Verslag 2003

USA2003-1 USA2003-2 USA2003-3 USA2003-4 USA2003-5 USA2003-6 USA2003-1 USA2003-6 USA2003-4

Week van 2 tot 8 augustus 2003

Zaterdag 2 augustus


Jacky is langsgeweest. Ze was vorige week op verlof geweest in Florida en had cadeautjes bij voor iedereen.

In de namiddag gingen we dan naar Red Clay – Days of Cherokee Recognition.

Vele standjes deze keer en leuke dansers …

Bij de vriendschapsdans hebben Anne-Mie en Elena zelfs meegedaan.

Red Clay is een mooi gebied met een creek en ‘blue hole’. Tussen de attracties door daar even schaduw en afkoeling opgezocht.

En dan nog maar eens indianen kijken en poseren met eentje.

En dan nog maar eens indianen kijken en poseren met eentje.

En dan was het tijd om terug naar Dalton te gaan – want ik ging vandaag ook nog meerijden met de Dalton Police Department.

Even na 5 was ik aan het gebouw van DPD.

Officer K. Shadwick kwam me oppikken – hij had badge nummer 408, welk gelijk ook zijn roepnaam op de radio was. Even kennismaken en dan de straat op.

5.58 pm: Er was een oproep voor een ongeval (zonder gekwetsten). Daar reden we naar toe. Maar we zijn niet bij het ongeval geraakt. Op weg merkte de agent een kabel op die gevaarlijk over de weg hing.

6.04 pm: Het ongeval werd aan een andere patrolcar gegeven, wij moesten hier wachten op mensen van AT&T die dit probleem moesten komen oplossen.

6.30 pm: We konden niet blijven wachten. Zelf dan een voorlopige oplossing gezocht. Het was een telefoonlijn, dus er zat geen spanning op. We konden die kabel zelf makkelijk manipuleren. De draad opgespannen via een boom zodat het verkeer er terug makkelijk onderdoor kon. En wij terug de straat op.

6.35 pm: Officer Shadwick was zo vriendelijk om een collega op te roepen en samen gingen we dan snelheidsduivels proberen te klissen. Met een laserspeedgun verschillende personen gecontroleerd – maar voor er iemand was die echt te snel reed kregen we een nieuwe oproep.

7.00 pm: Een inbraakalarm van een winkel ging af. Onze opdracht was te gaan controleren wat er aan de hand was. Daar aangekomen ging de agent alle deuren en zo controleren. Loos alarm.

7.10 pm: Terug traffic control gaan doen. Aan rode lichten gaan staan en …

7.17 pm: De eerste roodrijder. Lampen en sirene op en er achteraan. De wagen aan de kant gehaald en een beetje administratie: Boete $ 80 (welk een standaardbedrag is voor boetes in Dalton).

7.45 pm: Tijd voor supper. De agent had zijn broertje gebeld om samen avondeten te nemen in Arby’s. Na een gebed over de gaven werd gegeten – we hadden hiervoor een half uur.

8.15 pm: Terug de straat op.

8.23 pm: Bumper op bumper rijden is niet slim, zeker niet als je dat doet bij een politiewagen. Even die laten passeren en dan wij er achter met lampen en sirene. De bestuurder kreeg een verwittiging.

8.30 pm: Terug verkeer kijken.

8.40 pm: Oproep voor disturbence. Een vrouw werd lastiggevallen door haar zoon. Gegevens werden genoteerd probleem geanalyseerd en dan naar de police station om het verslag op te maken. We waren er mee bezig tot …

8.55 pm: Oproep van mogelijke DUI (driving under invluence) (dronken rijden). Het was Shadwicks sector dus gingen we er naar toe als backup. De auto werd volledig gecontroleerd terwijl de bestuurder en passagier in de lichten van de patrolcars moesten staan – gelijk werd ook gefilmd vanuit de patrouillewagens. OK het was positief. Beiden kregen de handboeien aan. De bestuurder ging mee met de andere wagen, de vrouw kreeg een zitje bij ons achterin. Verdere controle van de auto en alle mogelijk bewijzen gingen mee. De auto werd afgesleept. En wij met de verdachten naar Whitfield County Jail.

