Welkom bij ons reisverslag 2006

Dit keer ging Jetty ook mee naar de States ...
USA2006-01 2006-02 2006-03 2006-04 2006-05 2006-02 2006-03 USA2006-01

Periode 18 tot 23 juli 2006

Dinsdag 18 juli

Vandaag is het een rustdag. We moeten niets doen. Op ons gemak de vakantiekaartjes voor Belgie en Nederland geschreven. Nadien deze gaan posten en dan door naar de Wal*Mart. Naast de noodzakelijke huishoudelijke aankopen, werd ook een huwelijkscadeau samengesteld vanuit de huwelijkslijst van Junior en Kim.


Even later showde Jetty haar nieuwe outfit voor het captain's dinner.

Verder werd eten klaargemaakt. Dan was het tijd voor Anne-Mie om te gaan werken. Wij babysitten tot Claudio terug was. Dan nog wat tv gaan kijken. Echt een rustige dag.


Tegen half 11 gingen Jetty en Claudio nog gauw even naar de winkel voor een jubileumkaart; Claudio heeft deze morgen nodig!

Woensdag 19 juli

Intussen dat Claudio en Anne-Mie uitsliepen, pakten Jetty en ik de cadeautjes voor het 10-jarig huwelijksjubileum van Claudio en Annemie in. Het werden foto-kaders die we enkele dagen geleden moesten wegsmokkelen uit Big Lots. Het moest toch een verassing worden voor Claudio en Anne-Mie.


Voor en na het ontbijt was het tijd voor het uitpakken van de cadeautjes, het lezen van de kaarten, ... Voor Jetty en mij was het dan gewoon even relaxen.

In de namiddag gingen we weer naar de zwemles van de kinderen. Iedereen ging mee, maar ik was de enig om in het water te gaan.

Daarna opnieuw winkelen. Deze keer bezochten we Hallmark en Dollar Zone.


Supper namen we in Red Lobster. Jacky was ook van de partij; Terry wilde niet meekomen.

Om de dag af te sluiten gingen we nog eens langs Wal*Mart. Jetty kon het niet laten om een tennisracket te kopen: een echte Wilson-racket voor ongeveer 15 euro.


's Avonds niet veel meer gedaan. Op tijd het bed in, want morgen gaan we naar Atlanta, voor een stadsbezoek.

Donderdag 20 juli

Welkom in Atlanta, de hoofdstad van Georgia. Het eerste waar we voorbij kwamen was het stadhuis.

Maar daar moesten we niet zijn. Ons eerste bezoek ging naar het Coca-Cola-museum!

Daarna gingen we via de Underground naar het gebouw van CNN.

Daar aten we en dan gingen we door naar het Olympisch park. Erg groot en leuk om doorheen te wandelen.

Vervolgens gingen we de Westin-tower in. Van daarboven maakten we leuke foto's!

Op onze terugweg naar de wagen stopten we even in Hard Rock café Atlanta.

Na nog een keer door de Underground te wandelen, raakten we terug bij onze wagen.

Tegen half 10 waren we terug thuis. Claudio was nog op. Even de dag nog doorgenomen.

Vrijdag 21 juli

Hoe zit het nu met mijn ride-a-long met Dalton Police Department? Dus eens gebeld met DPD. Foutje in de communicatie. Ik was niet op de hoogte, maar DPD wel. Ik kon dus gaan!


Intussen dat Claudio werken was; Annemie, Jetty en de kinderen naar de dokter gingen; werkte ik het webverslag bij. Dadelijk ga ik me klaarmaken, want ik moet vertrekken naar DPD, Annemie en de rest gaat naar Chattanooga!

Jetty's rest van de dag

Een bezoek aan Chattanooga en de Choochoo niet gezien hebben? Dat kan niet!


Volgende stop in hun uitstap was het Tennessee Aquarium. Een immens groot aquarium met vele soorten zeedieren en zoetwaterdieren.

Omdat ze hun tijd namen in het aquarium was er niet veel tijd meer over om nog een andere attractie aan te doen. Dus dan maar even een wandeling aan de Tennessee River.

Thuis gekomen, was Claudio er ook al. Onder hun gingen ze uit eten bij Logan's. Het is daar gewoonte dat je pindanoten eet en de schillen gewoon op de grond smijt. Het moet er daar nogal uitgezien hebben!

Marc's rest van de dag

Ik ging dus mee rijden met Dalton Police Department. Ik vertrok tegen kwart voor 3 te voet richting politie. Ik dacht dat het alleen naar beneden wandelen was; kwam dat even fout uit. Er was toch nog een helling bij, en wat voor één. Het zweet dreef al snel. Gelukkig kwam Claudio voorbij met Andy in de ziekenwagen, en zij gaven me een rit tot aan de politie.

Mijn begeleider was Officer Terry Smith, badgnummer 316.

Ik was (dankzij dat ritje) erg vroeg op het bureau. Ik mocht dan ook deelnemen aan de briefing. En dan de straat op.


De eerste oproep was voor een diefstal van geld; een arbeidster beschuldigde een andere van het stelen van 200 dollar uit haar handtas. De agent moest hier dus een oplossing zoeken. Aangezien de beschuldigde volledig meewerkte aan het verhoor, spontaan zakken leegmaakte, ... en er geen 200 dollar gevonden werd; aangezien op het gestolen geld (volgens de aanklaagster) geen kentekens op het geld waren en geld niet traceerbaar is ... werd alles maar gelaten zoals het was. Wel een raad voor de supervisors van het bedrijf: ze niet bij elkaar aan het werk zetten volgende werkdag.


