Welkom bij ons reisverslag 2006

Dit keer ging Jetty ook mee naar de States ...
USA2006-01 2006-02 2006-03 2006-04 2006-05 USA2006-01 2006-02

Periode 11 tot 17 juli 2006

Dinsdag 11 juli

God wat is het vroeg! Om 10 voor 8 gaat onze eerste vlucht. Dat betekent dat we (ik toch tenminste) al om kwart voor 4 moeten opstaan. (Jetty is dus inderdaad later als mij opgestaan - een half uur zelfs.) Raoul was al tijdig (altijd te vroeg - dat zijn we gewend) bij mij om me op te pikken. Van daaruit nog Jetty ophalen en dan op weg naar Zaventem. Mooi op tijd aangekomen, snel ingecheckt en dan even ontbijten. Na een sigaretje maar richting gate gegaan.


OK, het is maar een vlucht naar Amsterdam. Maar moet dat echt met zo'n toestel (Fokker 50)?


De vlucht verliep vlot, toch was ik blij dat we in Schiphol aangekomen waren. Daar een plaats gezocht voor een sigaretje en een drankje en dan door naar de volgende vlucht. Vanuit Amsterdam moesten we naar Detroit (Michigan). Tijdens die vlucht met een airbus 330 hadden we heel wat luxe!


Wauw! Alcohol is bij North West Airlines nog steeds inbegrepen in de prijs! Fantastische crew, behulpzaam, correct, en ... geen weigering voor whisky of wijn. Nu ja, daar is Jetty niet veel mee, ik was er echter heel blij mee. Verder hadden we keuze uit een 50-tal films, actuele en oudere, in diverse genres, ... Elke passagier had zijn eigen scherm en kon kijken wat hij zelf wou. Het lijkt een beetje op digitale tv - je kiest je eigen programma, gebruikt je eigen onderbrekingen, doorspoelen, terugspoelen, ... Ik keek "Ice Age II - Meltdown" en "A bug's life", Jetty koos voor "Shaggy Dog", ...

Jetty vond de hoofdmaaltijd wel goed - kip met rijst  voor haar - ik koos voor de pasta met spinazie en kaas. De sandwich die we later kregen viel bij beide niet in de smaak: sandwich met kalkoen, ajuin en spinazie. Gelukkig was er ook nog een ijsje bij (van IJSBOERKE zelfs).

Na controle door immigratie en douane in Detroit gingen we voor de 3de keer de lucht in, deze dag. Ditmaal met een DC 9. De luxe was weer weg; geen tv, geen radio, verbod om laptop te gebruiken, ... Dan maar sudoku's proberen op te lossen: Jetty 1 - Marc 0.


In Atlanta waren de koffers er snel. Marc gauw een sigaretje gaan roken, en dan op weg naar Dalton.


Eerste stop was het chinees restaurant. Daar hadden we afgesproken met Annemie en de kids. Wat bijgepraat tijdens het eten, Jetty maakte kennis met de rest, ...


Na een rondleiding door het huis werden de koffers uitgepakt. Nog wat tv gekeken, gebabbeld, ... en dan maar het bed in. Het was een lange dag.

Woensdag 12 juli

We waren al vroeg wakker. Nog niet helemaal aangepast aan het tijdsverschil. Jetty ging de omgeving al joggend verkennen.


Na een brunch vertrokken we (Annemie, Jetty, Elena, Emilie en ik). Annemie reed wat rond om Jetty de omgeving te laten zien. Aan het nieuwe stadhuis waren ze bezig met graszoden te leggen. Daar kunnen ze in België een voorbeeld aan nemen: hier in de VS moeten de gevangen werken!

Dan maar verder naar Calhoun. Jetty en ik hebben nog kleren nodig voor de cruise - meer bepaald voor het Captain's Dinner. In de brochure stond dat aangeraden werd (voor de heren) een donker pak of smoking te dragen, (voor de dames) een avond- of galajurk. De tijd vloog voorbij. Claudio was al terug van zijn werk toen wij thuis kwamen met al ons gerief.

Bij al die dingen die we gekocht hadden zat echter nog niet veel bij voor de cruise. We zochten dan (naast de gekochte dingen) nog dingen uit de kasten van Claudio en Annemie. We komen er zelf echter nog niet uit.

