Reisverslag 2008

USA2008-1 2008-2 2008-3 2008-4 2008-5 2008-6

Het was al bijna middag toen ik opstond. De krant was al binnen gehaald. En ja hoor, wie staat er weer in de krant? Natuurlijk Claudio. Niet de foto die ik gekozen zou hebben, maar ben toch al blij dat ik de foto gemaakt heb.

Verder in de krant het weerbericht. Als je die temperaturen ziet, en laat staan dan de ‘voelt aan als’-temperaturen.

Ik vond de cartoon van Garfield (ook uit de krant) best grappig.‘s Avonds ging Claudio met Elena naar de taekwondo. Anne-Mie ging werken. Ik dus even babysitten op Emilie tot ze terug waren van de taekwando.

Verder nog wat gewerkt aan de keuken.

Na de brunch gingen we naar Chatsworth, voor Claudio’s boots en Anne-Mie’s broek en boots. Nu Anne-Mie transport nurse is, moet de kledij aangepast worden.

De uitbater van de winkel is ook instructeur en wist ons te vertellen dat de EMT-kandidaten bezig waren met een speciale les: bevrijding uit een voertuig met behulp van de brandweer. Dus daar gingen we even kijken.

Ik stond op en Anne-Mie was al naar school, voor ‘meet-the-teacher’. Intussen moest Claudio ook vertrekken naar een vergadering. Toen Anne-Mie terugkwam van school speelden de kinderen wat, terwijl zij ging rusten van de nachtdienst.

Het was al een stuk in de namiddag dat Claudio terugkwam en Anne-Mie opstond.


Verder niet veel meer gedaan in de namiddag. Buiten was het te warm. Binnen geen zin. Er is wel weer een stuk keuken afgeraakt. Nog één deel te gaan.

‘s Avonds gingen we bowlen met Rusti. Nadien nog even gaan eten bij Ryan’s.

De dag werd gesloten met Sherlock Holmes op tv.

Voor Emilie en Elena is het vandaag een speciale dag. School begint terug. Tien voor acht moeten de leerlingen binnen zijn, 20 na 2 hebben ze gedaan. Het was dus vroeg opstaan voor ieder van ons: om 6u15 ging mijn wekker.

Direct na het afzetten van de kinderen werd nog een kijkje genomen in de klaslokalen. Dan gingen we door naar de grootste yardsale ter wereld. Over enkele honderden mijl van de US-127 zijn er overal garage-sales en yardsales. Rommelmarkt is altijd leuk, al is het maar om ideeën op te doen.

Tussendoor kregen we honger en gingen we ontbijten bij McDonalds. Ik vond hier helemaal niets aan; hamburgers kan je voor half 11 niet krijgen, en wat er wel was vond ik niet lekker.

Om kwart voor 6 hadden we nog afgesproken om te gaan eten met John en Judy (de ex-baas van Claudio). Het werd Italiaans in ‘The Iron Gate’; een aanrader!

Claudio is weer werken. De rest sliep goed uit, we waren moe van de lange dag van gisteren.

Dan naar de mall om parfum-gerief te kopen. Mijn voorraad in België is zo goed als op.

Verder naar de musical ‘Alice in Wonderland Jr.’ die opgevoerd werd in het ‘Artistic Civic Theatre’ in Dalton. Leuke voorstelling; de kinderen hebben echt genoten.

‘s Avonds ging Anne-Mie ook werken. Ik bleef dus thuis om te babysitten. De kinderen hebben zich goed gedragen.

Claudio en Anne-Mie waren werken geweest. Het bleef lang stil in huis.

In de namiddag gingen we eerst op bezoek bij Marie-Anne in Chatsworth.

We dronken wat, babbelden wat bij, gingen wat vissen, ... een gezellige namiddag. De hele tuin is opnieuw gedaan door Dennis.

 Dennis is een Ier die in Dalton woont. En even voelde ik me in Brussel, zoals je op de foto kan zien “Gekocht in Chatsworth! Made in China?”

Na ons bezoek gingen we eten bij Wendy’s.

Dan terug naar de mall; Claudio en ik gingen een film kijken, Annemie ging met de kinderen naar huis gaan.

Fantastische film, mooie 3D-effecten, ... Ik wil die nog eens zien.

Gisteren bij Marie-Anne veel tomaten meegekregen. Na het ontbijt begonnen aan spaghetti-saus: tomaten pellen, ajuin snijden, ... En dan naar de winkel van The Salvation Army om spullen te doneren - de kinderen zijn naar school dus kan de speelhoek uitgekuisd worden. Ook nog even langs bij “Fred’s”, een winkel waar we enkele spullen nodig hadden. En dan de kinderen afhalen aan de school. De bussen stonden klaar en ook een moeder (vrouw van de sheriff???) met een voertuig van the sheriff’s department; ‘this vehicle seized from a local drug dealer’ = in beslag genomen voertuig.

Even naar huis, en dan naar ‘Body Magic’ Ik ging een behandeling laten doen voor mijn borstkas De eerste resultaten zijn goed, vrijdag ga ik voor de tweede keer gaan.

Dat verliep vlot. Nog even naar de Wal*Mart voor melk en fruitsap. We kwamen buiten met een volle kar ...Weeral meer gekocht dan gepland.


Weer eens een rustdag. Niets speciaal gedaan vandaag.

USA2008-1 2008-6 2008-4

Woensdag 6 augustus

Donderdag 7 augustus

Vrijdag 8 augustus

Zaterdag 9 augustus

Zondag 10 augustus

Maandag 11 augustus

Dinsdag 12 augustus