Verslag 2003

USA2003-1 USA2003-2 USA2003-3 USA2003-4 USA2003-5 USA2003-6 USA2003-1 USA2003-2 USA2002-05

Week van 4 tot 11 juli 2003

Vrijdag 4 juli


 Daar ging ik weer, voor de 10de keer naar de USA. Martine was eigenlijk te vroeg – we hadden afgesproken om kwart na 7, maar ze was er al om 5 na. Geen probleem. Koffers inladen en op weg naar Zaventem.

Alles verliep goed tot aan de afrit Heusden-Zolder. Een 100tal meter voor ons gebeurde een ongeval. Gevolg: de autostrade knal dicht. Na enkele minuten was er de eerste politiewagen al, en snel daarna volgden 3 ziekenwagens, meerdere brandweerwagens en nog extra politie. En de tijd tikte verder. Even tussendoor telefoneren naar Continental dat ik in de file vast zat. Laatste moment om in te checken zou 20 voor 10 zijn. Hopelijk ging ik dat halen.

Na ongeveer een uur stil gestaan hebben op de autostrade mochten we terug vertrekken. En gelukkig haalde ik net op tijd de luchthaven. Ik was de laatste om in te checken. Snel naar de gate. Nou ja – snel – het was er erg druk, de controleposten zaten knalvol. Lopen van de controle naar de gate. En de laatste zijn om in te stappen. Vijf minuten langer en ik had mijn vlucht gemist.

Ik had een leuke vlucht. Er was heel wat luxe op het vliegtuig. Ieder had zijn eigen beeldscherm. Je kon zelf kiezen welke film(s) je bekeek. Ik koos voor “Cody Banks” en “Shangai Knights”. Beide aanraders.

Nieuw tijdens de vlucht was dat ik mijn alcoholische dranken moest betalen. Een whisky of een flesje rode wijn kostten 5 euro of 5 dollar. Tijdens de eerste vlucht (naar Newark – New Jersey) was ik al 20 dollar kwijt.

 In Newark moest ik 4 uur wachten. Maar eerst moesten de koffers door de controle. De controle met honden haalde mij er uit. Gevolg: koffers openen. Ik mocht toch alles verder meenemen. Voor de rest in Newark: saai.  Het was een kleine luchthaven, niet veel te zien. Bij Burgerking at ik mijn eerste Amerikaanse burger. Regelmatig naar buiten voor een sigaretje, tot ik in terminal A ‘Fridays’ vond; daar kon ik genieten van een biertje en sigaretje tegelijkertijd.

Dan naar de gate. Grondige controle gehad hoor, iedereen moest zelfs de schoenen uitdoen en laten scannen. De vlucht ging vlot. Weinig luxe deze keer: geen film, geen muziek, twee drie-zitten op een rij, … Even een praatje geslaan met een soldaat die terugkwam van Irak: hij had verlof en ging enkele weken naar huis in Alabama.

Bij het uitstappen mijn stoute schoenen aangetrokken: stomweg gaan vragen aan de steward of ik een foto mocht maken van de cockpit. De co-piloot stond er bij en die had een beter idee; hij maakte deze foto …

Daarna mijn spullen ophalen en even wachten op Claudio, voor het laatste stuk van de reis: met de van naar Dalton. In Atlanta regende het …

In Dalton was het beter weer. Even langs Monica om Anne-Mie en de kinderen op te halen. En dan naar “huis”. Eerst een rondleiding in huis voor alle veranderingen te bekijken, daarna de koffers uitpakken en (omdat Jozef ‘mijn’ whisky had opgedronken) na enkele cognacs het bed in.


Zaterdag 5 juli


De computerhoek bekijken en mijn meegebrachte programma’s en files installeren. Anne-Mie en Emilie zaten erbij.

Dan naar Wal*Mart. Enkele dingen kopen voor het huishouden, en ja, ik heb ook weer gekocht: T-shirts, broeken, sokken, …

We waren nu toch kort bij Chatsworth, dus even op bezoek bij Marianne en Ricky. Er was heel wat volk: Stanley, Stefan en Dorien (ook twee Belgen die al jaren in South Carolina leven), …

Na meerdere Budweisers keerden we terug naar Dalton. Nog even langs de liquorstore voor whisky en bud en dan naar huis.

Na de pizza de gekochte spullen bekijken. Potverdorie, heb ik toch niet de verkeerde maten meegebracht zeker. Die zullen we morgen moeten gaan omruilen in Wal*Mart.

Na ‘Murder by numbers’ op filmnet ging ik mijn bed in.


Zondag 6 juli


Eerst de computer in orde gemaakt voor mijn reisverslag. Nadien enkele uren gewerkt om het reisverslag te tikken en op het net te zetten.

Claudio is laat opgestaan want hij had 24 uur gewerkt. Toen liet hij ons een krantenknipsel zien uit ‘The Daily Citizen’ van gisteren …

Nog maar eens regen. Niet veel te doen dus. Met het gezelschap gingen we dan maar naar Dollar General. Winkel kijken en natuurlijk ook spullen meebrengen. Nadien eten bij Evergreen en nog maar eens een winkeltje binnen. Terug thuis nog een filmpje gekeken en het bed in.


