Mijn 20ste bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika

Van woensdag 3 juli 2013 tot 11 augustus 2013

USA2013-01 USA2013-02 USA2013-03 USA2013-04 USA2013-05 USA2013-01 USA2013-04 USA2013-02

Vrijdag 19 juli

Terwijl Claudio werken was, werkten Anne-Mie en ik nog aan de laatste steunbalken voor het nieuwe deck. Daarna gingen we de advertenties in de krant af, om te kijken waar er vandaag yardsales waren in de buurt. Er waren er 4. Hop de auto in en rondrijden naar deze yardsales. Natuurlijk werden er weer wat koopjes gedaan.


Later kwam Claudio terug van het werk. De huwelijksverjaardag werd gevierd, kaartjes en cadeautjes uitgewisseld, ...


Er werd besloten om niet uit eten te gaan, maar de barbecue aan te steken, frietjes te bakken en steak klaar te maken. Nadien amuseerden we ons in het zwembad.

Het was al erg laat, toen Maurizio nog langskwam. Hij bleef tot een stuk voorbij middernacht.


Zaterdag 20 juli


In  de voormiddag was afgesproken met Maurizio om de deckplaten te gaan halen in Lowe’s.

En in de namiddag werden we verwacht bij de Wright’s, om te overleggen over hun vakantie, die ze plannen naar Europa in juni.


Toen we daar vertrokken (Anne-Mie vertrok van daar uit naar haar werk), moesten we nog langs de dierenzaak om de dwerghamster van Elena te gaan halen. En zo was deze dag ook weer om.


Zondag 21 juli


Anne-Mie sliep nog, Claudio was er al vroeg bij. Toen ik wakker werd, was Claudio klaar om aan het deck te werken. Dat hebben we dan ook maar gedaan.

In de namiddag ging Anne-Mie met de meisjes naar Rusti, voor nog eens mee te doen aan de yardsale. Claudio en ik werkten verder, zelfs toen het begon te regenen deden we door. We wilden het deck vandaag afkrijgen. En dat lukte ons!


Op terugweg van Rusti, stopten de dames bij een afhaalzaak en brachten ze avondeten mee.

Op tijd het bed in: morgen moet Claudio werken en de rest gaat naar Dawsonville om te winkelen.


Maandag 22 juli


Claudio werken. Wij vertrokken iets na 10 om tegen bijna 2 uur later aan te komen in Dawsonville.

Het outletcentrum was enorm groot (meer dan 150 winkels). Maar we waren zeer verbaasd: de hele weg heen en terug hebben we maar enkele dorpjes gezien, enkele benzinestations, veel bossen, ... En plots is er terug een bewoonde wereld in Dawsonville. Waarom zo’n groot outletcentrum in de ‘middle of nowhere’?

Op weg naar Dawsonville kwamen we door het dorpje waar ze de Georgia-marmer kappen. In Tate zagen we een stationnetje uit ver vervlogen tijden, ... Ja, we hebben toch een beetje cultuur opgedaan. Een ander dat ons verbaasde, was dat er in het midden van deze ‘bijna onbewoonde wereld’ plots een grote universiteit stond.


In ieder geval. Het was een lange dag: veel gereden, veel gewandeld en redelijk veel gewinkeld.

Dinsdag 23 juli


Claudio weer werken. De rest maakte er een rustdag van. De kinderen van de buren kwamen zwemmen en ook een ander vriendinnetje van Emilie.

‘s Avonds gingen we nog even een ijsje eten bij de Sweet Spot.


Woensdag 24 juli


De dag begonnen we rustig aan. Tegen de middag gingen we naar enkele winkels in Dalton:

Hobby Lobby, waar je je steeds in een andere tijd van het jaar kan wanen.

Bargain Hunt: waar je altijd ferme koopjes kan doen.

Bealls: waar er altijd wel solden zijn.

Na het winkelen wilden we even een snack. We stopten bij Sonic. We bestelden er 4 kids-meals. Natuurlijk hadden ze weer wat fout gedaan, en moesten ze nieuwe broodjes maken. De broodjes die fout waren mochten we gewoon houden. De snack werd dus bijna een volledige maaltijd: 6 burgers, 2 zakjes frieten, 2 zakjes appelschijven en 4 dranken (voor alles samen ongeveer 5 euro)!


‘s Avonds werden er pizza’s gemaakt. Na het eten moesten nog enkele bomen getrimd worden - een werkje waar we samen aan bezig waren.


We keken nog wat tv en tegen middernacht gingen we slapen.


Donderdag 25 juli


Pas laat wakker geworden. Anne-Mie was met Elena naar Costco. Claudio en Emilie waren thuis. Voor Claudio ging werken nog even iets proberen te bedenken en uitwerken voor de kaarsenkrans van onder de patio. Dan kwam Anne-Mie terug en had ze hotdogs bij voor iedereen.

Na het eten ging Claudio dan werken. Een vriendinnetje van Elena kwam over om te spelen en deze twee gingen nadien naar een poolparty met sleepover.

Anne-Mie rustte enkele uurtjes. Emilie hield zich bezig.

‘s Avonds gingen we dan nog naar de film, vooral om Emilie bezig te houden. Het buurmeisje van tegenover ging ook mee.


Vrijdag 26 juli


Claudio werken, Elena nog op de sleepover. Emilie weggebracht naar een verjaardagsfeestje in Cohutta.

Anne-Mie en ik dan maar naar Chattanooga: weer eens winkelen...

Ik had in de week iets gekocht in Hobby Lobby hier in Dalton. Maar de set was niet helemaal volledig. In Hobby Lobby in Chattanooga gingen we voor de rest van de set.

We gingen ook nog TJ-Maxx binnen, en Marshall’s en ... heel wat andere winkels.

We namen ons middagmaal in Chattanooga en in de namiddag keerden we terug om Emilie af te halen van het verjaardagsfeestje.


Toen Claudio terug was moest er nog gewinkeld worden in Walmart. Een hele kar vol. Toen men een id vroeg voor de alcohol kregen we te horen dat ‘ze’ (lees Walmart) geen alcohol mag verkopen aan buitenlanders (zonder een geldige Amerikaanse id). Anne-Mie toonde dan maar haar rijbewijs. Wel raar dat ze wel ‘mijn’ geld aannamen ... Eigenlijk hadden we de kar gewoon moeten laten staan ...

Bij het winkelen in Walmart vonden we toevallig ook petten, die gebruikt worden om de film van gisteren te promoten.


Terug thuis begonnen we aan de voorbereiding van de barbecue van morgen: lichtjes ophangen in de tuin. En nadien nog gezellig genieten van het goede weer.