Reisverslag van mijn bezoek aan de VS in 2007

USA2007-01 2007-02 2007-03 2007-04 2007-05

Vrijdag 10 augustus

Zaterdag 11 augustus

Zondag 12 augustus

Maandag 13 augustus

Dinsdag 14 augustus

Donderdag 9 augustus

Woensdag 15 augustus


Week van 9 tot 16 augustus

Donderdag 16 augustus

Vroeg opgestaan, ik ging mee naar de school van de kinderen, voor een meet-the-teacher. Ik moest er ook kennis maken met Ms. Hendrix. Deze juf begeleidt de begaafdere kinderen en wil dit schooljaar een pakket over België uitwerken. Ik zou met mijn school een programmaatje uitwerken over de VS. We (de leerlingen van haar en mij) zullen e-mails schrijven over het leven hier en bij ons. Het geeft mogelijkheden. Nog even verder uitwerken ...

Op terugweg gestopt aan het winkelcentrum. Elena had er afspraak met de oogarts. De nieuwe glazen in de bril zetten ging anderhalf uur duren. De tijd opgevuld met door het winkelcentrum te slenteren en er iets te eten.

Half 6 vertrokken we. We hadden afgesproken met Mauricio en Ariel om iets te gaan eten. Nadien ging Ariel babysitten en gingen wij, met Mauricio, naar de film: We keken er naar The Bourne Ultimatum. Hele goede film, maar best weet je nog hoe The Bourne Identity en The Bourne Supremacy gingen, want anders wordt het moeilijk om te volgen.

Eerste echte schooldag vandaag. De meisjes moesten er vroeg uit; school begint om iets voor 8 en we moeten ongeveer 20 minuten rijden om er te geraken.

Ik ben niet zo vroeg opgestaan als de rest van de familie. Ik sliep uit.

Claudio was op een vergadering en kwam pas in de late namiddag terug. Bleek dat er enkele mensen op het werk uitgebeld hadden. Claudio moet vanavond dus gaan werken.

Met Anne-Mie nog even naar een speelgoedzaak gegaan en na het eten moet zij ook gaan werken.

Ik blijf dus bij de kinderen vanavond.

Anne-Mie voelde zich niet echt goed. Samen met Claudio ging ze naar de dokter. Intussen keken de kinderen naar een dvd. Ik hield me bezig met andere dingen.

Er moest nog gewinkeld worden. Kroger en Big Lots werden weer wat rijker.

En dan naar Ringgold...

Anne-Mie wilde rusten, Elena en Emilie moesten op tijd het bed in. Die bleven dus thuis. De trip naar Ringgold duurde ongeveer een half uur. Maar we geraakten er.

- Team roping


- Steer wrestling

De ene cowboy had al meer geluk dan de andere ...

Rond de middag deden we de Red Barn Flea Market aan. Kijken of er koopjes te doen zijn op deze rommelmarkt.

Op weg naar huis stopten we even bij een collega van Claudio, Ernie, die ook brandweerman is. Hij was inderdaad van dienst.

In de namiddag gingen we naar Monica en Izell. We waren er uitgenodigd voor het avondeten.

Monica had heerlijke spaghetti gemaakt voor de volwassenen en kip en worstjes voor de kinderen. Heerlijk gegeten, glaasje wijn erbij, ... En dan even in de hitte gaan zitten om te roken. De kinderen konden zich nog even uitlaten en spelen met TJ en Buddy.

Heel lang gewacht op de mannen van het zwembad. Ze gingen normaal komen om 2 uur namiddag. Omdat Claudio werken was, bleef ik thuis toen Anne-Mie de kinderen ging halen. Ben heel lang bezig geweest met de website. Pas iets na 6 kwam de man opdagen. Bleek dat we ook nog het hekwerk moesten openen, zodat ze morgen kunnen beginnen.

In de voormiddag kwamen ze aan, de mannen van het zwembad. Het duurde een hele tijd om de grond waterpas te maken en de ring te plaatsen. Daarna ging het vlot.


‘s Middags met Claudio, Anne-Mie en Barry gaan eten in Shauney’s. Daarna mijn koffers gepakt. Ik snap niet wat ik allemaal gekocht heb, maar de koffers zitten knalvol en wegen respectievelijk 49 en 45 pond. Ik zal overmorgen eens goed kijken wat ik allemaal heb bijgekocht.

Het avondmaal gingen we eten in Outback.

Intussen liep het water om het zwembad te vullen. Even voor we gingen slapen moesten we controleren hoe dit proces verliep.

De dag van vertrek is aangekomen. Nog even een foto met de verse supervisor.

Annemie bracht me naar Chattanooga. Ik was er om iets voor 11. En lap, daar was het weer. De vlucht naar Atlanta had vertraging en zou pas vertrekken om half 3 in plaats van 1 uur. Dan maar een biertje in de bar en een sigaretje in afwachting.

De vlucht naar Atlanta verliep op zich wel vlot en goed.

De vlucht naar Brussel vertrok in principe op tijd, maar net voor take-of ... “We have to return to the gate, there’s a technical malfunction”. Weer vertraging. Dus maar naar Ron gebeld en ge-sms-t. Met twee uur vertraging vertrokken en ook deze vlucht verliep best aangenaam.

Om half 11 landde ik in Zaventem. Ron was ook net aangekomen aan de luchthaven. Hij belde voor nog enkele richtlijnen, van waar hij moest zijn. Om 11 uur ontmoetten we elkaar in de aankomsthal.

Dan de auto in en naar huis. Voor mij heeft hij een favoriet optreden gemist op Pukkelpop.

Thuis nog uitgepakt en dan terug het normale leven hernomen:

Dag zeggen bij pa en ma, een pint gaan pakken in het Bakhoes, ...

En ‘s avonds begonnen aan het bijwerken van mijn werk dat ik bijna 6 weken heb laten liggen: dossiers van het rode kruis, bankzaken, ...

2007-05 USA2008-1 2007-04

De rodeo was goed. Er kwamen verschillende disciplines aan te pas.


- Bare back riding

- Saddled bronc riding

- Ribbon roping


- Barrel racing


- Bull riding


- Calf roping