Iets later moesten we naar het winkelcentrum. Men had 'creulty to animals' gemeld: een hondje zat in de bak van een pickuptruck. Op het moment dat wij aankwamen bij die wagen, kwamen ook de eigenaars er aan, net terug uit de mall. Na een waarschuwing vertrokken we dan maar weer.

Rare oproepen dit jaar. Zo was ook de volgende: Een man wilde een politieagent spreken, omdat hij wilde klacht neerleggen. Daar aangekomen een heel verhaal van hoe zijn oom hem bedreigde met een pistool enkele maanden geleden, dat die oom nu weer bedreigingen uitte via telefoon, ... Na een gesprek met de grootmoeder kwamen we aan de weet wat er werkelijk aan de hand was: Het gerecht had het hoederecht over zijn kind weggenomen en aan de grootouders gegeven. Hij kwam regelmatig langs, zonder verwittiging. Daarom dat een oom hem bedreigde. Maar die bedreigingen waren van jaren geleden, toen die zaak net uitgesproken was. Toch blijft hij langskomen. De grootouders willen zelfs niet dat hij langskomt. Hij kreeg het advies om naar de rechtbank te stappen en een fatsoenlijke afspraak te regelen voor zijn bezoekrecht. Volgende keer zal HIJ zelf opgepakt worden als hij er weer is zonder toestemming van de grootouders.


Al drie ritten gehad. Tijd om te gaan eten: Moe's (mexicaans).


Echt een rustige dag. Off Smith reed met me rond, in de hoop iets te vinden wat leuk was om te doen. Helaas. Het mocht niet baten. Dan maar even tijd genomen om een rapport te schrijven. Ik mocht het rapport nalezen en zelfs aanvullen!


Een man die zich achtervolgd voelde, belde 911. Weer een oproep voor ons. Hij beschreef een grote zwarte kerel,  die hem een hele tijd achtervolgd had. Volgens hem was de reden dat hij met die gast zijn vriendin iets wilde beginnen. Die achtervolger had hem ook al bedreigd. Verder vertelde hij dat hij haar een gsm gekocht had, hoe hij gewandeld had, ... Op de vraag van hoe die vriendin heette ... kon hij niet antwoorden. Hij vertelde wel dat die gast woonde in een bepaald appartementenblok, met naam en adres. Weer een raar verhaal dus.


Dan weer maar vervelen en proberen uit te kijken naar verkeersovertreders. Plots is er op de radio een bericht over een winkeldiefstal. Een persoonsbeschrijving wordt doorgegeven. Off. Smith besluit om assistentie te gaan verlenen. Dus uit onze sector en uitkijken naar de verdachten. Een ander unit heeft ze ondertussen gevonden. Totaal 5 patrolcars aanwezig voor twee verdachten. En inderdaad, de beschrijving klopte: pet met Georgia embleem, blauw shirt en ... dronken. Eigenlijk wel grappig om te zien. Het plastic waarmee de cap ophing in de General Dollar hangt er nog aan! Had hij die dingen gekocht gehad, dan kostte dat 2,16 dollar. Nu is hij ongeveer 700 dollar kwijt: 500 voor winkeldiefstal en 200 voor openbaar dronkenschap.


Nog maar eens uitkijken voor verkeersovertreders. En deze keer prijs. Een dame negeerde het stopbord (kwam niet tot een volledige stop). Voor de eerste keer gingen alle lampen van de wagen aan, samen met sirenes. Deze overtreding kostte haar 93 dollar.


Intussen al half 10 geworden. Oproep voor een alarm in de Mall. Dat moest onderzocht worden. Blijkt dat een van de hekken niet volledig gesloten was op de grond. De manager laten verwittigen en zaak opgelost.


De laatste oproep die ik mee deed was een ongeval met vluchtmisdrijf. Heel wat gegevens moesten nagekeken worden. Gelukkig hadden de benadeelden de nummerplaat kunnen noteren. Er werd een opsporingsbericht verstuurd. Naam en adres van de daders zijn bekend, die zaak zal snel opgelost worden.


Tegen half 11 heb ik me laten afzetten na een lange ride-a-long.

Zaterdag 22 juli

Rustige dag vandaag.


Niet veel gedaan. Een beetje opgeruimd, en klaargemaakt voor onze cruise. Moesten daarom ook nog even naar de winkel. Zijn in de Mall geweest en bij Beals. Natuurlijk weer enkele dingen gekocht.


Nadien avondmaal bereid en geholpen met opruimen.


De dag werd afgesloten met tv kijken.

Zondag 23 juli

Als voorbereiding op onze cruise, die morgen begint, hebben we uitgeslapen. Na de middag ging het dan op weg naar Marie-An en Ricky. Daar amuseerden de we ons met de waterfietsboot. Ook maakten we een toer op 'The Farm'. We bezochten de paardenstallen, de main house, ... Sommige paarden kunnen al eens niezen!

Even naar Jacky en Terry dan maar. We namen een jong katje mee vanuit de farm. Anders zou het beestje naar het asiel moeten gaan. Het beestje moest even wennen aan de andere katten in huis bij Jacky. Jacky had speciaal voor Jetty Southern Bananapudding gemaakt. Heerlijk!

We bleven er niet zo lang. We moesten terug naar Marie-An, want zij had ons uitgenodigd op een barbecue.

Daarna maar naar huis, we moeten nog pakken voor morgen!