Reisverslag USA grote vakantie 2011

USA2011-1 2011-2 2011-3 2011-4 2011-5

Week van 30 juli tot 6 augustus


Zaterdag 30 juli


Het bleef rustig in huis tot tegen de middag. Ik was al enkele malen buiten geweest om iets te doen aan mijn nicotineverslaving, en het was heet.Om 1 uur kwam er een snelle afkoeling door een onweer. Tegen 2 uur vertrokken we richting Chattanooga. Eerst stopten we aan een ‘legerstock’-achtige winkel. Dan reden we door naar de mall. Anne-Mie ging er eerst voor haar ring kijken. Dan spraken we af in de boekenwinkel Barnes & Noble Booksellers. Ik vond er het spel ‘left-center-right’.

Door de boekenwinkel aan het rondlopen, hier en daar een boek inkijken, ... In een boek met rare weetjes kwam ik deze bladzijde tegen (zie foto).

Intussen tijd geworden om iets te gaan eten. We kozen voor Red Robin. Weeral een hamburger naar binnen gespeeld.

Op weg naar Dalton nog even gestopt aan Costco, een Makro-achtige winkel. Daar nog even rondgelopen en dan naar Dalton. Intussen was het al voorbij 8 uur. Tijd om te relaxen.


Zondag 31 juli


Om een zondag te zijn was er toch al vroeg beweging in huis. Rond half 11 belde Jetty me uit bed, ben dan maar opgestaan. Claudio en Anne-Mie waren ook al op. Op tijd vertrokken naar Home Depot, kijken voor vijverspulletjes en spaarlampen, waarvoor we een coupon hadden. Bij het binnenkomen kregen we nog een coupon aangeboden. ‘Limit 1 per family’, maar ik ben officieel geen familie, dus ... Niet te geloven: 4 spaarlampen voor 1 dollarcent! Anne-Mie was dat al gaan betalen aan een kassa, ik met Elena naar een andere kassa, 1 cent en de coupon neergelegd en we hadden weer 4 spaarlampen. Intussen was de man, die de coupons uitdeelde, vervangen door iemand anders. Anne-Mie nog een coupon halen, ik nog een coupon, andere kassa’s gezocht om te betalen, ... Dan ging Claudio voor een coupon. Had die pech, net uitverkocht! Toch niet slecht: 16 spaarlampen voor $ 0,04.

Na Home Depot nog snel langs Wal*Mart voor voeding en drank en een goudvisje (in het begin van mijn verblijf hier zijn de visjes in de living overleden en hebben we ze doorgespoeld door het toilet).

De aankopen naar huis gebracht en ik met Claudio daarna naar Lowe’s. Daar vonden we de betonblokken die we nodig hebben voor de vijver. We brachten er een 20-tal mee. Deze uitgeladen, was zitten schikken om een idee te krijgen.

Anne-Mie haalde eten uit bij Subway en terwijl zij ging werken, koelden de rest van de familie én ik wat af in het zwembad.


Maandag 1 augustus


Veel te warm gisteren, en daar wat drank bij gaf als resultaat dat ik vandaag pas om 12 uur ben opgestaan. Claudio was weeral weg om te werken, Anne-Mie wilde nog even uitrusten na haar nachtpost. Vanavond moet ze weer gaan werken.

Voor aanstaande vrijdag moet avondkledij gedragen worden. Ontbrak nog een geklede jas. Die zijn we gaan halen bij de Salvation Army (tweedehandswinkel). $1,99 was ik kwijt!


Dan leerde Anne-Mie mij winkelen met coupons:

STAP 1

Een nieuw scheermes Gilette Fusion Proglide in reclame voor $ 9,99 - een coupon van $ 4,00. Dan kreeg je een nieuwe coupon van $ 5,00 voor bij een volgend bezoek aan de winkel. Ik betaalde (met taksen) $ 6,59.

STAP 2

4 kartons (12 blikken) coca cola dranken in reclame voor $13,00. We kochten Coke Zero, Sprite, Diet Coke en Nestea. Bij 4 producten kreeg je een coupon van $ 3,00 voor een volgend bezoek aan de winkel. We gebruikten de coupon van stap 1. Dus $ 5,00 korting. We betaalden (met taksen) $ 8,39.

STAP 3

We kochten Swifferdoekjes in reclame voor $ 3,99, maar daar hadden we een coupon van $ 0,75 voor bij. We kochten handzeep Dawn in reclame voor $ 0.99. Daar hadden we een coupon van bij van $ 1,00 korting. (We kregen hiervoor dus $ 0,01 terug). We gebruikten de coupon van stap 2. Dus $ 3,00 korting. We betaalden (met taksen) $ 0,53.

RESULTAAT

4 kartons van telkens 12 blikken coca-cola-dranken, een Gilette Fusion scheerapparaat, Swiffer doekjes en handzeep Dawn.


