Reisverslag USA grote vakantie 2011

USA2011-1 2011-2 2011-3 2011-4 2011-5

Week van 7 tot 14 augustus


Zondag 7 augustus

Weer eens lang uitgeslapen. Anne-Mie gaat straks werken. Het bleef lang rustig in huis. Iets na 12 werd er gebruncht. Dan nog wat gerelaxed en nog vlug even naar de winkel: we moesten langs de Aldi voor boodschappen en naar Office Depot voor potjes schoollijm aan $ 0,01 per stuk! Dan ging Anne-Mie nog even rusten. Ondertussen speelden Claudio, de kinderen en ik even met mijn bootje (dat ik gekocht had in Tuesday Morning) en we plonsten wat in het zwembad.


We maakten spaghetti en smulden deze op met een heerlijk glaasje rode wijn.

Ten slotte zijn we begonnen met de bouw van het vijvertje. De eerste-steenlegging is gebeurd. Afwachten wanneer we de laatste steen kunnen erop zetten.


Maandag 8 augustus


Claudio weer werken, Anne-Mie wat rusten. Wat zitten surfen op internet.

Na de brunch gaan ‘uitrekenen’ welke de korste weg is om woensdag de kinderen naar hun nieuwe scholen te brengen. Vervolgens even langs Hobby Lobby, Walgreen’s (voor het dobbelspel ‘TossUp’, maar niet gevonden) en een slushie halen bij Sonic, om af te koelen, want het is miserabel heet! naar de Aldi voor pizza, voor als de meisjes van Kristina straks komen. De kinderen gaan thuis blijven terwijl wij naar Stone Lion Restaurant gaan eten.

Dat was een heerlijke maaltijd. Iedereen terug naar ‘zijn’ thuis: John, Kristina met de kinderen, wij.

Hoog tijd om nog even te werken aan de vijver.

Dinsdag 9 augustus


Claudio werken, maar wij ook vroeg op. Om 8 uur begonnen de mannen het dak te repareren. Dat gebonk hoorde je doorheen heel het huis. Dus maar ‘Free Willy 4’ gekeken.

De reparaties aan het dak waren tegen half 11 gereed.

Na wat gerust te hebben speelden we weer met de ‘reken’-dvd ‘Brainetics’.


Daar leerden we weer een goocheltruk.

We gingen naar de film van 4 uur: The Smurfs. Leuk, grappig. Wij gingen wel naar de 2D-versie kijken. Na een pitstop in ChickenFilet, was het tijd om naar huis te gaan; de kinderen gaan morgen terug naar school en moeten dus vroeg gaan opstaan. Na een douche gingen ze naar bed.

Anne-Mie en ik keken nog naar een film: True Grid.

Woensdag 10 augustus


Anne-Mie en Claudio brachten de kinderen naar school. Ze kregen er ook een kijkje in de klaslokalen. Intussen nam ik een douche. Terwijl de kinderen hun eerste schooldag aanvatten, ontbeten wij. Claudio ging nadien naar het werk.

De bestelde laptop (voor de kinderen) is aangekomen. De hele voormiddag en een stuk van de namiddag zijn we er mee bezig geweest om deze in te stellen.

Anne-Mie nam een uurtje rust, terwijl ik het webverslag bijwerkte. Ik ben ook begonnen met al één koffer te pakken: spullen die ik hier niet kan/ga gebruiken: geschenkjes; bestellingen, overtollige kleren, ... Op dit moment weegt die koffer iets over 40 pond. Daar kunnen desnoods nog wel enkele kilootjes bij.

Met Anne-Mie de kinderen gaan halen van school. Deze zijn heel enthousiast over hun eerste schooldag.

Na het eten vertrok Anne-Mie voor een halve shift werken. Claudio is iets later thuisgekomen. Ik heb met hem nog even gebouwd aan de vijver. Ook hielp ik hem met wat administratief werk van zijn school, kwestie van klaar te zijn voor de examens van zijn studenten, morgen.

Om half 9 gingen de kinderen het bed in. Wij keken nog even tv.


