REISVERSLAG

19 juli tot 26 augustus 2005

USA2005-03 USA2005-04 USA2005-05 USA2005-01 USA2005-02 USA2005-03 USA2005-04 USA2005-02

3 augustus tot 10 augustus


3 augustus


Vandaag een echte vakantiedag gehad. We stonden al vroeg op om naar Dahlonega te gaan.

Onderweg een tussenstop gehouden om de Amicalola Falls te bekijken. Zeer indrukwekkend!

Een wandeling naar de top (of toch halfweg) hoorde er ook bij.

Claudio en ik terug naar beneden, terwijl Anne-Mie met de kinderen de resterende 425 trappen naar boven ging doen.

(Wij hadden al een bergpad gedaan en 175 trappen, maar iemand moest de auto gaan halen om naar boven te rijden…)


Vanboven kreeg je een zicht op de waterval (naar beneden).

 Niet te geloven dat zo een grote waterval (de lijn tussen de bomen naar beneden op de tweede foto hierboven) voortkomt van een (eigenlijk) onnozel kleine creek:

Daarna reden we verder naar de goudmijn in Dahlonega.

Eerst deden we de ondergrondse mijn-rondleiding.

En daarna moesten we natuurlijk zelf goud zoeken.

Met succes! Ik vond 5 stukjes goud, Anne-Mie en de kinderen deden het nog beter met 6 stukjes. Claudio had jammer genoeg het minst gevonden (en hij was toch zo lang bezig geweest ermee).

Meer info op hun website: consolidatedgoldmine

Verder ging de uitstap naar Babyland General Hospital.

In 1978 ontwierp een kunstenaar een nieuwe soort pop. Nu nog worden deze poppen met de hand gemaakt. Men noemt de poppen Cabbage Patch Kids. Babyland General Hospital is de plaats waar de poppen gemaakt worden (alhoewel er ook imitaties te verkrijgen zijn die niet handgemaakt worden). Het gebouw is ingericht als een ziekenhuis. Het personeel loopt er rond als verpleegsters.

In het ziekenhuis is er een babyafdeling (voor de nieuw geboren baby’s), een couveuse-afdeling, een klasje, …

Als een nieuwe pop ‘klaar’ is, wordt deze ter wereld gebracht, met een geboorte:

Een verpleegster doet een echo van de ‘moederplant’, de baby wordt ter wereld gebracht, hij wordt gewogen en gemeten, hij krijgt een naam (de aanwezigen mogen de naam kiezen), en wordt naar de babyafdeling gebracht.

Rare jongens, die Amerikanen. Maar toch heeft het  ziekenhuis succes! Vele bezoekers (die gratis binnenmogen) adopteren er een baby in een van de adoptiebureaus, de kinderen tekenen adoptiepapieren (dat ze goed gaan zorgen voor de baby, …) en het adoptiegeld wordt betaald: een originele Cabbage Patch Kid kost tussen de 170 en 345 dollar (ze komen wel met officiële adoptiepapieren van het ‘ziekenhuis’.

Meer info op hun website: cabbagepatchkids

Nog even buiten rondgewandeld voor we verdergaan naar Helen.

In Helen gingen we eerst eten, want het begon al laat te worden.

Daarna wandelden we wat rond in het ‘Duitse Alpendorpje’.

Nog even met de kinderen naar de rivier gegaan zodat ze zich nog wat konden uitleven in het water. Ik was zelf moe gewandeld. Ik profiteerde ervan om even te rusten.

Vervolgens stapten we in de auto en reden we terug richting Dalton.

De dag was snel om.4 augustus


Terwijl Anne-Mie, Claudio en de kinderen naar de oriëntatiedag voor Emilies school waren, heb ik het verslag maar wat bijgewerkt (ik stond weer veel achter).

In de namiddag bezochten we werelds grootste rommelmarkt.In totaal een afstand van net geen 500 mijl of ongeveer 800 km. Niet dat de kraampjes tegen elkaar op staan, maar toch vind je om de paar honderd meter een kraampje of een verzameling van kraampjes op een parking of privé-domein.

Wie weet zijn we op het nieuws gekomen; channel 3 was er om opnames te maken van de grootste rommelmarkt ter wereld – we liepen speciaal constant in het oog van de camera, dus wie weet hebben we het nieuws gehaald.

