REISVERSLAG

19 juli tot 26 augustus 2005

USA2005-03 USA2005-04 USA2005-05 USA2005-01 USA2005-02 USA2005-02 USA2005-03 USA2005-01

28 juli tot 2 augustus


28 juli


Voormiddag me bezig gehouden met de computer, namiddag moest Elena naar de kapper. Mastercuts in het winkelcentrum was duurder dan de kapper ergens anders. Dus geen kapper vandaag. Dan maar rondgelopen in het winkelcentrum. Het zijn vandaag, morgen en overmorgen taxvrije dagen. Dat betekent dat we 6 % besparen op de uitgaven. Daarmee dat mijn aankopen voor deze vakantie zo goed als rond zijn.

Aangezien Anne-Mie moet werken en Claudio nog niet terug is, moet ik even babysitten.

Terwijl ik babysitte enkele programma’s op de pc aangepast, zodat ik terug dvd’s kan maken van filmpjes. Dit is eigenlijk meer nodig voor Claudio, maar in voorbereiding daarvan …


29 juli


Lekker lang uitgeslapen. Dan overleg over de uitstapjes en de planning voor de vakantie. Onze barbecue kan niet doorgaan op de geplande datum, daar dan het feestje van Savanna is. Alle weekends zitten vol. Enige mogelijkheid: Atlanta voor zaterdag opzeggen en de barbecue morgen houden! Oops, bijkomend probleem: vanavond moeten Claudio en Anne-Mie allebei gaan werken, om 3 uur moeten we gaan lunchen met Jacky, Terry, Richard, zijn vrouw en de kinderen. Het was kwart voor twee en we moesten nog alles halen voor de vervroegde barbecue! Het lukte, kwart voor drie waren we terug met de boodschappen, tijd om te vertrekken naar de lunch bij Ryan’s.

Goed gegeten. Tegen vijf waren we terug thuis. Even wat materiaal laten klaarzetten en intussen vertrokken Claudio en Anne-Mie naar hun werk. Terwijl de kinderen tv keken heb ik eten voor de barbecue zitten voorbereiden: saté’s maken, groenten kuisen, …


30 juli


Vroeger opgestaan dan de laatste dagen. Laatste voorbereidingen voor de bbq: buiten alles klaarzetten (stoelen, tafels, …).

Tijdens deze voorbereidingen kwamen we dit diertje tegen. Aangezien het Anne-Mie’s favoriete diertje ZEKER NIET is, hebben we even kunnen lachen.

Nog gauw ijs halen voor de gasten komen, en even langs Claudio’s werk voor wat papierwerk. Whitfiel EMS dispatching:

Het was laat doorgegeven van onze barbecue dit jaar, vandaar dat meerdere personen niet konden. Maar het volk dat er was, was goed volk: Andy en Tracy met Abigail, Randy en Paula met Savanna en wij vijf.

Het werd laat, en al goed donker toen we de opruim begonnen.

De plannen om de volgende dag naar Atlanta te gaan werden weer eens opgeborgen en veranderden …


31 juli


Het werd een uitstap naar Chattanooga zoo:

Een redelijk kleine zoo, maar wel mooi ingericht. Ik kan natuurlijk niet van alles een foto op de website zetten, dan zou ik vandaag al over de limiet gaan.

Na de zoo nog even langs enkele antiekwinkeltjes in Chattanooga gegaan.

Afronden deden we de uitstap met eten bij Outback. Hmm, heerlijk.

Thuis nog even wat gewerkt (lek zoeken in het dak).

En afgerond met het bijwerken van het reisverslag.


1 augustus


Claudio is werken. Even het thuisfront gebeld. Nu begrijp ik ook waarom mijn American Express op 29 juli in de Kroger niet werkte: thuis is een nieuwe kaart aangekomen en een begeleidende brief waarin men meldt dat de kaart die ik bijheb, geblokkeerd werd. Reden: iets met Maleisie (moet morgen terugbellen om meer te weten).

Elena’s haartjes gaan knippen in de Wal*Mart en enkele noodzakelijke aankopen moeten doen.

Door de regen konden we niet veel doen. Hebben dan maar de kelder een goede opkuisbeurt gegeven.

’s Avonds van de leftovers van de barbecue gegeten en met de resten soep gekookt en spaghettisaus gemaakt; zo is ons eten voor morgen ook al klaar.

Om de dag te eindigen keken we met de kinderen naar de drie musketiers (Disney-versie).


2 augustus


Claudio weer werken, Anne-Mie net terug van het werk (moet nog slapen). American Express gebeld: blijkbaar werd een kopie van mijn kaart gebruikt in een etablissement in Maleisie. Daarom werden alle kaarten die daar gebruikt werden geblokkeerd door American Express. Mijn nieuwe kaart (in België) is nog geblokkeerd tot ik ervoor bel ze te deblokkeren. Ik zal het zo maar laten tot ik terug ben.  Ik kan nog steeds mijn VISA gebruiken en ik heb ook nog wat cash.

Werkdag  vandaag. De zijkant van het huis ziet erg groen. Die gaan we afspuiten met de hogedrukreiniger. We zorgen dat de kinderen kunnen spelen in het zwembadje, laten Daisy uit, …

Bij het wegnemen van de cover van het zwembad merkte ik 2 kikkers in het water op. Aangezien Anne-Mie ze niet wilde wegdoen, deed ik ze zelf maar uit het zwembad halen.

En nog andere fauna opgemerkt:

Dan enkele uren gewerkt met de hogedrukreiniger. Het werken van op de ladder was voor Anne-Mie.

Dan eten klaargemaakt en wat tv om de dag te beëindigen.