Normale totaalprijs:

$ 19,96 (4 kartons van $ 4,99 per stuk) + $ 12,99 (scheermes) + $ 6,29 (swiffer doekjes) + $ 1,77 (handzeep) = $ 41,01.

Met taksen (3% op drank en de rest 6 %) zou dit zijn: $ 41,01 + $ 1,86 = $ 42,87.

We betaalden:

$ 6,59 + $ 8,39 + $ 0,53 = $ 15,51 !

Ons voordeel was dus $ 42,87 - $ 15,51 = $ 27,36 !


Dan terug naar huis om eten te maken. John kwam nog langs om gitaarles te geven aan Emilie. En dan relaxen.

Dinsdag 2 augustus


Terwijl Anne-Mie uitrustte, gingen Claudio en ik eerst naar de ‘oudijzerman’. De vuilbak voor blikjes zat helemaal vol, die brachten we binnen. $ 10,36 kreeg Claudio ervoor.

Verder naar Lowe’s, de ‘ontbrekende stenen’ voor het vijvertje halen, en betonlijm om ze aan elkaar te maken.

Na de brunch vertrok Claudio naar het werk. Anne-Mie en ik gingen Elena afzetten, zij ging naar een verjaardagsfeestje en zou er blijven slapen. Daarna hebben we de slaapkamer  van de kinderen heringericht. Emilie wilde toch terug haar bed tegen de muur hebben, dus moesten ook enkele kasten verplaatst worden.

Tegen half 6 werd de Belgische delegatie uit de zusterstad (van Dalton), Dilbeek, verwacht. De gastgezinnen kwamen allemaal naar het huis van Carl Bouckaert, om de Belgen op te wachten. Carl, Sabine en Piet, Marie-Anne en Monica waren er ook. Iets na 6 kwam de bus met de Belgen aan. De delegatie, onder leiding van Dr. Jef  Valkeniers (oud senator van België, vroeger VU en later overgestapt naar VLD) werd uitbundig verwelkomd.

Er waren hapjes en drankjes voorzien. Voor elk van de dagen dat de Belgen er zijn, is er ‘s avonds ‘unlimited beer and wine’.

Woensdag 3 augustus


Om 9 werden alle Belgen verwacht op City Hall. Daar werd de delegatie officieel door de burgemeester ontvangen. De opening gebeurde met het zingen van het Amerikaanse volkslied. Er was een promofilmpje over Dalton (te vinden op youtube - het staat hiernaast), er werden cadeautjes uitgewisseld, verschillende sprekers kwamen aan bod, ...

Op het einde werd een groepsfoto gemaakt. Vind je mij terug? Tip: kleur t-shirt!

Dan ging het met 2 minibussen en enkele auto’s naar Dalton Utilities voor een bezoek. Eerst weer formeel enkele speeches, dan kregen we lunch en daarna terug de bussen in voor een rondrit doorheen Dalton Utilities.

Het domein dat we bezochten omvat 10.000 acres (= meer dan 40 km²). Er liggen een stroomcentrale (op gas), waterzuiveringsstations, bossen die gesproeid worden, als onderdeel van waterzuivering, ...

Van daar ging het naar IVC US. Een Amerikaanse afdeling van een vinyl-producent uit Avelgem (bij Kortrijk). De bedrijfsleider was zelf Belg en dus kregen we een Nederlandstalige toer. Na een algemeen gedeelte werden we doorheen de fabriek rondgeleid en kregen we de volledige productielijn gedemonstreerd, van glasvezel en pvc en ... tot afgewerkte vinyl-vloerbekleding.

Na deze rondleiding moesten wij de groep verlaten, want Elena kwam terug van haar nachtje slapen bij een vriendinnetje.

‘s Avonds sloten we terug aan bij de Belgen, omdat we uitgenodigd waren op het diner met Belgische frieten en speenvarken, dat doorging in Freight Depot, het nieuwe visitorcenter van Dalton, naast Dalton Depot. Weer was er unlimited beer and wine.


Donderdag 4 augustus


We gingen vandaag niet mee met de Belgische delegatie. Die gingen naar Atlanta. Wij maakten er een rustige dag van: beetje werken in de tuin, beginnen met het bouwen van een poppenbed voor de poppen van de meisjes, een verdere brainstorming over het vijvertje, ...

Tegen 5 uur gingen we de terugkeer van de Belgen in Dalton afwachten, om het comité te helpen met het uitdelen van water; uiteindelijk was dat niet nodig.

Dan hondenvoer halen, even langs de Thuesday Morning (winkel die overstocks opkoopt). Daar moeten we nog eens terug gaan. Ik kocht er een bootje, om te spelen in het zwembad.

Om 7 moesten we in Dalton Depot zijn, om te gaan eten met de Belgen.

