Reisverslag van mijn bezoek aan de VS in 2007

USA2007-01 2007-02 2007-03 2007-04 2007-05


Week van 16 tot 23 juli

Maandag 16  juli

Vandaag was Claudio werken. Maar zijn lunchpakket was niet mee. Dat brachten we hem. Ook moesten we langs de winkel voor noodzakelijke aankopen voor het huishouden (brood, kaas, ...). In de namiddag bouwden Anne-Mie en ik een tafel voor aan de barbecue. Het resultaat mag gezien worden. En dan te bedenken dat het volledig van ‘afval’ is gemaakt.

‘s Avonds maakte Anne-Mie pizza. Het laatste deel van de dag werd gespendeerd aan het bijwerken van de website, papierwerk opruimen, ...

Dinsdag 17  juli

Claudio had toch nog andere ideeën bij de tafel, die we gisteren gemaakt hadden. We hebben dan ook gewerkt om ze wat aan te passen. Dit is het uiteindelijke resultaat:

Nadien met het afval nog een vuilbakje gemaakt en dan het water in om te ontspannen.

‘s Avonds nog wat tv gekeken, gepruld, tekeningen ingescand, ...

Woensdag 18  juli

Donderdag 19  juli

Vrijdag 20  juli

Weer een regendag blijkbaar. Dan maar naar het winkelcentrum. Daar wat rond gelopen. Intussen werd het al tijd om iets te gaan eten. Een snack hadden we genomen bij Chick-filet. Voor de maaltijd kozen we voor Applebees. Op woensdag eten de kinderen daar voor $ 0,99.

Toen we thuis kwamen was het weer terug beter en gingen de kinderen nog wat in het zwembad. Ik begroef intussen de vogel die door Daisy gisteren was ‘aangevallen’. Gisteren leefde hij nog, vandaag niet meer.

Op 19 juli vieren Claudio en Anne-Mie hun huwelijksverjaardag, dit jaar al hun 11de. Na het ontbijt werden eerst kaarten en dan cadeautjes geopend.

Daarna gingen we naar Chattanooga, het aquarium bezoeken.

Het was wachten tot het ongeveer 3 uur was. Dan bracht Anne-Mie me naar het politiekantoor, voor mijn jaarlijkse ride-a-long.

Ik werd toegewezen aan F. Jones. Samen volgden we de briefing. Off. Jones is nog maar net een jaar bij Dalton Police Department. Daardoor krijgt hij steeds een auto die ‘op overschot’ is. Hij was echt niet gelukkig met wagen 42. Hij wisselde de auto met een collega. We zouden verder gaan met wagen 40.

De eerste auto die hij liet stoppen was omwille van het net-niet veroorzaken van een ongeval. Daarna werden twee auto’s gestopt omwille van het rijden zonder veiligheidsgordel. De bestuurders mochten elk $ 15 boete betalen.

Iets later - het was intussen al 5u20 pm ging de agent assistentie verlenen aan een andere agent. Die had net een vrouw gearresteerd omdat ze met een open blik bier over straat liep. Een kennis van haar werd ook gearresteerd voor het zelfde feit. Eén gearresteerde bij de collega, de andere bij ons. Mijn eerste keer op weg naar de gevangenis ...

Na het museum gingen we eten bij Friday’s en nadien maakten we nog een wandeling langs en over de Tennessee river.

Er was een tijdelijke tentoonstelling met pinguins, we konden er vele dieren aaien, zelfs een slang, ...

Op dit videoclipje krijg je een impressie van het museum.

Het was druk in de gevangenis. De 6 cellen voor ‘eerste opvang’ waren allemaal bezet.

Na de nodige controles en het leegmaken van zakken werden de arrestanten in een cel bijgezet in afwachting van hun verder transport in de gevangenis.

