Reisverslag 2008

USA2008-1 2008-2 2008-3 2008-4 2008-5 2008-6

Claudio kwam uit de nacht, maar was toch al vroeg op omdat hij moest gaan les geven.

Anne-Mie, de kids en ik gingen naar Home Depot voor een eerste lading hout te halen. En dan konden we beginnen met de bouwwerken aan de trap. Het weer was aangenaam en we werkten goed door.

Ook vandaag werkten we aan de trap. Het ging goed vooruit, maar het was erg warm om te werken.


We stopten op tijd, want we gingen naar de opendeurdag in het 911-center. We kregen er rondleidingen, hapjes en drankjes. Van de kinderen werden fingerprint-sets gemaakt, ...

Vooral de uitleg over de werking van 911: de oproep, de registratie, de noodprocedure, ... was heel interessant. Er zijn in dit 911-center 5 dispatch-units zoals op de laatste foto.

Niet veel nieuws. Vanmorgen hout gaan bijhalen en nog wat bijgewerkt. Morgen zal er niet veel van komen, want Anne-Mie is vannacht werken en slaapt morgen dus bij, ik ga morgen met de politie meerijden.

Voormiddag niet al te veel gedaan. Anne-Mie lag nog te slapen na haar nachtshift. Na het middagmaal bracht Claudio me naar Dalton Police Department voor mijn 9de ride-a-long.


Dit jaar reed ik mee met officer Robert Kirkwood, badgenumber 447, car 82, in sector 1. Hij was voorheen politieagent bij de luchtmacht, maar nam daar ontslag om bij DPD te gaan werken. Hij werkt nu ongeveer 3 jaar bij DPD.

15u00: Afspraak op de patrol division van DPD.

15u25: Vertrek vanuit DPD om te gaan patrouilleren.

15u35: Iemand moeten gaan oppikken in het Municipal Court. Iemand had zich komen aangeven na een probation violation (wegens het niet betalen van boetes). Er was een warrant voor hem dus mochten we hem naar de County Jail brengen.

16u10: Even rust. Uitkijken naar mensen die hun veiligheidsgordel niet dragen.

16u30: Oproep voor disturbance. De verhuurder gingen we ter plaatse aantreffen. Het waren enkele gasten/buren die woordenwisselingen hadden en wat hadden zitten meppen op elkaar. Maar niemand wilde klacht neerleggen. De agent nog even wat babbelen met die gasten en een waarschuwing geven.

16u40: Gevecht tussen man en vrouw op een parkeerplaats. We waren derde voertuig daar, maar konden niet blijven ...

16u50: Oproep van een dochter. Zij had gebeld met haar moeder, de lijn verbrak, ze had nog gehoord dat er op de deur werd geklopt, ze probeerde meerdere malen terug te bellen naar haar moeder, maar die nam niet meer op ... Vraag aan de politie om te gaan kijken wat er aan de hand was. De agent verschillende malen geklopt en geroepen, langs achter gaan kijken en kloppen, ... Geen reactie. Intussen was de sergeant ook daar. Die liet de verhuurder komen met een loper. Nog meer geklopt en uiteindelijk gingen de agenten binnengaan. Ze vonden de moeder. Ze was in de badkamer haar kleinkind een bad aan het geven en had geen telefoon of geklop gehoord.

17u40: Een kapotte auto stond aan de kant. Moest de agent iemand laten komen of niet? Blijkbaar hadden ze alles onder controle.

17u45: Auto aan de kant gezet omdat de muziek te hard stond.

17u55: Aanwijzingen gegeven aan een voetganger die op zoek was naar een bepaalde straat.

18u00: Eten in Oakwood Cafe.

18u35: Auto aan de kant omdat de kinderen (onder 18) geen veiligheidsriem droegen in de pickup. Dat kostte de chauffeur heel wat geld.

18u45: Nog eens een auto aan de kant: no tag. Maar alles bleek ok en zij mochten beschikken.

19u15: Domestic disturbance. Zoon ging ambetant doen bij zijn ouders. Toen we er aan kwamen was de zoon al weg.

20u10: Even bij de agent thuis langsgegaan.

20u55: Auto aan de kant en boetes voor het niet rijden met veiligheidsriem.21u15: DVD gaan wisselen, want er was nog maar plaats voor 20 minuten opname door de camera van de patrolcar.

21u30: Naar ‘the policestation’ om een warrant te halen voor een meisje dat anders vrij zou komen uit de jail en deze naar de jail gebracht.

22u10: Auto aan de kant voor het niet stoppen aan een stopbord. Ticket!

22u40: Terug naar huis laten brengen.

Anne-Mie was al vroeg op, ondanks dat ze vannacht gewerkt had. Maar het was nodig omdat we naar een pool-party gingen, waar Elena haar baseball-trofee ging krijgen. De party was van 12 tot 15 uur.

Nadien de trap afgewerkt. Terwijl we bezig waren wist Daisy de zak chips te bemachtigen.

Het was een warme dag en we waren dan ook stik op toen de trap om ongeveer 20u ‘klaar’ was. Alleen de ballustrade nog doen volgende week.

‘s Avonds keken we nog naar Garfield op dvd.

Gisteren was het de huwelijksverjaardag van Claudio en Anne-Mie, maar aangezien Claudio moest werken werd dat vandaag pas gevierd. Ze kregen vandaag dan ook pas hun felicitatiekaarten, die ik meehad uit België.

We gingen naar de Mall - even rondlopen en dan naar Carmike Cinema’s om er de film ‘Wall-E’ te gaan bekijken. Leuke kinderfilm.

Na de film gingen we nog uit eten in Red Lobster. We waren terug rond 8 uur. Even de website aan te passen.

Morgen komen de mannen van de countertop om een stuk keuken uit te breken. Nog gauw een beeld op de keuken nu ...

En nadat de mannen waren geweest om de countertop en tegels uit te breken zag het er zo uit:

We hielpen natuurlijk mee bij het uitbreken van de oude countertops (werkbladen).

Buiten was het intussen enorm warm geworden en heel erg plakkerig. Calhoun te gaan, naar het outlet shopping center.

Niets om buiten te gaan werken dus. Daarom besloten we naar In plaats van te wandelen van winkel naar winkel gingen we telkens met de auto, want het was veel te warm om te lopen.

Op de terugweg nog even gestopt bij Home Depot, want er moest materiaal gehaald worden om de keukenmuren te herstellen en om de balustrade van de trap af te werken.

Dan nog even langs de liquor store (mijn voorraad was ongeveer op) en ten slotte nog eten uitgehaald bij McDonalds.

In Calhoun hebben we ons goed laten gaan blijkbaar. De linkse foto is wat ik gekocht heb, rechts wat Anne-Mie kocht.

Na het lesgeven kwam Claudio ons nog wat helpen. Pas tegen 9 uur waren we klaar met werken, douchen, ... Tijd voor wat ontspanning.

USA2008-1 2008-3 USA2008-1

Woensdag 16 juli

Dinsdag 15 juli

Donderdag 17 juli

Vrijdag 18 juli

Zaterdag 19 juli

Zondag 20 juli

Maandag 21 juli