Het begon met een receptie met hapjes en drank à volenté. Na 3 kwartier moesten we naar het restaurantgedeelte voor de maaltijd. Hier was er geen alcoholische drank meer à volenté, maar we hadden wel 4 drankbonnen gekregen (voor bier of wijn) toen we binnenkwamen. Het eten was heel goed. Na het eten was er nog entertainment in de bar van Dalton Depot, maar aangezien we Emilie en Elena bijhadden (underaged = jonger dan 21 jaar) konden we daar niet mee binnengaan. Wij gingen dus maar naar huis rond half 10.

Vrijdag 5 augustus


Claudio weer werken, Anne-Mie wilde meegaan met de Belgen naar de uitleg over het uitwisselingsprogramma tussen Dalton College en de Universiteit van Brussel. Ik sliep, net als de kinderen, wat langer. We hadden afgesproken met Anne-Mie, dat zij ons kwam ophalen als de Belgen naar het volgende onderdeel van het bezoek gaan, rond half 11.

Dus gingen we op bezoek in het ziekenhuis. We werden verdeeld in 4 groepen, elke groep kreeg ‘zijn’ programma. Het onze was ‘Emergency Room’ of ‘spoedafdeling’. We kregen er een rondleiding door één van de artsen. De andere groepen bezochten o.a. de kraamafdeling, het laboratorium, ...

Dan gingen we naar Royal Oaks voor onze lunch. Zeer goed eten, geweldige ontvangst, ... Bezoek aan een ‘appartement’ in het gebouw, ...

Dan gingen we winkelen met de bonnen die we ontvangen hadden: iedereen kreeg een bon van $ 10,00 om te gebruiken in de winkels downtown. Voor ons was dat dus $ 40,00 !

Bijna alle bonnen opgebruikt. Ik heb mijn bon nog over, maar die is geldig tot 31 december volgend jaar. Daar gaan we binnenkort mee naar Iron Gate voor heerlijke pizza.

Om de tijd te vullen speelden/leerden we met Brainetics, een spelvorm om wiskunde te leren. We deden drie oefeningen: Magic Squares, On wich day is een given date, Magic card trick.


Magic Squares

Voor 5 bij 5 vakken. Stap 1 Kies een getal, deelbaar door 5, gelijk aan of groter dan 60 (bv 65). Stap 2 Deel dit getal door 5 (bv 65:5=13). Trek van het quotiënt 12 af (bv 13-12=1). Dat wordt je begingetal. Stap 3 Vul dit getal in, in het middelste vakje van de bovenste rij. Stap 4 Ga vanaf nu 1 vakje naar boven én 1 vakje naar rechts. Vul daar het eropvolgende getal in. Ga je ‘uit’ het rooster, ga dan verder van onder of van links. Stap 5 Ga zo verder tot alle vakjes ingevuld zijn. Resultaat De som van de getallen van een rij of kolom of diagonaal is overal gelijk aan je keuzegetal (in dit voorbeeld = 65).

Zaterdag 6 augustus


De Belgen zijn vertrokken naar Florida. Wij mochten nog deel uitmaken van het afscheidsontbijt. Ik maakte van vele foto’s een filmpje, dat een impressie geeft van het bezoek van de Belgische delegatie. Dat kan je hiernaast bekijken (maar je gaat er niet veel bekenden op terugvinden).

Na het ontbijt vertrokken wij naar Lafayette: we gingen weer naar de grootste yardsale van de wereld, die over 675 mijl (= 1086 km) gaat, van Hudson, Michigan tot Gadsden, Alabama!

Ieder van ons heeft iets gevonden op de rommelmarkt.

  We hebben er niet veel geld aan uit moeten geven.

Na een tussenstop in een Subway, terug naar de vele standjes. We hebben ongeveer 6 mijl in beide richtingen gereden, goed voor wellicht een 50-tal yardsales, waarvan we er een 15-tal van hebben bezocht.

Vervolgens ging het terug richting Dalton, een kort bezoek bij Kristina en een afspraak met haar, om te gaan eten bij Tijuana’s Mexican Restaurant tegen half 7.

Dat was heerlijk eten. De warmte en de drank maakte dat we reeds vroeg moe waren. Na het restaurantbezoek hebben we dan ook niets meer gedaan.

Om 6 uur PM werden we verwacht op de ‘Farm’, de golf- en countryclub, een ‘dikkenekken’-club (= voor miljonairs), voor de afscheidsavond. We kregen er 2 bonnen voor alcoholische drank, de rest was betalen (uitgezonderd tijdens het eten - daar was wijn inclusief). Na gebruik van de bonnen kostten bier  $ 3,50 en wijn $ 6,00 (per glas).

Nelson, een huisvriend van de familie Leyssens, zorgde voor entertainment.. Hij kon het volk vlot op de dansvloer krijgen. Een leuke avond met heerlijk eten en bier en wijn en ...

Welke weekdag is een gegeven datum

Dit was erg ingewikkeld. Werken met codes, decimalen, ... Veel te moeilijk om uit te leggen.


Magic card trick

Die ga ik natuurlijk niet verklappen. Zal je wel zien als ik terug ben!

USA2011-1 2011-4 2011-2