Ik kon het niet laten om foto’s te maken van deze hummer. Zou deze zo graag hebben, Ron zou ook blij zijn denk ik …

Leuk detail: let op de license-plate …Nadien (we hebben misschien 0,8 % van de rommelmarkt gezien) zijn we naar Los Reyes (Mexicaans restaurant) gaan eten.

Zelfde opmerking als op 24 juli: ik ben dus niet voor Mexicaans eten; het is goed eten, maar ik ben geen favoriet ervan.

Nadien nog even aan de website gewerkt – zal ze morgen uploaden.


5 augustus


 Om 9 uur moesten we al op de school van Elena zijn in Cohutta (open-deur-dag). Dus vroeg moeten opstaan. Elena was nog erg moe (ik ook). Ben benieuwd of ze dat volgende week gaat aankunnen (wil ’s avonds niet vroeg gaan slapen).

Voor de stad Cohutta is het ‘zegel’ gemaakt door Anne-Mie – daarmee heeft ze toen de krant gehaald – het was een schoolproject dat Anne-Mie verder heeft uitgewerkt.Nadien eens voor een keertje rustig naar de Wal*Mart geweest (vorige keren was het enkel gauw benodigdheden halen en wegwezen – deze keer gingen we rondkijken en winkelen).

Thuis wat gespeeld met de computer.

’s Avonds naar de rodeo geweest: St. Judes Rodeo at the Yates’ farm.

Het begon met het huldigen van Amerika, de strijdkrachten die het land beschermen, …

Verder heel wat gezien: calf roping, bull riding, bronco riding, barrel racing, calf chasing, calf wrestling, …

6 augustus


Het was gisteren een lange dag, daarmee vandaag wat langer blijven liggen.

Namiddag gingen we (naar gewoonte) naar Red Clay Council Grounds (in de buurt van Cohutta) voor de jaarlijkse Days of Recognition.

Het programma was ongeveer hetzelfde als elk jaar: muziek, dans, kraampjes, verhalenvertellers, cherokee-ambachten, …

Nadien moest er nog even gewinkeld worden in K-mart (voor school van Elena) en daarna was het tijd voor Anne-Mie om te gaan werken.

Iets later is Claudio thuisgekomen.

Rustige avond gehad.


7 augustus


Heel de dag gewerkt om een dvd te maken van de reis die Claudio, Anne-Mie, de kinderen, Gust en Marie-Louise gemaakt hebben naar Florida. ’s Avonds was die eindelijk af! Nu nog de kopieerproblemen oplossen!


8 augustus


Uitgeslapen.

Dan aan het deck gewerkt met Claudio. Al heel wat ‘gesloopt’. Nog een hele klus om alles af te breken – laat staan de opbouw naderhand!

Elena van school afgehaald – het was haar eerste schooldag.

Na het eten naar Marie-Anne gereden.

Daar wat rondgedobbert op de vijver, en naar het konijneneiland gevaren. Ook nog wat gedronken en bijgepraat.


9 augustus


Claudio’s computer bijgewerkt en geüpdatet. Verder gewerkt aan de kopies van de film (heb Perry enkele keren moeten bellen om de problemen opgelost te krijgen).

Via internet handleidingen voor de programma’s afgehaald, nu kan ik de volgende dagen ‘uitleggen’ aan Anne-Mie hoe ze zelf filmpjes op cd kan zetten.


10 augustus


Nadat Elena naar school werd gebracht, en Anne-Mie wat had kunnen bijslapen na haar halve nachtshift, werd het eigenlijk een drukke dag. Jammer genoeg had ik eens voor een keer mijn camera niet bij.

Eerst reden we naar Wal*Mart: de banden van de Honda moesten vervangen worden. Dat zou ongeveer een uur gaan duren. Dus maar huishoudelijke aankopen gedaan ondertussen. Het beloofde uur werd echter bijna 2 uren. Gevolg: direct na de Wal*Mart vlug de boodschappen afzetten thuis en Elena halen op school.

Vervolgens gingen we naar de carwash. Natuurlijk kozen we niet voor een automatische, maar voor een self-carwash zoals Neptune ;-).

Daar hadden we leuke foto’s kunnen maken …

Dan naar het outletcenter in Dalton – nog wat meer shoppen.

Thuis eten klaargemaakt en nog wat kopies op dvd (van ballet deze keer) voor België.