Welke combinatie vind JIJ leuk? En welke combinatie gaat met Jetty en mij samen?

Intussen dat Jetty en Ik alle combinaties uitprobeerden (er zijn ook 'koppelfoto's gemaakt door huisfotograaf Claudio), ging Annemie met de kinderen naar McDonalds om eten uit te halen.

Nadien (het was al tegen 11) onze andere spullen die we gekocht hadden uitgepakt en opgeruimd, nog wat aan de website gewerkt en dan maar het bed in.

Donderdag 13 juli

Een uurtje later dan gisteren opgestaan.


Alle rekeningen van gisteren nagekeken en ingetikt, financiële afrekeningen gemaakt, een kattewasje gedaan (we gaan straks toch zwemmen), ...


Dan zijn we maar onze inkopen gaan doen voor ons eten vandaag en morgen, en dingen die we nodig hebben voor het weekend in Gatlinburg. Snel deze inkopen gaan afleveren thuis en terug de baan op: zwemles voor Emilie en Elena. Intussen dat Annemie naar de dokter ging, deden wij vrij zwemmen met de kinderen, in afwachting van hun les. Na een uurtje was Annemie terug en ging ik even het stoombad en de sauna in.


Na de zwemles keerden we terug naar huis en maakten we pizza klaar. We waren net klaar met eten en de babysitter was er al.

Vrijdag 14 juli

Wij zouden naar de cinema gaan. We gingen er naar Pirates of the Caribbean II kijken. Leuke film, maar iets minder dan de eerste. Jetty heeft weer al iets bijgeleerd.

Als je hier een large cola besteld voor in de cinema, is die effectief large!


We waren tegen half twaalf terug. Nog even de babysitter naar huis gebracht en nadien nog wat zitten babbelen.

Eerst uitgeslapen en dan uitgebreid ontbijt gehad.


Jetty ging met Annemie even naar de bank, intussen maakte ik mijn spullen klaar om naar Gatlinburg te vertrekken.

De rit duurde bijna 3 uur, pauze inbegrepen. Tijdens onze benzinestop kwamen we samen met Randy, Paula en Savanna.

Op mijn vraag stopten we nog even bij een kraampje met 'boiled peanuts', iets typisch zuiders, maar zelf vond ik er niet veel aan, en Jetty ook niet.


Uiteindelijk kwamen we aan bij de cabin. Na het inchecken kregen we de locatie opgegeven van 'onze' cabin. Wij er naar toe. Mooi. Ruim. Maar er klopte iets niet. Na de verkenning doorheen de 3 verdiepingen van de cabin wilden we de keuken gaan bekijken. Raar. De koelkast zat vol met frisdrank en eten. In een van de slaapkamers hadden we al gemerkt dat er kleren in de kasten zaten. We begonnen te twijfelen. We wilden het zeker weten. Dus werd gebeld naar de receptie. En inderdaad. We zaten in de verkeerde cabin! Ook al hadden we van hun frisdrank gebruikt. We waren toch heel snel buiten, hopend dat de echte huurders niet op tijd terug zouden zijn!Na de rechtzetting op de receptie reden we naar de cabin die WIJ WEL gehuurd hadden.


Net zoals de vorige cabin, had deze ook drie verdiepingen, met op elk verdiep een slaapkamer en badkamer met whirlpool, er was een hot-tub, biljarttafel, grootbeeldtv, gewone tv's op elke slaap- en zitkamer, ...


Na het uitpakken gingen we naar het zwembad voor een gratis avondmaal. Paula en Annemie gingen dan winkelen, de rest ging terug naar het zwembad. Daar verbleven we tot het donker was. Paula en Annemie kwamen terug naar het zwembad, en de jongsten van de partij mochten in de pickup mee terug rijden naar de cabin.


Voor we film gingen kijken gingen enkelen nog vlug de hot tub in.

De dag werd afgesloten met de nodige drankjes ...

Zaterdag 15 juli

Goede brunch gehad. Op tijd vertrokken naar de Biltmore. The Biltmore Estate ligt in North Carolina. Een tussenstop aan het visitorcenter was nodig!