De gevangenis van de county wordt beheerd door het Sheriff’s Office.

Ik mocht mee binnen. Kreeg er wel geen rondleiding, maar er was meer als genoeg te zien: detox-cells (voor de DUI’ers te laten ontnuchteren), cell blocks (waar verdachten achter de tralies zaten), security, …

Onze ‘suspect’ moest al haar piercings uitdoen. Voor enkele speciale piercings (die ‘onzichtbaar’ zaten) gingen enkele vrouwelijke cipiers mee naar een ‘examination room’. Toen deze terug kwamen waren woorden overbodig – je kon zien aan hun reacties waar die speciale piercings zaten …

In de county jail kreeg ik ook de echte feiten te horen van wat er gebeurd was: hij had inderdaad gedronken en zij had geprobeerd drugs te verkopen in een achterkamertje van de winkel waar ze opgepakt waren. Al deze drugs (pillen in dit geval) moesten worden geidentificeerd. Daarvoor gebruikten we (ik mocht meehelpen) een ‘drugbible’ (een boek met afbeeldingen van alle mogelijke drugs, beschrijvingen, categorieen, …). Uiteindelijk werden de aanklachten genoteerd:

-         Drug not in original container

-         Possession of drugs category IV (4 times)

-         Possession of drugs category III

-         Selling drugs

Zij zal haar piercing en tattoowinkeltje nog wel een tijdje moeten sluiten …

De cipiers waren reuzevriendelijk tegen me – tof – na Hays State Prison heb ik nu ook de binnenkant van Whitfield County Jail gezien.

Door de hele administratie van arrestatie, aanklachten, … ging er veel tijd om.

10.20 pm: Nog maar eens verkeer kijken.

10.30 pm: Terug wat rondrijden. Iemand die te hard reed (voor ons) werd aan de kant gehaald en kreeg een verwittiging.

10.55 pm: Iemand die te langzaam reed (als je 30 rijdt waar je 60 mag, dan is dat niet pluis) laten stoppen en vlug gecontroleerd op mogelijke DUI.

11.00 pm: Tanken.

11.10 pm: Oproep. Er was een depressieve man in een appartement – er werd gevraagd voor een controle. Met 4 wagens er naar toe (backup for safety).  Geen probleem. De collega’s gingen dit afwerken.

11.15 pm: Oproep. Een vrouw zou ergens wandelen en regelmatig vallen. We kregen een persoonsbeschrijving en dan maar zoeken in die straat die doorgegeven was. Geen succes. Niet gevonden.

11.20 pm: Terug verkeer kijken.

11.30 pm: Een auto die enkele uren voordien doorgegeven was als verdacht, kwam toevallig voorbij. Na een check met de dispatching was het inderdaad de geseinde wagen. Er achter aan dan maar. Controle op DUI leverde niets op, maar de nummerplaat hoorde echter niet bij de wagen … Dus toch nog een boete van $ 80 voor het rijden met ‘illegal tag’.

11.40 pm: Het was intussen begonnen met regenen. Even naar een overdekte garage om zijn regenjas te nemen. Hier liet hij me een filmpje maken van de wagen met alle lichten op.

11.50 pm: Officer Shadwich zette me thuis af. Hij ging nog wat verslagen maken want zijn shift ging eindigen achter een half uur.

Dank aan DPD voor deze ride-along.


Zondag 3 augustus


In de namiddag gingen Anne-Mie en ik naar de Gunshow in het Conventioncenter te Dalton. Niet te geloven wat je hier allemaal kan kopen: alle soorten geweren, pistolen, messen, … Ik denk dat geen enkel van deze wapens in Belgie toegelaten zou zijn.

Geweren voor snipers, hulpmiddelen om je pistool ‘onzichtbaar’ te dragen, …

Om 5 ging de beurs sluiten, wij dus terug naar huis en ons klaarmaken om op bezoek bij Marie-Anne te gaan.

Toen we daar aankwamen was er een pak volk: Ricky was de enige niet-Belg.

