REISVERSLAG

19 juli tot 26 augustus 2005

USA2005-03 USA2005-04 USA2005-05 USA2005-01 USA2005-02 USA2005-01 USA2005-02 USA2004-06

Week van 19 juli tot 27 juli 2005


19 juli


05.45 uur. De wekker geeft alarm. Gisteren eigenlijk wat veel gedronken, dus een moeilijke start van de dag. Moet opstaan. Om 7 uur komt Pascal me halen.

Vlotte rit naar Zaventem. Geen verkeersproblemen. Druk op Zaventem. Pascal zet me af en is terug weg. Druk aan de check-in. Hele tijd moeten aanschuiven. Gauw even ontbijten. En dan naar de gate.

10.30 uur. De kapitein roept om dat er problemen zijn met een deur. Techniekers moeten langskomen. We vertrekken met een half uur vertraging. Ruwe start. Heel wat turbulentie onderweg. Ik ben 25 euro/dollar kwijt aan een glaasje wijn en enkele whisky’s.

Aankomst in Atlanta om 14.10 uur. Door het slechte weer in Atlanta kunnen ze de koffers niet uitladen. Een uur moeten staan aanschuiven bij immigratie, dan nog bijna 3 kwartier moeten wachten eer ik mijn koffers had. Door het slechte weer had ook Claudio vertraging opgelopen. Ik belde hem vanop de luchthaven, maar hij was in gesprek. Anne-mie gebeld, zij nam niet op. Dan maar even een sigaretje roken buiten. (In Georgia is het vanaf dit jaar OVERAL verboden te roken, behalve buiten of aan huis, en er zijn nog wel enkele caféetjes waar het ook nog mag.)


Toen ik terug wilde gaan bellen, liep ik Claudio tegen het lijf. Hij had aan de hele andere kant van de luchthaven moeten parkeren. Snel naar de wagen en hop richting Dalton.

Dat ontbrak er nog net aan: files. Erg druk verkeer vanuit Atlanta. Aankomst in Dalton: 18.30 uur. Nog voor we naar huis gingen, stopten we aan een chinees restaurant, waar we met Anne-Mie en de kinderen hadden afgesproken.

Deze maaltijd smaakte me wel. Op het vliegtuig was het eten erg tegengevallen.

Thuis eerst wat bijgepraat. Dan wilden de kinderen me de nieuwe kamer tonen. Ook de veranderingen in huis waren me al opgevallen. Even later een borrel genomen, en enkele spelletjes gespeeld met de kinderen.

Nadien nog alles uitgepakt in de ‘nieuwe’ kamer, terwijl ik een Budweiser uit ‘mijn’ frigo verbruikte.


20 juli


Het was gisteren een lange dag. Wilde wat bijslapen. Toch maar opgestaan rond 11 uur. Ja, ik had ontvangst op mijn GSM. Blijkbaar werkt hier een netwerk voor de buitenlanders. Raoul gebeld, maar nam niet op (stom van mij, Raoul kon niet opnemen). Mijn ouders gebeld met de gsm (namen niet op). Nadien met de gewone telefoon heb ik mijn ouders toch kunnen bereiken.

Na het ontbijt maakten we ons klaar: Claudio om te gaan werken, de rest om te gaan zwemmen (Elena volgt weer zwemklas).

Tegen 4 uur hebben Anne-Mie en ik nog een lek in ‘mijn’ badkamer hersteld, en nadien eten gemaakt.

Anne-Mie ging werken, Claudio en ik hielden de kinderen bezig.

Een probleem met de desktop in de kamer van de kinderen kreeg ik niet opgelost. Moet ik morgen nog eens naar kijken.

Tussendoor dit verslag bijgewerkt. Straks proberen mijn laptop aan te sluiten op het internet en uploaden die handel.

Als het gelukt is, kan je mijn verslag bekijken.

Niet gelukt dus. Mijne WindowsXP herkent de modem niet. Dus eerst de installatie van de driver afhalen, dan de modem installeren en de instellingen aanpassen. Hopelijk lukt me dat morgen wel.

De dag werd afgerond met foto’s Frankrijk (mijn trip met Jetty van 1 tot 12 juli) kijken en wat televisie.


21 juli


In België viert men feest. Hier merken we daar niets van.

Net zoals gisteren is het hier om 11 uur alweer 31 graden. Maar net zoals gisteren verwacht men weer onweders in de namiddag. Dan zal de temperatuur terug zakken tot ongeveer 25 graden, en wordt het weer plakkerig en benauwd weer. Gelukkig is er airconditioning in de woning, en de kelder (waar ik verblijf), is toch altijd lekker fris.

Om een referentiepunt te hebben, heb ik me gewogen deze morgen: 139 pond (= 63 kg). Hopelijk kan ik dit zo houden tot na mijn verblijf hier.

Anne-Mie had een vergadering deze morgen en Claudio moest vroeger gaan werken. Tot Anne-Mie opstond heb ik op de kinderen gelet.

Na de brunch gingen we weer zwemmen, de laatste keer trouwens, want de zwemles van Elena is afgelopen.

Buiten was het eigenlijk goed weer.

Het drukkende van de vorige dagen was minder. Het onweer is vandaag ook uitgebleven. ’s Avonds hebben we zelfs op de porch gezeten en een planning gemaakt voor de dagen dat ik hier ben.

Tussen het zwemmen en  het eten door gingen we langs bij Racetrac (voor sigaretten – 26,74 dollar per slof (tax in) of ongeveer 22,28 euro per slof), Holmes spirits (drank voor mij – ik kocht gelijk een karton van 6 flessen) en Wal*Mart (voor levensmiddelen).

