Mijn 20ste bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika

Van woensdag 3 juli 2013 tot 11 augustus 2013

USA2013-01 USA2013-02 USA2013-03 USA2013-04 USA2013-05 USA2013-01 USA2013-03 USA2013-01

Donderdag 11 juli


Claudio is werken. Anne-Mie bracht Elena naar de balletschool. Emilie was mee.

Na het ontbijt gingen we terug naar downtown Dalton. Anne-Mie had nog enkele coupons voor de winkel The Cherry Tree. Emilie wilde voor school nog een nieuwe broodzak. Dus daar maar naar toe. Ik kocht er enkele wenskaarten. Anne-Mie en Emilie bestelden een gepersonaliseerde handtas. In downtown staan er dit jaar overal pauwen opgesteld. In de week was er al de pauw aan The Sweet Spot. Deze stond op het kruispunt in de buurt van het winkeltje. Het stelt de balletvoorstelling ‘The Nutcracker’ voor. Aan deze voorstelling werken Elena en Emilie elke jaar mee. Anne-Mie is ook a jaren van de partij. Dit jaar zou Claudio ook mee gaan doen (blijkbaar een belofte die hij gedaan heeft).

Eenmaal terug thuis, ging Anne-Mie haar dutje doen, omdat ze vannacht weer moet werken. Ik prulde wat op de laptop en ipad. Ook zorgde ik voor het avondmaal: spaghetti. Ik ben enkele uren bezig geweest in de keuken. Emilie ging intussen spelen bij de buren. Tussendoor ging ik even controleren hoe het daar ging, en ik moest gelijk even blijven zitten.

We hadden avondmaal en we (Claudio en ik) deden de vaat van de grote stukken.

Het vriendinnetje van Emilie was intussen hier komen spelen. Tegen 10 uur kwam de buurman zijn dochtertje halen.

Dan hadden we volledige rust. De kinderen gingen het bed in. De ‘groten’ (Claudio en ik dus) keken nog wat tv.


Vrijdag 12 juli


Rustdag. Anne-Mie had gewerkt en moest weer gaan werken. Ze sliep dus lekker lang uit. Claudio was werken. Elena was naar balletkamp. Alleen Emilie en ik dus bezig. Eigenlijk niets gedaan: geluierd, buiten wat rondgehangen, ...

Claudio was wat vroeger thuisgekomen van het werk, omdat Anne-Mie wat vroeger moest vertrekken. Het vriendinnetje van tegenover ging een sleepover komen doen. Elena ging een sleepover doen bij een vriendinnetje van haar.

De meisjes amuseerden zich goed in het zwembad. Tussendoor zocht ik ook verkoeling in het zwembad.

Na het avondeten speelden de meisjes eerst nog wat in huis. Later gingen ze zwemmen in het donker. De fakkels en het zwembadlicht werden aangedaan. Claudio en ik zaten er bij en genoten van Bud Light with Lime.


Zaterdag 13 juli

Aan het huis was er een feeder voor hummingbirds (kolibri’s). En er kwam er regelmatig eentje drinken.

Bij zonsondergang maakten we nog enkele foto’s.

Zondag 14 juli


De familie waar Elena (vrijdag) op sleepover ging, waren zo druk bezig geweest dat ze nog maar een nachtje moest daar blijven. Anne-Mie haalde haar vanmorgen op. Ze was echter nog zo moe dat ze een uurtje terug in bed kroop. Gisteren was het ook een lange dag voor Emilie, dus die bleef ook nog een tijdje in bed liggen.Anne-Mie ging ook nog even rusten.

Claudio en ik begonnen toch maar aan het werk aan de vijver. Alle planken zitten er tegen en morgen zullen we zien of de lijm zijn werk gedaan heeft; dan gaan de klemmen er van af.

Anne-Mie had gisteren serieus hard gewerkt aan het project Deck.

Vanmiddag werd er aan verder gewerkt. Tussendoor hielpen Claudio en ik haar.

Het ene moment brandde de zon en het volgende moment regende het pijpenstelen. Goed en slecht weer wisselden elkaar af.

Terwijl we werkten zwommen Emilie en de buurkinderen in het zwembad.

In de late namiddag beëindigden we onze bezigheden, we namen een douche en

dan brachten we Elena naar een surprise-pool-party van een vriendinnetje.

De rest van de familie ging dan maar eten bij Chili’s. We moesten onze tijd vullen voor we Elena terug konden gaan halen. Opvullen was geen probleem: Kohl’s, Sports Academy en Walmart waren de winkels waar we gingen rondkijken en boodschappen moesten doen.


Vermoeiende dag geweest. Dus vroeger het bed in. Morgen gaan de meisjes weer op balletkamp (allebei deze keer) en Claudio moet gaan werken. Anne-Mie en ik zullen naar Rusti gaan; zij heeft een yardsale en Anne-Mie wil er ook wat spullen van haar gaan verkopen.