Donderdag 11 augustus


Op tijd op. Als Anne-Mie de kinderen heeft weggebracht naar school, gaan Claudio, Anne-Mie en ik de Honda binnenbrengen voor herstelling van de airco. Dan verder naar Costco voor aankopen voor de barbecue van aanstaande zaterdag. Even terug naar huis voor een snack en terug naar de garage, auto terughalen. Claudio ging van de garage rechtstreeks naar zijn werk. Voor hem wordt het weer een lange dag: examens in de twee scholen!

Airco van de auto niet gemaakt. Er zou een lek zijn. Voor een tijdelijke reparatie zijn we naar een andere garage gegaan.

Even gestopt bij de politie om te vragen hoe het zit met de ride-a-long, die ik aangevraagd had. Moet straks terugbellen.

De ontbrekende boodschappen gingen we dan halen bij CVS en Wal*Mart. En terug tijd om  de kinderen op te halen.

Naar huis. Knal vergeten te bellen naar de politie. Gelukkig belde die vriendelijke mevrouw van de politie me zelf op - ze dacht wel dat ik het vergeten was!

Er staan enkele ‘oudere’ laptops, die moeten opgeruimd worden. Bedoeling is dat alle files verwijderd zijn. Ik ben met één laptop een hele tijd bezig geweest. Heb ook nog even gebouwd aan de vijver.

Na het eten (zelfgemaakte pizza’s), was het tijd om tot rust te komen.


Vrijdag 12 augustus


In de voormiddag uitgerust, net als Anne-Mie. In de namiddag - de kinderen hadden namiddag uitzonderlijk vrijaf - gingen we naar de ‘open school’ bij Elena.

We kregen er een rondleiding door de gebouwen, door Elena. Er was uitleg over het programma dat de leerlingen dit jaar zullen volgen. En nadien konden we de verschillende leerkrachten ontmoeten in hun klaslokalen, waar nog meer uitleg gevraagd en gegeven werd.


We moeten op tijd vertrekken want ik had om half 4 afspraak op het politiebureau.

Het was dezelfde agent als vorig jaar: Ryan Amos, badge 484, wagen 43.

Hij had zich aangeboden om met mij te gaan rijden, omdat hij me nog kende van vorig jaar.

Om kwart voor 4 waren we aan het rijden. Dit was mijn 12de ride-a-long met Dalton Police Department. Eerst gingen we naar een Probation Office. De agent moest wat veldwerk doen over 2 personen die valse verklaringen afgelegd hadden. Nakijken of ze gekend waren en ‘on parole’ waren. Blijkt  dat er in Dalton 4 verschillende probation offices zijn, eentje van de stad, eentje van de staat, eentje dat enkel gaat over grotere misdrijven en een vierde dat al de rest beheerd. Geen van deze bureaus zijn verbonden met de andere! Tussendoor hebben we dus die andere bureaus moeten aandoen om het veldwerk af te ronden.

Dan was er een oproep. De agent ging bijstand verlenen aan collega’s, bij een zaak van bedreigingen van enkele meisjes (op de parking aan Big Lots). Er waren 3 patrouillewagens aanwezig. Problemen hebben zich vanzelf opgelost.

Oproep: buren klagen over lawaai en gevaarlijk gedrag (spelen op straat) van kinderen van de overburen. Agent Amos kent de buurt en vertelt me dat het eigenlijk een aanslepende burentwist is en dat hij vaker voor zo’n meldingen die straat in moet. Maar het is zijn taak als agent om er toch even naar toe te gaan.

Komen onverwacht een auto-ongeval tegen, zonder gekwetsten. Even bijstand verlenen en het geschil uitleggen. Betrokken partijen verlaten beiden de locatie, zonder papieren in orde te maken; dat was toch niet nodig want de schade zag je bijna niet.

Oproep: broken car on Walnut Ave. Om de veiligheid te garanderen daar naar toe. Komt een andere patrouillewagen assistentie verlenen. De twee agenten leggen het verkeer stil en duwen de defecte wagen naar een parking naast Walnut Ave. Probleem opgelost.

