In 2009 ging Jetty nog eens een keertje mee naar de V.S.

Ons reisverslag ...

USA2009-1 2009-2 2009-3 2009-4 2009-5

Zondag 26 juli

Maandag 27 juli

Dinsdag 28 juli

Woensdag 29 juli

Donderdag 30 juli

Vrijdag 31 juli

Officer M. Hughes, # 423 in wagen 69, was mijn begeleider voor de jaarlijkse ride-along met Dalton Police Department. Hij is al 6 jaar bij DPD, voorheen nog 3 jaar bij Atlanta PD.

Na de briefing vertrokken we. Eerste stop was Kroger, waar hij informatie moest gaan inwinnen.

Dit duurde niet lang, want we kregen een oproep om naar een verkeersongeval te gaan.

Barbecuedag. In de voormiddag alle voorbereidingen treffen, Claudio heeft moeten werken en wil nog even bijslapen. We waren op tijd klaar. Terwijl we bezig waren met de voorbereidingen, kwamen Marie-An en Dennis even gedag zeggen. Ze wilden toch even aanwezig zijn, maar de vooropgezette tijd voor de barbecue haalden ze niet wegens andere verplichtingen.

Vele afmeldingen voor de barbecue, maar dat maakte het niet minder gezellig.

Vandaag deed Jetty meerijden met WEMS. Jammer genoeg heeft Jetty niet veel ritten gehad. Het waren er 3: 2 oproepen 911 en 1 secundaire rit.

Ik maakte er een rustdag van.Daar kwam ook een ziekenwagen van WEMS bij te pas. Frontale botsing! Eén wagen stond stil en de andere reed tegen 20 km/u tegen de andere aan. Nummerplaat van 1 wagen licht geplooid, Nissan-kenteken van de andere eraf gevallen. De bestuurder die ‘in zijn recht’ was, zag hier echter geld in zitten: klagen van rugpijn en nekpijn, zich laten afvoeren, ...

Dan hield de agent zich bezig met een onderzoek naar fraude. Een dame had via internet tapijt gekocht en had dit al betaald ($ 21 000,00). Blijkt dat de ‘firma’ helemaal niet bestaat. De oplichters gebruikten een ‘postbus’ in de UPS-store van Dalton Georgia, lieten het geld betalen in Oklahoma (met cheque via de post) en dan versluizen naar Houston Texas. De agent vond genoeg informatie om de ‘bedriegers’ te identificeren. Nu is het aan de politie van Houston om hen op te sporen en op te pakken.

Verder niet veel te doen. De agent besluit om een 911-oproep mee te gaan beantwoorden. Op weg daar naartoe moesten we uitwijken voor een van. De van had net een auto geraakt en corrigeerde het stuur foutief. De van slingerde links-rechts over de baan. Reden genoeg om de van aan de kant te zetten. Lampen en sirene op en er achteraan. Dan ging de van een oprit op. Terwijl de van dat deed, ramde de bestuurder ook nog een vuilbak. Duidelijk DUI (Driving Under the Influence ). De nodige ‘testjes’: lopen op een lijn, op één been staan, ... De bestuurder slaagde er niet in. Dan de blaastest. Na heel wat probeersels eindelijk een positief resultaat.

De bestuurder had geen rijbewijs, de van was niet van hem, ... Op naar de gevangenis. Nog een blaastest, opzoeken wie hij was, de cel in, processen-verbaal schrijven.

Het duurde bijna 2 uur om deze hele procedure af te werken. Intussen was het al laat geworden.

Ik liet me rond half 11 naar huis brengen. Daar was Jetty aan het babysitten, de beide ouders waren namelijk werken.

Ik was gisteren al nieuwsgierig voor de krant, maar ‘het’ stond er niet in. In de krant van vandaag wel (hier word je vermeld in de krant als je opgepakt wordt - maakt niet uit welke overtreding - maar hier ga je sowieso naar de gevangenis. De rechter zal de volgende dag een uitspraak doen

De arrestatie van die gast die stomdronken reed stond er in. Hij heeft dus beschuldigingen voor 1) dronken rijden, 2) open drank met alcohol (blik bier of iets anders met alcohol dat je, tijdens het rijden, zou kunnen drinken), 3) vluchtmisdrijf, 4) rijden zonder rijbewijs en 5) niet op je eigen rijvak rijden). Dat gaat hem ongeveer 1 week gevangenis kosten plus een grote geldboute.

Vandaag ook ons koffer gepakt voor 4 dagen. We gingen naar ‘The Lakehouse’ aan de Tennessee River.

Onze eerste ‘echte’ dag aan de Tennessee. We gingen de streek verkennen met de boot. Tussendoor aas halen om te kunnen vissen Een zinkende speedboot. Sightseeing in de coves. En onze eerste duik in de Tennessee River.

Eerste opdracht vandaag: vissen. We hebben aas nodig voor vanavond: jugging!

En dan gingen we terug de boot op en varen.

We gingen stroomopwaarts. En lieten ons ‘afdrijven’, terwijl we plonsten en speelden, kayakten en relaxten op de Tennessee River.

Na een heerllijk avondmaal trachtte ik een kampvuur te maken, terwijl de meeste anderen genoten van de zonsondergang in Decatur, TN.

Tegen 11 uur ‘s avonds gingen we ‘jugging’.

Stap 1: De neefjes versneden de vis, die we in de voormiddag hadden gevangen.

Stap 2: We voeren met de boot een heel stuk stroomopwaarts.

Stap 3: Oude melkbussen en fruitsapbussen krijgen een koord met een lood en een grote haak.

Stap 4: De stukken vis gaan aan de haak.

Stap 5: De bussen met aas worden overboord gesmeten.

Stap 6: Terug naar huis gaan en wachten wat morgen ons brengt.

USA2009-1 2009-5 2009-3