Terug de straat op. Weer assistentie verlenen aan een collega. Die had getuigen die zagen dat een jongen niet met zijn ouders mee wilde. De jonge gast liep weg. Geen probleem echter, na 5 minuten hadden we de jongen al gevonden en werd hij teruggebracht naar de auto van zijn vader, maar die was er niet meer ... Uiteindelijk kwam de auto terug gereden, maar zonder vader, enkel moeder was er nog. Een heel gesprek volgde over de redenen waarom die gast niet mee wilde, waarover de ruzie ging, ... De jongen zei op het einde dat hij geen schrik had om mee naar huis te gaan. Zaak gesloten.

Iets later een ‘verdacht persoon’ gecontroleerd. Bleek dezelfde dag vrijgelaten te zijn uit de gevangenis.

Rondrijden kost benzine. Tanken is tussendoor nodig.

We begonnen honger te krijgen. We zouden gaan eten. Nog eerst even deze oproep voor ‘domestic violence’ beantwoorden: een gast beweerd geslagen te zijn door zijn vriendin van 19. Er waren getuigen bij, maar de verhalen klopten niet helemaal. Dan maar die vriendin gaan ondervragen, die iets verder woont.

Het meisje van 19 is stomdronken. De agenten moeten haar ondersteunen als ze haar uit de woning halen. ‘Underaged drinking’ is de aanklacht en ze gaat mee. Mijn tweede keer naar de gevangenis.

Daar is het nog drukker geworden. In de cellen zitten 2, 3 en soms 4 arrestanten per cel. Plots begint het meisje over te geven. Het is zo erg dat de gevangenis haar weigert. We moeten er eerst mee naar het ziekenhuis.

Op spoed blijft het maar duren. Off. Jones regelt intussen dat een collega, S. Collins, mij komt ophalen om verder te rijden; F. Jones zal nog enkele uren in het ziekenhuis blijven om nadien de arrestante terug over te brengen naar de gevangenis. Het is intussen 10 na 9 geworden.

Al vlug krijg Off. Collins een oproep voor ‘domestic violence in progress’. Met lampen en sirene er naar toe, maar halfweg wordt ons een andere oproep bevolen: een vrouw wordt gestalkt door haar ex-man en zijn familieleden. Ze lijdt hier erg onder want er mag geen contact tussen hen zijn en de rechtzaak komt aanstaande woensdag voor. Een rapport wordt opgesteld.

Nog wat rondgereden, maar ik heb nog steeds niet gegeten. Om half 11 besluit ik mijn ride-a-long af te sluiten. Off. Collins brengt met naar 105 Sioux Trail ...


Zaterdag 21  juli

Zondag 22  juli

Maandag 23  juli

Na wat rekenwerk gingen Claudio en ik het materiaal halen dat nodig is om de andere projecten af te werken. Het duurde een hele tijd om ons materiaal bij elkaar te zoeken.

Terug van het shoppen bij Lowes, moest Anne-Mie al vertrekken naar het werk. De kinderen in het zwembad, Claudio nog even naar de winkel om bier te halen (morgen is het zondag en dan kan je geen alcohol kopen in Georgia).

Nog wat tv en ... bedtime.

Voor het volk van de barbecue gaat komen, nog even geprobeerd een project af te werken. Helaas maakten we een foutje en zullen we alles moeten uitstellen tot morgen of in de week.

Dan kwamen de eerste gasten al. Randy en Paula met Savanna waren er, Brian en Kristina met de tweeling en Andrew, Jennifer en Tim met Jarod, Abigail en Kaly. Met de familie Leyssens er nog bij en ik dan nog.

De kinderen konden zich uitleven in het zwembad.

Sommige gasten bleven zeer laat.

In de vroege namiddag maakte ik voorbereidingen voor een project. De kinderen speelden met boetseerklei. Anne-Mie liep heen en weer om mij te helpen en dan weer om met de kinderen bezig te zijn.

2007-02 2007-03 USA2007-01

In de late namiddag gingen we naar Chattanooga. We moesten nog enkele spullen hebben. We deden maar twee winkels aan.

‘s Avonds aten we in Chattanooga bij Carrabba’s (Italiaans restaurant). Heerlijk.