Oproep: domestic! Situatie: Schoondochter woont in bij schoonmoeder. Schoonmoeder drinkt veel. Ruzie. Moeder slaat dochter. Dochter vlucht weg en belt de politie. Intussen gaat de moeder weg en sluit ze haar dochter buiten. Moeder spoorloos. Dochter met baby kan niet meer binnen.

Daar zijn drie wagens voor opgeroepen. Krijg ik de vraag ‘Want to take a walk in the woods?” Ik mee met de agent de bossen in, zoeken naar de schoonmoeder. Niet gevonden. Die komt plots met haar vader opgereden. Er wordt even wat tegen elkaar geschreeuwd. Dan zorgen de agenten dat de schoonmoeder wat spullen kan pakken en schoonmoeder voor enkele dagen naar haar vader, tot de gemoederen zijn gesust.

Twee keer een auto gestopt. Eentje omdat de remlichten niet werkten, de andere omdat het al aan het schemeren was en wel mistlampen aan had maar geen koplichten.

Tussendoor gaan eten bij Zaxby’s en dan kreeg ik een hele nieuwe kant van Dalton te zien. Ik wist van de opvang van daklozen door Providence Ministries. Maar de agent bracht me naar ‘tent city’. Een tentenkamp voor daklozen (het ligt op geen 100 m van Providence Ministries). De daklozen krijgen tenten en slaapzakken, eten en geld, ... van de kerken in de buurt. De kerken willen hiermee ‘goed doen’. Maar de daklozen zoeken niet meer naar een job, want er wordt toch voor ze gezorgd. De kerken betalen zelfs telefoonkaarten en gsm’s voor ze!

Achter Kroger is er nog een daklozenkamp, maar dat is er illegaal en wordt regelmatig ‘opgeruimd’.

De agent heeft een dakloze, die lag te slapen onder de Walnut Ave brug, verplicht van aan de kant te gaan: weg van stadseigendom, op privé-eigendom beslist de eigenaar of hij het toestaat of niet.

Tegen half 11 was ik terug thuis, maar de agent vertrok pas tegen kwart voor 12. Hij kende Claudio van vroegere contacten (met de ziekenwagen). Er werd nog heel wat bijgepraat.


Zaterdag 13 augustus


De dag van de barbecue.

Tegen half 4 werden de eerste gasten verwacht. Voor die tijd moest alles in orde gemaakt worden: een tafel bijzetten, het eten voorbereiden, het gras maaien, opruimen, stoelen en tafels afkuisen, drank koelen, ... Na de voorbereidingen van het eten nam ik de taak van het uitkuisen van het zwembad op me. Ik werd daarin al redelijk snel geasissteerd door de anderen.

Het was een hete dag. Op het laatste moment belden Monica en Izell af. Daarna belde ook Kristina en de tweeling af, één van de tweeling was ziek. Wie kwamen er wel? Philip met de vrouw en het zoontje (collega/baas van Claudio), John met het zoontje, Randy en Paula met Savanna, Marie-An met de vriend, Mauricio met Ariel, en wij 5 natuurlijk. We hadden meer dan voldoende voorzien. Het was plezant. Paula hielp nog mee opruimen. De laatste gasten vertrokken iets voor 10 uur.


Zondag 14 augustus


Verder opgeruimd van gisteren. Naar Home Depot geweest voor liner en zeil voor de vijver.

Claudio en ik hebben de liner geplaatst. Het vijverzeil zal wellicht morgen geplaatst worden.

Er was afgesproken met enkele Belgen, die nog niet lang in Georgia zijn. Zij kwamen met het zoontje en dochtertje naar 105 Sioux Trail om meer info te krijgen over ‘wat er in de buurt mogelijk is’. Er werd heel wat gepraat - in het Vlaams - . ‘s Avonds werd de barbecue terug aangestoken - dat was de bedoeling tenminste - maar daar bleken enkele problemen mee te zijn.

Dan hebben we de restjes van gisteren maar opgewarmd in de oven, werden hamburgers bijgebakken in de pan, ...

Deze gasten vertrokken rond 9 uur. Weer eens opruimen: het speelgoed uit het zwembad halen, het eten opruimen/sorteren, want morgen gaan we soep koken, spaghettisaus en/of salsadip maken.

USA2011-1 2011-5 2011-3