Reisverslag 2008

USA2008-1 2008-2 2008-3 2008-4 2008-5 2008-6

Lang geslapen, zo lang dat Anne-Mie Elena stuurde om te kijken wat er aan de hand was.

Anne-Mie had intussen het grootste deel buiten al opgeruimd en klaargemaakt voor de swim-over van vriendinnetjes van Elena en Emilie.

Claudio had moeten werken en die bleef dan ook langer in bed blijven liggen.

Het was een enorm warme dag.

Na de swim-over ging Elena naar de les van taekwando, intussen gingen Claudio en ik naar Lowe’s voor naar wat materiaal te gaan kijken.

Eens dit allemaal klaar was, aten we bij de chinees.

Nadat de bandzaag geïnstalleerd was, keken we nog wat tv.

Moest vroeger opstaan vandaag. Anne-Mie ging met Elena naar de dokter in Chattanooga en ik met Emilie en Claudio naar de ‘humaine society’ voor een overhandiging van een appreciation-award.

De reden dat hij deze award kreeg had te maken met het ‘redden van een kattenleven’; hiernaast het artikel erover.

In de namiddag met Anne-Mie gaan rondkijken voor een parasol voor in de tuin, want de andere is enkele dagen geleden kapotgewaaid tijdens een onweer.

Het geplande golfen ging niet door omwille van (alweer) een onweer. Dus hebben we wat gewerkt in de kelder - het project “trap” loopt zo bijna naar zijn einde.

Voormiddag weer eens niets gedaan. Claudio kwam rond half 1 terug van een vergadering, Anne-Mie was toen al terug vertrokken om Emilie van art-school te halen.

Na lunch even verder gewerkt aan project ‘trap’ en daarna afgekoeld in het zwembad.

‘s Avonds moest Elena een test afleggen om naar een hogere blauwe band te gaan. Blijkbaar is de test positief afgelegd geworden.

Tenslotte nog wat gepruld op de laptop en dan nog wat tv gekeken.

Kijk eens wie er vandaag in de krant stond! Op de foto boven zie je de kinderen en op de foto beneden krijgen Anne-Mie en ik uitleg over de werking van het 911-center.

Voor de rest hebben we vandaag in de voormiddag niet veel kunnen doen, want Anne-Mie had gewerkt vannacht en wilde wat bijslapen.

In de namiddag werkten we nog verder aan de trap, tot Anne-Mie terug moest gaan werken.

Morgen wordt de trap echt AFgewerkt.

Voormiddag aan de trap gewerkt. Hij is AF!

Namiddag met Anne-Mie en de kinderen gaan winkelen. We moesten nog van alles hebben voor de barbecue van morgen. En waar gingen we onder andere winkelen ... In de … Inderdaad in de ALDI. De enige winkel hier die karretjes heeft met munten. De inrichting is hetzelfde als bij ons in België. Ze hebben er zelfs medion-producten. Het was even terug ‘thuis’ voelen.

Nadien nog wat gaan eten in McDonalds en zo zat er deze dag ook weer op.

Eerst nog gewerkt om alles in orde te krijgen voor de barbecue. En rond 4 uur kwam het volk ... Paula (zonder Randy; die moest werken) met Andrew en Savanna; Maurizio met Ariel, Kristina en Brian, Michelle met Nicolas en Erin. Tussendoor kwamen ook de buren even langs: Marshall Painter en Betty.

Het was een drukke bedoening, maar alles verliep goed en het was plezant. De laatste gasten vertrokken rond 9 uur. Tijd voor ons om op te ruimen.

Ik sta zelf niet op de foto, maar de belangrijkste mensen staan natuurlijk nooit op de foto …

Ben benieuwd voor morgen; morgen draag ik weer veiligheidsschoenen, een zwarte broek en een witte polo; ... Dat betekent dus een ride-a-long met Whitfield EMS ...

Opstaan viel mee ... Pas om half 9 uur moest ik eruit voor mijn ride-a-long met Whitfield Emergency Medical Services. Tegen half 10 waren we er en gingen we eerst een kijkje nemen in de dispatching van WEMS.

Dan werd ik toegewezen aan Medic 17, met Zach (Zachary) als EMT-I en Tony (Antony) als paramedic.

Vanaf half 11 begonnen de ritten te komen.

Ik ga ze niet allemaal kunnen noemen, ik zou er zeker enkele vergeten ... Totaal deden we een tiental ritten. De meeste ritten waren ‘ziekenvervoer’, hoewel er hier ook tussen zitten die door 9-1-1 werden doorgegeven:

- transport van ziekenhuis naar CT/MRI en omgekeerd

- vervoer van ziekenhuis naar rusthuis

- vervoer van thuis naar ziekenhuis (abcessen aan de tanden maar haar reguliere dokter wilde geen antibiotica voorschrijven / ontstekingen na ontslag na amputaties aan de voeten / ...)

Maar ik heb ook geholpen bij het redden van een leven! Een oude man werd in het rusthuis in zijn kamer bewusteloos aangetroffen. De paramedic en emt-i diagnosticeerden enorm lage suiker, bewusteloosheid, brachycardie, stuipen, ... In de kamer werd hij ‘een beetje’ gestabiliseerd met zuurstof; dan werd hij in de ziekenwagen verder gestabiliseerd met infuus, medicatie, ... Nog voor we in het ziekenhuis aankwamen begon hij al ‘bij’ te komen. Er wordt hier heel veel aandacht aan bloedsuiker gegeven; dat wordt ‘standaard’ gecontroleerd!

Een andere 9-1-1 oproep was met een jongeman met stuipen. Waarschijnlijk nam hij de medicatie niet zoals het hoort en dan kwam er nog een emotionele opdoffer bij met dit als gevolg. Bij aankomst was de brandweer met Ernie Verhine al op de scene aanwezig. Zij waren first responders. Heel rare symptomen: spierstijfheid (de handtest boven het hoofd om faken te controleren: de arm bleef gewoon staan ...); pupillen (niet te zien, weggedraaide ogen); pijnprikkel (borstbeenwrijven, potloodtest op tenen, prikken met naald ... Meestal geen reacties), periodes van ah-stilstand, zelfs geen reactie op ammoniak-test, ... Zelfs de dokter in het ziekenhuis wist niet dadelijk raad.

Bij ernstige patiënten ‘belt’ de paramedic de vaststellingen en handelingen door naar het ziekenhuis, zodat ze daar klaar zijn om betere opvang te garanderen.

De laatste 9-1-1 oproep was een oude bekende van de dienst. Deze persoon belt regelmatig de hulpdiensten. De sheriff was er al om ons op te vangen, want de rit ging toch over een langere tijd om daar te geraken. Maar ook nu wilde hij niet mee ... Was hij blij genoeg met het bezoek dat hij gekregen had?

Om 19 uur hield ik het voor bekeken en belde ik Anne-Mie om me te komen halen want ik was moe van de lange dag.

Tussen de ritten door kon ik deze foto van een werkende supervisor maken.

En dan nog enkele foto’s van ‘the crew’ en ‘M-17’. Links waarschijnlijk de jongste werknemer van WEMS, Zach, en recht misschien wel de oudste die er werkt, Tony.

USA2008-1 2008-4 2008-2

Dinsdag 22 juli

Woensdag 23 juli

Donderdag 24 juli

Vrijdag 25 juli

Zaterdag 26 juli

Zondag 27 juli

Maandag 28 juli