Maandag 7 juli


Het blijft slecht weer – niet in temperatuur, maar in vochtigheid. In de voormiddag was er al onweer. Ook namiddag was er regen.

Claudio was uitzonderlijk werken vandaag. Met Anne-Mie en de kinderen dan maar ‘boodschappen’ doen: naar de bank, naar Wal*Mart (die kleren wisselen die ik verkeerd gekocht had), rekening bij Dalton Utilities betalen en naar K-Mart. Ik heb dus de ansichtkaarten gekocht voor Belgie.

Tussendoor nog wat met de laptop van Claudio gepruld. En de tuin opgemeten (want we willen een nieuwe laag potgrond laten leggen).

Een dagje van niks dus. Hopelijk is het morgen beter weer en kunnen we gaan zwemmen of zo … Maar ik vrees ervoor.


Dinsdag 8 juli


Ik had me gelukkig vergist. Stralend weer toen ik opstond. Heerlijk, alleen … ik had last van een stijve nek. Kon niets doen, gewoon rondlopen was al moeilijk.

Toch maar mee gegaan naar de bibliotheek met Anne-Mie, Elena en Emilie. Gelijk langs de post gegaan en de kaartjes voor Belgie op de bus gedaan.

Terug aan huis mijn bed ingekropen. Dat hielp even. Maar die stijve nek heeft me de hele dag geambeteerd.

Gelukkig was dokter Elena in de buurt.

Met warme patches rondgelopen en het ging iets beter.

Terwijl de kinderen in het zwembadje speelden heb ik buiten nog even gerust. En toen kwamen Jacky en Terry langs om goeiedag te zeggen.

Claudio is dan’s avonds nog gauw naar de apotheek in K-Mart gereden voor zalf. Gelukkig hielp dat wel.


Woensdag 9 juli


Mijn stijve nek was zo goed als genezen deze morgen. Anne-Mie sliep nog want zij was gaan werken vannacht. Eenmaal dat Anne-Mie op was, ging Emilie terug het bed in. Het moment om het verslag bij te werken.

In de namiddag ging het beter met mijn nek. Eerst afspraken gemaakt met Anne-Mie en Claudio over een planning voor de vakantie. En dan tijd om te genieten van het weer.

’s Avonds – na de pizza – wat prullen op de computer. Ook deze dag sloten we af met een filmpje.


Donderdag 10 juli


We konden geen betere dag hebben uitgekozen om naar Chattanooga te gaan winkelen. ’s Morgens was het al 30 graden en met gevolg dat het al van in de voormiddag onweerde.

In Chattanooga gingen we naar Hamilton Place. Het meeste van wat op mijn lijstje stond heb ik daar kunnen aankopen. En ik kreeg er nog leuke gifts bij ook: reistassen, monstertjes, toiletzak, …

Ook het gevraagde baseballshirt voor Sandy heb ik hier aangekocht.

Na het urenlange winkelen een snack en Claudio met de kinderen de carrousel op – wie dat het leukst heeft gevonden weet ik niet – ik twijfel tussen Claudio en Elena.

In hetzelfde winkelcentrum was een ‘wedstrijd’ bezig. Wie het langst in deze auto kon ‘overleven’ krijgt de auto. Ze begonnen eraan met vier. Na twee maand blijven nog 2 meisjes over. En blijkbaar willen ze niet onderdoen voor elkaar. Ze krijgen tussendoor korte pauzes voor toilet en zo. En met opdrachten kunnen ze extraatjes winnen zoals bv. een nachtje slapen in een tent of op hotel ipv in de auto … Welke opdracht ze vandaag hadden weet ik niet, maar dat er een doek over de auto heen lag had toch wel zijn reden.

Van dat vele winkelen word je moe. Ik was dan ook blij dat ik ’s avonds mijn bedje in  kon.


Vrijdag 11 juli


Het beloofde een stralende dag te worden. Geen uitstapje gepland, wel werk. Deze hoek van de tuin moet opgekuist worden. Tegen volgende week moet er gras liggen.

Na een uurtje of twee in de warmte bezig te zijn geweest, gooide Claudio me met kleren en al in het zwembadje. Waarom? Omdat ik met een waterpistooltje hem enkele keren beschoten had. Maar in mijn val sleurde ik hem toch lekker mee het water in.

Gevolg: ik dus in mijn boxer daar buiten rondlopen. De hoek van de tuin is echter toch wel netjes opgekuist geraakt, denk ik.

Na nog wat genieten van de zon, gingen we het avondmaal klaarmaken.

En daarna kon ik het verslag bijwerken, mijn mail checken, …

Claudio heeft een film klaarliggen, om te bekijken. Anne-Mie is werken, dus moeten wij ook nog de kinderen bezig houden.