Na het avondeten installeerde ik de DSL-modem op mijn laptop. Tof – het werkt. Er is internet. En het leuke eraan: Claudio en ik surfen gelijktijdig op het internet: Claudio via de netwerkkaart, ik via USB. Heb dan ook de website kunnen uploaden.

Vanaf nu ongeveer tweedagelijks een update!

Nadien nog wat samengezeten. Terwijl Anne-Mie knutselde, knipte ik kaarten uit die ik van Claudio gekregen had. En daarna nog wat overleg op de porch over de planning van de vakantie.


22 juli


De wekker laten aflopen. Gelukkig was ik wakker, want er was een probleem met de wekker.

Op tijd op in ieder geval, we zouden naar Chattanooga gaan.

Anne-Mie had afgesproken met enkele andere ouders om het Creative Discovery Museum te gaan bezoeken, eigenlijk een museum voor kinderen, maar ook ik heb er plezier gehad.

Nadien gingen we verkoeling zoeken in Coolidge Park. Nu ja verkoeling is een groot woord. Het is buiten overal warmer dan binnen. De lichte regenval zorgde inderdaad voor wat verkoeling. Maar dat bleef niet duren.

Om de dag in Chattanooga af te ronden gingen we eten in een plaatselijk restaurant: Mellow Mushroom.

Thuis eerst nog even met Daisy gespeeld en dan het verslag bijgetikt.

De avond brachten we door met foto’s kijken op mijn laptop (Zeeland en Frankrijk), de kaarten verder uitknippen, wat babbelen, …

Ik keek in mijn kamer nog naar Battlestar Galactica (een vernieuwde reeks). En dan maar slapen gaan.


23 juli


Het was nog redelijk stil boven. Dus rustig aan gedaan. Wat gegevens van PHARAO (rode kruis) bijgewerkt, prestaties hulpdienst 2005 bijgewerkt, … me dus bezig gehouden tot er boven gestommel te horen was.

Met Anne-Mie een kraan gedemonteerd in ‘mijn’ badkamer. Zo goed mogelijk terug in de verpakking gestoken en ermee naar Wal*Mart. “Foute maat”, was de uitleg en Anne-Mie kreeg haar geld terug.

Nog een ander onderdeel teruggebracht naar Home Depot en daar een andere kraan gekocht. Die hebben we geïnstalleerd zonder veel problemen.

Ondertussen was het tijd voor avondeten.

Na het eten samen met Claudio en Anne-Mie wat stroomdraden aangepast in de gang naar de ‘mijn’ slaapkamer en een plaat gyproc geplaatst. Langzaamaan komt het appartement onder klaar.


24 juli


Anne-Mie kwam me al redelijk vroeg wakker maken. We zouden naar een rommelmarkt gaan. In het begin ging het nog goed, maar het werd warmer en warmer. Het was leuk en ik heb natuurlijk ook wel wat dingen gekocht. Aangezien mijn gsm hier werkt, en ik geen lader bijhad, moest ik er wel eentje meebrengen van de rommelmarkt. Ik kocht de lader voor 1 dollar. We waren toch blij dat we terug in de auto zaten, we raakten alle vier wat oververhit van de zon.

Toen we terugkwamen ging ik kaartjes schrijven op de porch. Lekker warm daar:

Binnen was het beter. Samen met de kinderen naar een video gekeken, en daarna met Anne-Mie ebay afgezocht naar spullen die ik nodig heb.

’s Avonds gingen we eten bij Andy Lopez. Met Andy deed ik vorig jaar een ride-a-long. Het werd een Mexicaanse maaltijd. Best lekker maar toch niet om te zeggen dat ik dat elke dag zou eten. Het werd een leuke avond. Ook spraken we af om volgende vrijdag opnieuw een ride-a-long te doen.


25 juli


Weer zo een warme dag vandaag. Te warm om buiten iets te doen. We besloten dan maar om verder te werken aan ‘mijn’ kamer. Claudio moest nog even iets gaan doen op het werk, Anne-Mie was met de kinderen naar een speeltuin. Ik probeerde iets te regelen op mijn pc (helaas zonder succes).

Namiddag dan verder gewerkt aan de kamer. De kamer is nu bijna zo goed als af.

’s Avonds ging ik voor de eerste keer deze vakantie een hamburger eten.


26 juli


Elena ging op kampdag. Claudio moest naar de les. Anne-Mie en ik (en Emilie) gingen dan maar naar Calhoun om te winkelen in het outlet-shopping center.

We waren eigenlijk maar net op tijd terug om Elena op te halen.

Een collega van Claudio gaat morgen verhuizen naar Colorado. Om afscheid te nemen gingen we eten in Applebee’s.

Mijn tweede hamburger deze vakantie.

Nadien even op de kinderen gebabysit, terwijl Anne-mie en Claudio naar de Wal*Mart moesten voor enkele spullen.


27 juli


Na de brunch moest Elena naar de tandarts. Anne-Mie zette mij af bij de politie, zodat ik regelingen kon treffen voor de ride-a-long.

De vrouw aan de receptie herkende me, maar kon mijn naam niet herinneren. In ieder geval, het was geen probleem. Aangezien de volgende weekends druk gaan zijn, koos ik voor vrijdag 12 of zaterdag 13 augustus. Ze gaan me bellen.

Anne-Mie pikte me op en we gingen naar enkele winkels.

’s Avonds wat tv gekeken en zo ging deze dag weer voorbij