Maandag 15 juli

Voor een maandag te zijn, kwam er toch nog wel wat volk kijken. Rusti probeerde zoveel mogelijk dvd’s te verkopen, Anne-Mie hoopte op de verkoop van de grote stukken, zoals de zetel en de bandzaag. Er gingen tal van kleine dingen van de hand, maar ook de bandzaag werd verkocht!

Iets voor 4 uur moesten we vertrekken, want de kinderen gingen tegen half 5 terug thuis zijn.


Anne-Mie sliep uit. Claudio en ik werkten een beetje aan de afwerking van het vijvertje. In de namiddag kwam Anne-Mie er bij en zij begon verder te werken aan het project ‘Deck’: afschrapen van zand dat te veel is en weghalen van stenen. We stopten op tijd, want we waren uitgenodigd voor een cook-out bij Marie-An en Dennis.


Er was niet zo veel volk gekomen naar de cook-out: sommigen hadden afgebeld, er was een vriend van hen uitgenodigd die moslim was (en de ramadan is bezig), ... Maar Frans was daar en het kanon werd toch afgeschoten.

We wandelden op het domein, aten er kip en hamburgers, ... en menige blikjes bier en flessen wijn werden leeggemaakt.

Ik ben voormiddag bezig geweest met papierwerk, bankzaken, ... Claudio ging namiddag pas werken. De meisjes allebei op balletkamp. Namiddag met Anne-Mie naar Tuesday Morning geweest en Dollar Tree. Weer wat prullen gekocht (maar wel aan geweldig lage prijzen). Toen de meisjes terug waren, maakten we wat eten klaar. Emilie ging weer met de buren naar de activiteit in Chatsworth. Elena, Anne-Mie en ik gingen naar Office Depot voor wat spullen.


Pas ‘s avonds, toen het iets afgekoeld was (door de dag was het veel te heet), werden de laatste stenen verwijderd voor project ‘Deck’. Een afkoeling nadien in het zwembad was wel nodig.


Woensdag 17 juli


Rustdag. Veel te heet buiten, zelfs om gewoon te zitten is het niet te doen. Lekker binnen, in de koelte van de airconditioning, wat gepruld.

Anne-Mie gaat straks werken, Claudio wordt thuis verwacht tegen half 6. Emilie gaat weer naar Chatsworth. Elena houdt zich wel bezig.


Donderdag 18 juli

Nadat de kinderen naar balletkamp gebracht waren reden Anne-Mie en ik naar Rusti voor de yardsale. Het was erg warm in de namiddag. Gelukkig waren er ventilators om een beetje afkoeling te brengen.


Toen we thuis aankwamen stond er weer een hele grote doos in de garage: de tweede zetel was aangekomen. Anne-Mie en ik pakten deze uit en draaiden er de poten onder. Hij staat nu naast de andere op de porch.

Intussen kwam Claudio thuis. Emilie was met de buren mee naar een activiteit in Chatsworth. Wij gingen eten bij Cici’s pizza ($ 5,00 all you can eat salade, pizza, pasta, desserts, ... en $ 1,66 voor een kleine frisdrank met free refills).

Elena moest ook nog iets hebben van K-mart. We gingen echter Big Lots binnen. Nadien is Anne-Mie met Elena terug naar de winkel gegaan voor wat ze moest hebben, en gelijk ging ze dan tanken met de auto van Claudio.

Claudio en ik hebben de klemmen van de vijver gehaald. In de week nog de dekstenen vastzetten en klaar is kees.


Dinsdag 16 juli

Voormiddag was het weer veel te warm om iets te doen (om 11 am was het 93°F (komt overeen met 34°C - en dit werd gemeten in de schaduw!). Daisy zocht verkoeling waar het maar mogelijk was. Anne-Mie rustte uit van het nachtwerk. De meisjes weer naar balletkamp. Claudio nam me mee naar de winkel om iets te kopen voor Anne-Mie. Tegen iets voor 1 pm vertrok Claudio om te gaan werken. Anne-Mie stond iets later op. Eigenlijk niet veel gedaan namiddag- veel te heet buiten. Een uurtje voor we de meisjes moesten afhalen aan balletkamp gingen we winkelen voor voeding. Dan de meisjes afhalen. Emilie klaarstomen om weer met de buren naar Chatsworth te gaan. Elena klaarstomen voor een ‘dressed’ cook-out bij Ms. Long (de balletlerares).

Eenmaal iedereen het huis uit, konden Anne-Mie en ik nog even wat werken aan het nieuve deck: twee steunbalken geplaatst (Anne-Mie) en stenen verplaatst en opnieuw gezet (Marc). Tussendoor gingen we enkele malen afkoelen in het zwembad (en het was al voorbij 8 pm, maar het bleef veel te heet om echt door te kunnen werken).

De avond afgesloten met wat tv.