Verslag 2003

USA2003-1 USA2003-2 USA2003-3 USA2003-4 USA2003-5 USA2003-6 USA2003-1 USA2003-3 USA2003-1

Week van 12 tot 18 juli 2003

Zaterdag 12 juli


Een drukke dag vandaag.

Al in de voormiddag vertrokken Anne-Mie, Elena, Emilie en ik naar een rommelmarkt. Het was goed weer, en dat had tot gevolg dat er veel standhouders waren. Natuurlijk heb ik weer van alles gekocht: een tweede baseballshirt voor Sandy, een vlag, een baseballpak voor mezelf, … Anne-Mie heeft er voor $ 1,50 een hoop kleren gekocht van bekende merken, met de tags er nog aan. Daar zal ze weer een mooi centje mee kunnen verdienen op E-bay.

Na een korte rustperiode thuis, terug op weg: eten bij Mc Donalds. Emilie en Elena hebben er zich goed kunnen uitleven in de speeltuin.

En daarna vlug door naar The Artistic Civic Theatre voor een musical-voorstelling van:

Het was een mooie voorstelling, met veel muziek, zang en dans.

The Children’s Theatre Zing of Artistic Civic Theatre hebben heel goed hun best gedaan tijdens deze laatste voorstelling.

Zoals in elke voorstelling hoort iets mis te gaan. Maar tijdens deze voorstelling had dit wel dramatisch kunnen worden: op het einde bolde President Roosevelt met zijn rolstoel bijna van het podium af …

Het was een drukke dag.


Zondag 13 juli


Zondag is rustdag – ook hier. Niet veel gedaan dus. Buiten drukkend warm, binnen heerlijk fris. Lekker geluierd dus. In de namiddag met Claudio naar Big Lots gegaan – wezen winkelkijken. Nadien nog even naar Kroger voor enkele dringende aankopen van voeding en drank.

Terug thuis wat gegeten, en daar brak het onweer nog maar eens los. Anne-Mie moest net vertrekken om te gaan werken. Zo’n onweer heb ik hier nog niet meegemaakt. Het duurde wel 2 uren, de stroom gaf onderbrekingen, er vielen hagelstenen van een doormeter van een centimeter uit de lucht, de temperatuur zakte tot onder de 20 graden; zo koud heb ik het in de grote vakantie in Amerika nog nooit meegemaakt.

Eens het onweer voorbij konden we terug genieten van satelliet tv (met enkele korte onderbrekingen in het satellietsignaal).


Maandag 14 juli


Uitgeslapen zoals elke dag. Namiddag, met begeleiding van Anne-Mie naar Home Depot. Als ik hier ben moet er gewerkt worden: het deck zou deze vakantie afgewerkt worden. Alle noodzakelijke spullen zouden we meebrengen van Home Depot. Anne-Mie moest mee omdat zij nogal goed kan babbelen om prijzen te regelen.

Met de gehuurde kamion terug naar huis en afladen; de rest zou morgen gebracht worden door Home Depot zelf.

De basisstructuur van het dek was er al; de planken moesten er nog opkomen. Daar zijn we dan maar mee begonnen.

Planken aanbrengen, op de juiste plaats leggen, vastschroeven, … Het ging goed vooruit; we hebben ongeveer 1/3 van het deck afgekregen. Nog enkele dagen werken met Claudio en dan zal de reling er ook op staan.

Terwijl de ‘mannen’ aan het deck bezig waren, was Anne-Mie bezig met het gras af te rijden en de kinderen … stonden erbij en keken erna.

Als beloning gingen we uit eten bij Shoney’s en nog even binnenspringen in Big K-Mart.


Dinsdag 15 juli


We waren al vroeg (10 uur) op, want Home Depot ging dat materiaal leveren. Wachtend op de vrachtwagen bezig geweest op internet en daar heeft Anne-Mie voor mij enkele dingen gekocht. Verder het dagboek bijgewerkt.

Namiddag gingen we naar Calhoun. We hebben weer eens gewinkeld. We kwamen pas laat terug aan in Dalton. Net tijd om even bij te babbelen met Claudio (die net terug was van zijn werk).

Daarna een filmpje en het bed in.


Woensdag 16 juli


Een vrije dag voor Claudio, een werkdag voor mij dus (grapje). Laat opgestaan. In de namiddag begonnen we nog maar eens verder te werken aan het deck. Het ging vrij vlot tot we aan de plaats kwamen waar die boom ‘in het deck’ moest blijven staan. Een kader moeten maken eer we verder konden planken leggen.

’s Avonds moest Anne-Mie gaan werken. Wij dus op de kinderen letten en tussendoor nog een nieuwe fan installeren op de porch. We deden een goede job.


Donderdag 17 juli


Morgen zou het gras komen. Dus die hoek in de tuin moest proper gemaakt worden en het onkruid kapot gespoten. Dit ging vlot. Nog tijd over om nog enkele planken op het deck te leggen.

Om 16 uur vlug douchen, eten en op weg naar Dalton College. Claudio was gevraagd om te helpen bij een examen voor Emergency Medical Technician (EMT) – de basisopleiding voor ambulancier. Ook ik mocht helpen. Ik was slachtoffer in de post backboard: de kandidaat moest, met de hulp van de examinator, mij immobiliseren (halskraag) en vastmaken op een backboard. Hiervoor gebruiken ze ongeveer dezelfde technieken als wij (rode kruis). Alleen: zij gebruiken geen schep of vacuummatras maar een ‘plank’. Ik heb 1 keer een strike moeten geven omdat de kandidaat een riem verkeerd aanbracht, waardoor ik echt pijn had.

Daarna de kinderen terug ophalen bij Monica, nog gauw eten uitgehaald bij Wendy’s, en die dag zat er ook weer op.


Vrijdag 18 juli


 Zelfde scenario als gisteren. Het gras ging er niet zijn. Dus verder aan het deck werken. Om 16 uur waren we technisch werkloos, want de schroeven waren op. Dan maar een zwembadje voor de kinderen opgezet. Na het wassen en eten gingen we naar de …


8th Annual PRCA

Catoosa County Fire & Rescue

&

CHARLES B. DAVIS MEMORIAL

RODEO


Er waren heel wat wedstrijden voorzien. Het begon met Bull Riding.

Tussendoor waren er animaties voorzien. Deze cowboy was heel goed met een lasso.

Dan was er het Steer Wrestling.

En weer animatie. Deze keer een sketch.

Volgende activiteit was Calf Roping. Dit kon Anne-Mie niet aanzien. En ik denk dat in Belgie dat ook niet zou kunnen …

Een variant op deze activiteit gebeurde met twee cowboys …

Vier cowgirls gingen dan een show geven.

En heel spectaculair was het Saddle Bronc Riding.

Weer animatie met een stier …

Nadat de tonnen waren klaargezet konden de cowgirls hun kunnen demonstreren bij het Cowgirl’s Barrel Racing.

Nog een laatste intermezzo. Deze Engelse cowboy wist het publiek te amuseren met zijn lasso’s en zwepen.

Het laatste onderdeel hebben we niet meer gezien, omdat we de drukte bij het verlaten van de parking wilden vermijden. Dat laatste zou Bareback Bronc Riding zijn.

Bij het verlaten nog gauw een foto gemaakt.

Naar huis en het bed in.