Na een rit van ongeveer twee uur, kwamen we aan op onze bestemming. Ondanks het mooie weer maakten we gebruik van de shuttle.

En daar is ie dan: The Biltmore Estate, America's largest home (in de betekenis van woning voor een gezin). Dit gebouw is inderdaad nog in privé-handen, en wordt nog steeds door een gezin bewoond. Het grootste gedeelte van het gebouw staat nu open voor bezoekers.

Het is een toffe wandeling om het kasteel te bezichtigen. Tussendoor even halt houden en uitrusten.

Tijdens het laatste stuk van de tour binnen, zagen we een bliksem. Even later brak de hel los. Een typische zuiderse thunderstorm. Het goot toen we buiten kwamen. We probeerden op een shuttle te geraken, maar zaten dan op de verkeerde. Dus terug eruit... We waren doorweekt. Na een half uur was de stortbui over en namen we afscheid van the Biltmore Estate. Nog vlug enkele foto's. Op de eerste zie je waarom men deze bergen 'The Great Smokey Mountains' noemt. De tweede foto toont The Biltmore na het onweer.

Enkele minuten later rijden we door het domein en komt de zon terug door. Op het domein zijn er ook vele tuinen, die we dit jaar niet konden bezoeken door het onweer.

Weer meerdere uren gereden om terug naar de cabin te geraken in Pigeon Forge. Daar werd nog over de trip nagekaart, de hot tub gebruikt, gebarbecued, ...

Zondag 16 juli

Om 10 uur moesten we de cabin verlaten hebben. Dus maakten we gebruik van deze dag om downtown Gatlinburg te bezoeken.

Gatlinburg is gekend omwille van de wedding chapels. Foto's hiervan mochten niet ontbreken.

We spendeerden heel wat tijd om Gatlinburg te bezoeken. Maar eten moest ook nog gebeuren. Dat deden we in een Italiaans restaurant onderweg. Na een heerlijke maaltijd reden we door naar Cades Cove, een vlakte in de bergen.


Cades Cove was vroeger een nederzetting. Er was een eigen kerk, begraafplaats, verschillende woningen en boerderijtjes, ... Het is ook een nationaal park. Dat wil zeggen dat hier niet gejaagd mag worden. Gevolg is dat je hier heel wat dieren kan zien.

We zagen meerdere herten, en we denken zelfs dat we een beer gezien hebben!


Na Cades Cove reden we richting Dalton.  Andy, een politieagent in Cohutta, had net zijn nieuwe patrouillewagen gekregen. Hij wilde die dolgraag laten kijken. Dus spraken we onderweg een rendez-vouspunt af.

Het was al laat toen we thuis kwamen. Tijd om het bed in te gaan.

Maandag 17 juli

Eerst goed uitgeslapen. Tegen de middag pas opgestaan, iedereen was stikop van de trip naar Pigeon Forge en Gatlinburg.


Na het ontbijten, werd alles klaargemaakt om te vertrekken.


Eerst gingen we naar de trift store (tweedehandswinkel). Dat bleek nodig, aangezien de stemmingen betreffende de kledij voor het captain's dinner, geen uitsluitsel geven. We vonden een volledige set voor Jetty: dress, blouse en zelfs schoenen. Ik vond er een hemd. We wachten nog even de stemmingen af die lopende zijn. Maar er is al een alternatief gevonden!


Dan was het zwemles voor de meiden. Annemie en Jetty hadden er zelf geen zin in, ik probeerde toch enkele baantjes af te leggen.


Op weg naar huis nog even gestopt in Office Depot voor een laptop-rugzak. En nadien nog vlug even langs Big Lots.


Toen ik even buiten een sigaretje ging roken (de dames waren nog in de winkel), zag ik dat er een ongeval was gebeurd. Ik natuurlijk ramptoerist gaan spelen. De brandweer moest nog een bevrijding gaan doen, de ziekenwagen stond al klaar, net zoals de politie en takelwagens...

Eer alles opgekuisd was, was het reeds voorbij 8 uur. Tijd om eindelijk iets te gaan eten.

De hond moest nog even uitgelaten worden, huishoudelijke taken uitgevoerd, ...

Claudio moet morgen gaan werken, Annemie morgenavond ook. Dus tijdig het bed in met ons.