Reisverslag USA grote vakantie 2011

USA2011-1 2011-2 2011-3 2011-4 2011-5

Week van 22 juli tot 29 juli


Vrijdag 22 juli


De eerste dag (gisteren - donderdag) heeft Kristina met ons rondgevaren. David was speciaal opgekomen om eventueel te gaan juggen, maar dat is er niet van gekomen. Vandaag voelde Kristina zich niet 100 %. Gelukkig was David er om met ons de rivier op te gaan. De foto’s staan bij het verslag van vorige week.


Zaterdag 23 juli


Weer een snikhete dag in Georgia. Er zat niet veel meer op dan in het zwembad te gaan liggen en te relaxen. Tussendoor even naar de winkel en ‘s avonds uit eten bij Ryan’s, om de vakantie van Wim en Martine af te sluiten.

Zondag 24 juli


Heet, heet, heet. Wim en Martine zijn de koffers aan het pakken. Zij gaan straks richting Atlanta en via Londen terug naar Merelbeke.

Op hun weg naar Atlanta airport stopten ze nog even in Calhoun, om nog maar eens te gaan shoppen. In Kennesaw aten ze nog een laatste Amerikaanse burger bij Five Guys.

Claudio en ik bleven thuis en wij repareerden enkele gaten in de vliegengaas van de porch. We prulden wat, maar bleven wel binnen: op vakantie wil ik echt geen hitteslag opdoen!

Maandag 25 juli


Rustdag. Claudio naar het werk, Anne-Mie uitrusten om vannacht te gaan werken, Elena naar balletkamp en Emilie naar girlsscoutskamp.

Dan maar de krant gaan halen en kijk eens wie er in staat vandaag!

Voor de rest niet veel gedaan: even naar Kroger voor voeding en Office Depot voor spullen voor school en potloodslijpers aan $ 0,01!

Dinsdag 26 juli


Anne-Mie rustte uit. Claudio moest pas vertrekken naar zijn werk om 1 uur namiddag. De kinderen waren op kun kampen. Voormiddag dus met Claudio gaan rondrijden naar Home Depot en Wal*Mart om ideeën op te doen voor het bouwen van een vijvertje. Die gaat komen op de plaats waar voorheen de airco-toestellen stonden.


Na een snack wisselde de wacht: Claudio vertrok en Anne-Mie stond op. Nadat Anne-Mie volledig klaar was gingen we nog wat schoolgerief bijhalen. Dan moest Emilie opgehaald worden en daarna Elena. Dan maar door naar Calhoun, het outlet shoppingcenter. We kwamen er aan rond half 5 en vertrokken er rond kwart na 9! Zo lange tijd geshopt en toch maar weinig winkels aangedaan: Vanity Fair, Bass, Java Junction, GAP, Tommy Hilfiger, ... Toch viel onze aankoop in hoeveelheid best mee.


Woensdag 27 juli


Wat vroeger opgestaan vandaag. Terwijl Anne-Mie Emilie wegbracht maakte ik me klaar. Ik ging mee om Elena weg te brengen. Claudio was al werken.

Elena afgezet en dan even naar TJ Maxx’s om iets in te ruilen. Ook nog even naar Wal*Mart voor enkele aankopen, ...

Intussen al weer tijd geworden om Emilie op te halen en door te brengen naar Cohutta, zij mocht daar naar een verjaardagsfeestje gaan en er blijven slapen.

Snel terug naar Dalton om Elena op te pikken en terug naar huis.

Het was ondertussen al 5 uur geworden. Anne-Mie maakte avondeten, Claudio kwam wat vroeger terug van het werk. Elena kreeg een vriendinnetje op bezoek om te komen zwemmen. Ik keek intussen mijn financiële situatie eens na; kwestie van positief te blijven ondanks grote uitgaven met mijn kredietkaart.


‘s Avonds bespraken Claudio en ik de plannen voor morgen: ik zou meegaan naar de school waar hij les geeft (EMT-opleidingen). Ik ga er morgen simuleren. Het wordt een hele lange dag: 16 uur zijn we morgen weg en ik blijf daar de hele tijd mee de lessen volgen en simuleren.


Donderdag 28 juli


Vandaag ging ik dus simuleren in de scholen waar Claudio les geeft. Om kwart na 7 vertrokken we richting Rome, GA. De studenten (het is hoger onderwijs) waren aanwezig in het klaslokaal. Eerst werd echter gebabbeld met een baas van Claudio. Dan kregen de studenten een test te verwerken van 100 vragen. De antwoorden op de meerkeuzevragen werden op een speciaal formuliertje aangeduid, en dat ging door een scanner. De 100 vragen van alle 10 de studenten waren verbeterd op een halve minuut, de fouten aangeduid en het juiste antwoord werd vermeld op het formulier. De studenten konden uitleg vragen over hun fouten en intussen was het middagpauze.

In de namiddag moesten alle studenten een test afleggen in trauma-assesment (benadering slachtoffer). Daarvoor was ik meegekomen.

Zij kennen daar geen simulanten zoals in Vlaanderen. Ze werken daar heel veel met plastic wonden die ‘aangedaan’ worden. Ik verkoos toch maar de wijze die ik in het rode kruis geleerd heb. Enkel voor de simulatie van ‘open buik met darmen eruit’ trok ik toch maar zo een plastieken kwetsuur aan.

Om half 5 was de lesdag gedaan. Claudio nog snel wat papierwerk en dan verder naar de volgende school, op bijna een uur rijden. Intussen toch nog even gestopt bij Mc Donalds om een hapje te eten.

In Walker kwamen we bijna anderhalf uur te laat aan. De school was begonnen om 5 uur en we waren er rond half 7, maar dat was geen probleem. Randy had de klas overgenomen; dat was zo afgesproken met Claudio.

Op school deed ik weer hetzelfde als in de namiddag. Nu voor 5 studenten. Eén van de vijf studenten is Andrew, de zoon van Randy.

De avondschool was om 10 uur afgelopen. Eer we onderweg naar huis waren, was het 20 na 10. Dan moesten we nog tanken en Andrew naar huis brengen.

Het was tegen half 12 toen we thuiskwamen.


Vrijdag 29 juli


Anne-Mie moest ‘s avonds gaan werken en rustte daarom langer uit. Claudio was naar een vergadering. Elena was voor de laatste dag in danskamp. Ik sliep dus ook maar uit.

In de namiddag ging de afsluiter van het danskamp door. Daar gingen we naar kijken, Anne-Mie, Emilie en ik.


Tegen half 5 waren we terug en besloten we te relaxen in het zwembad, want het

 was veel te warm om iets te doen: 95°F of 35°C!

Na een laat avondeten nog wat voor de tv gezeten en het vervolg van Sherlock Holmes bekeken.

USA2011-1 2011-3 USA2011-1