Toen het meeste volk weg was hebben Anne-Mie en Ricky gedanst, daarna hebben Ricky en ik nog wat gepoold. Ik heb echter niet kunnen winnen van hem.

’s Avonds eten uitgehaald en daarna American Pie 2 gekeken – American Pie 1 hadden we in de week gezien – en American Wedding (= American Pie 3) gaan we morgen in de bioscoop kijken.


Maandag 4 augustus


Rustige dag. Claudio is extra werken bij WEMS. Ik heb dan maar op mijn gemak het vliegengaas van de deur van de porch vervangen (was stuk en Daisy heeft er gaten in gebeten). Ook een extra beveiliging gemaakt zodat Daisy  het nieuwe gaas niet zo snel kapot krijgt. Ook nieuwe slotjes aangebracht die we snel zijn gaan halen in Home Depot.

Tussendoor even bij Mr. Painter (de buurman) geweest om de krant te lenen. En ja hoor – de arrestatie van gisteren die ik meemaakte staat in de krant:

Het zijn Stacey Marie Wilson en Philip Heath Wilson uit Chatsworth (4de en 6de in het lijstje).

Dan gauw een douche genomen en eer ik klaar was, was Claudio terug van het werk en ook de babysitter – Lucy – was gearriveerd.

En dan naar de bioscoop – American Wedding gaan kijken. Een aanrader – ik laat er niet te veel over los want dat zou de spanning en de grappen verbrodden als je zelf gaat kijken.


Dinsdag 5 augustus


Heel lang aan de website gewerkt – ik was weer meerdere dagen achter.

Dan op mijn gemak een afdakje gemaakt voor het eten van Daisy.

Voor de rest een rustige dag.

’s Avonds nog even buiten geweest; Claudio heeft aan het dak van de porch gewerkt terwijl de rest bezig was met de hond.


Woensdag 6 augustus


Voormiddag heeft Claudio verder gewerkt aan het dak van de porch.

In de namiddag moest hij naar de tandarts en Anne-Mie wilde rusten omdat ze vanavond moest werken. Ik dan maar bezig geweest met Elena.

Toen iedereen wakker of terug was gingen we winkelen in Wal*Mart: levensnoodzakelijke dingen zoals frisdrank, melk, brood, …

In Wal*Mart hebben we ook gegeten bij Mc Donalds.

Dan naar huis. Eerst boodschappen sorteren en dan was Anne-Mie weg.

Nog even bij de muskieten buiten geweest en daarna een gezellig avondje achter de buis.


Donderdag 7 juli


Terwijl we de tent op de porch aan het opzetten waren voor de meisjes, lukte het Daisy om de beveiliging en het vliegengaas te doorbreken en op de porch te geraken. Al het werk dat ik er in de week had ingestoken om zeep. Nu hebben we de deur Daisy-proof gemaakt met een metalen plaat. Als Daisy nu nog binnengeraakt mag ze binnen blijven komen, zegt Claudio.

Dan hebben we op het deck nog een hekken geinstalleerd, zodat Daisy ook niet meer aan de zwembadjes kan geraken, die ze al heeft kapotgebeten en die we morgen gaan repareren.

‘s Avonds op pay-per-view The Recruit opgenomen en gekeken.


Vrijdag 8 augustus


Weer een warme dag. Toch hebben we nog wat gewerkt. Van het repareren van de zwembadjes is niets in huis gekomen.

Terwijl Claudio een greppel groef en er een drainagebuis inlegde (soms met een beetje van mijn hulp), heb ik me bezig gehouden om lettice op maat te maken en te plaatsen. Het oudere houten lettice (hekwerk) rond de trap en onder de porch moest vervangen worden en/of verlaagd worden om Daisy onder de porch weg te kunnen houden.

Claudio was iets vroeger dan mij klaar.

’s Avonds trakteerden de Leyssens op een etentje. Ik mocht de bestemming kiezen en koos voor Outback.

Ik heb er heerlijk gegeten, maar kreeg de frietjes niet op. Eigenlijk kreeg niemand op wat er geserveerd werd. Alleen Claudio heeft zijn ‘rest’ meegenomen in een ‘doggy-bag’.