donderdag 15 juli

In Yorktown werd gevochten tussen de rebellen (die Amerika onafhankelijk wilden) en de Engelsen.

De rebellen kregen de steun van de Fransen. De Engelsen hadden Hessianen (Duitse huurlingen) ingeschakeld.


Eerste bezochten we het Victory-center in Yorktown. Dit was weeral ‘levende geschiedenis’. Na het museum binnen, kon je buiten in een legerkamp van toen rond wandelen. Zelfs de tent van de dokter, de kok, de bevel-hebber, ... stonden er. Hier en daar kon je uitleg vragen of gaf men je spontaan uitleg. Verder was er hier ook nog een farm uit die tijd, waar men koloniaal kookte, tabak kweekte, dieren hield, groenten teelde, ...

Vervolgens bezochten we het Nationaal Park Yorktown:

het oorspronkelijke battlefield. Er is een museum en buiten staan de kanonnen, en zijn de stellingen aangegeven.


Vrijdag 16 juli


Na het ontbijt (10u30) vertrokken we vanuit Williamsburg, terug richting Dalton.

We gingen nog even bij de glasblazer langsgaan, maar door wegenwerken was deze niet meer bereikbaar. Jammer.

Dan maar naar Dalton. Hele lange rit, Enkele rustpauzes en maaltijd-onderbrekingen. We kwamen terug aan in Dalton om iets voor half 12 (23u20). In totaal dus net geen 13 uur onderweg geweest.


Zaterdag 17 juli


Rustdag. We zijn druk bezig geweest de vorige dagen. Daarom maakten we er vandaag een rustdag van: uitslapen, rustig beginnen, het zwembad terug in orde maken, prullen op de pc, eten maken, ...

Intussen is Anne-Mie werken (nachtpost) en Claudio en ik houden de kinderen bezig.

Morgen nog eens uitslapen, want Anne-Mie moet bekomen van haar dienst.


Zondag 18 juli


Rustig aan  begonnen. In de namiddag geluierd. Even met Claudio naar K-mart geweest. In de late namiddag begonnen aan een stukje deck dat nog afgewerkt moet worden. Na onze vakantie in Williamsburg is niet veel voorraad meer in huis om te eten. Daarom gingen we uit eten in het Japans restaurant. Hiermee vierden we ook de huwelijksverjaardag van Claudio en Anne-Mie die ‘officieel’ pas morgen plaats heeft.

‘s Avonds nog wat tv gekeken en bed in.


Maandag 19 juli


Claudio is werken. Elena is op balletkamp. Emilie moet naar de tandarts. Ben meegegaan. Na de tandarts gingen we winkelen om de voorraad etenswaren terug op peil te brengen. Ik weet nu ook welke camera ik wil kopen ter vervanging van mijn Sony Cybershot.

Na de Wal*Mart nog even snuffelen in Hobby Lobby. Daar waren ze het kerstgerief al aan uit uithangen. Leuke dingen gezien voor mijn appartement, jammer dat ze te groot zijn voor mijn koffers.

Met Anne-Mie het zwembad zitten uitkuisen (er was tijdens onze vakantie wat algenvorming).

Tegen de avond was het even druk: Elena ophalen om 16u van balletkamp. Elena afzetten tegen 17u30 voor kerkschool. Emilie afzetten tegen 17u45 voor de voetbal. Na de voetbal Emilie afzetten voor kerkschool (rond 19u). Dan even verder werken aan het zwembad. Om 20u de twee dames ophalen aan kerkschool. Dan nog even werken aan het zwembad.

Vanaf 21u was het rust.


Dinsdag 20 juli


Rustdag - het is vakantie. Voormiddag uitgerust; namiddag het internet zitten afzoeken voor de camera die ik wil: waar is die het goedkoopste, hoe lang duurt het voor ik die krijg, ...

Anne-Mie heeft me geholpen met een bestelling - de firma aanvaardde mijn kredietkaarten niet omdat die ‘buitenlands’ waren.

Emilie was de hele dag spelen bij een vriendinnetje, Elena was op balletkamp en nadien kerkschool.

‘s Avonds nog naar Wal*Mart om die camera te kopen. Via internet was die ‘in stock’. Voor de verkoopster en verantwoordelijke van de foto-afdeling niet zo leuk: ze waren op de pc inderdaad in voorraad, maar bleken ‘kwijt’ te zijn. Ze hebben zitten zoeken en zoeken, en de verantwoordelijke werd zenuwachtiger en opgejaagder met de minuut. Uiteindelijk, na meer dan een half uur zoeken, werden de 8 verdwenen camera’s teruggevonden. En dan ging Anne-Mie er nog een prijsmatch op laten doen, want bij Sears waren ze goedkoper. Dat is dus ook gelukt.

Voor de rest heb ik mij bezig gehouden met mijn nieuwe speeltje. Nu heeft Emilie ook een camera’tje om mee te spelen (mijn oude).

2010-02 2010-03 USA2010-01