Welkom bij het reisverslag 2010

USA2010-01 2010-02 2010-03 2010-04 2010-05 2010-06

Woensdag 21 juli tot en met dinsdag 27 juli

Woensdag 21 juli


Gisteren was het aangenaam rond de middag, toen we wilden beginnen werken begon het te regenen en nadien was het te plakkerig.

Vandaag was het gewoon weer te heet om iets te doen buiten.

Na een uitgebreid ontbijt ging ik met Anne-Mie mee naar Big Lots. Anne-Mie moest enkele boeken terugbrengen. Vind ik me daar toch niet een biljet van $ 20. Nog wat door de winkel gewandeld en dan naar huis. Elena was op balletkamp, Emilie was enkele gipsen figuurtjes aan het schilderen, ... kwam Izell langs voor een omvormer.

Anne-Mie en ik nog even naar de zwembadplaats om het water een laatste keer te controleren. Verder doorgereden naar Lowe’s voor de ontbrekende deckplanken. Daar kunnen we morgen dan weer mee aan de slag. Gelijk een stekkertje meegebracht om het ladertje van de camera Europees te kunnen maken als ik in België ben.

Claudio moest vanavond les geven. Ik was bezig met het eten, toen Kristina belde om uit te gaan eten. Jammer voor de meisjes en Claudio. Anne-Mie en ik met Kristina en de kinderen naar Iron Gate gaan eten.

“s Avonds nog langsgegaan om Daisy terug te halen van haar vakantie bij een kennis van Claudio.

De dames hebben dan nog wat gezwommen in het goedgekeurde water alvorens we wat tv keken en slapen gingen.

Donderdag 22 juli


Voormiddag nog rustig aan gedaan. Namiddag, in de warme Georgia-zon, aan het deck gewerkt: enkele planken zagen en leggen, dan een tijdje afkoelen in het zwembad, en zo werkten we tot het deck af was.

Nadien het terras nog wat herschikt en dan naar binnen met mijn verbrande rug.

Emilie moest niet voetballen vandaag omwille van de felle regen van de late namiddag. Na balletkamp is Elena weer naar kamp van de kerk gegaan. Emilie ging mee. Wij gingen naar K-Mart. Enkele spulletjes gaan halen die nodig waren, wat spulletjes voor mezelf, ...

Papa was intussen wakker en er werd gebruncht. Bijpraten over wat we gisteren allemaal gedaan hadden. Heel fier toonde Emilie de gitaar die we gisteren kochten in de tweedehandswinkel. Ik had gisteren toevallig een quarter teruggekregen in de winkel. Het was er eentje van Virginia. De afbeelding deed me dadelijk terug denken aan ons bezoek aan Jamestown vorige week.

Ben dan nog met Anne-Mie en de kinderen spullen gaan halen in Office Depot, de Dollar General en Thuesday Morning. Heb ook decoratie voor het appartement gevonden.

Het werd snel avond, dus gingen we iets eten. Vandaag werd het Chinees. Nog even de gehuurde dvd terugbrengen naar een ‘Red Box’ en naar huis.

Ik ga zondag misschien naar de kerk, want de meisjes zingen dan de liedjes die ze geleerd hebben op de bijbelschool. Naar het schijnt zou een viering hier veel plezanter zijn dan in België. Ik weet echter nog niet welke pet ik ga dragen zondag ... Ik kan niet kiezen; de keuze in K-Mart is te groot. Ik denk dat ik het hou bij een pet die ik heb meegebracht.


Vrijdag 23 juli


Ben gisteren toch wat lang in de zon bezig geweest. Mijn rug en schouders zijn serieus verbrand, heb er last van als ik in de warmte kom ... Maar ja, het leven gaat voort.

Anne-Mie kwam rond 10 uur terug van Elena weg te brengen naar balletschool. We zijn dan enkele yard-sales in de buurt gaandoen en naar K-Mart gegaan. Gisteren kocht ik een geheugenkaartje in K-Mart voor $32.99. Gisterenavond bleek dat Office Depot dezelfde kaartjes voor $19.99 in aanbieding heeft. Reden genoeg om een refund te vragen in K-Mart en dat kaartje te halen in Office Depot.

In de namiddag rustig aan gedaan, avondeten voorbereid, ... Na het avondeten gingen de kinderen nog wat spelen in het zwembad. ‘s Avonds ging Anne-Mie werken. Claudio was al werken van deze morgen. Ik dus ‘babysitten’. Geen probleem.


Zaterdag 24 juli


Jetty belde me wakker tegen half 11. Claudio van zijn 24-urenshift terug, Anne-Mie terug van nachtdienst. Het bleef rustig in huis tot 13 uur. Dan begon het leven terug.

Zondag 25 juli


Het is 12u30 en de temperatuur is nu al ... Het wordt een hete dag. Claudio is werken. Dan maar met Anne-Mie en de kinderen naar Chattanooga. Jetty had een mailtje gestuurd en moest nog iets hebben. We gingen naar Toys R Us, Victoria’s Secret, Marshalls, Academy Sports & Outdoor, ... Weer al van alles gekocht.

Rond 18 uur gingen we nog eten bij Red Robin en dan naar huis. Nog een filmpje kijken en op tijd het bed in.

Maandag 26 juli


Tegen 10 uur opgestaan en me langzaam klaargemaakt. Claudio moest nog rusten (was nog maar net terug van zijn shift). Anne-Mie en ik opgemeten wat er nog nodig is voor de omheining aan het zwembad aan te passen. Dan naar Home Depot, Lowe’s en terug naar Home Depot de nodige spullen halen.

Claudio naar een vergadering in de namiddag. Elena wilde lezen. Anne-Mie en ik begonnen aan de ‘afbraakwerken’ van de omheining en een eerste stuk ‘heropbouw’. Morgen kunnen we dit project hopelijk afwerken, want overmorgen vertrekken we naar de ‘Lake’, in het huis aan de Tennessee-rivier.

‘s Avonds was Anne-Mie werken. Claudio en ik dus met de kinderen bezig geweest.

Dinsdag 27 juli


Druk bezig geweest met het project buiten. Morgen gaan we naar Cottonport en het hekwerk moet af omwille van Daisy. Gelukt.

‘s Avonds nog even naar Kroger voor inkopen voor de uitstap. Daar liep er eentje rond die op terugweg was van haar werk ... Ze maakte een hondje voor Emilie.

2010-03 2010-04 2010-02