Reisverslag 2002

USA2002-01 USA2002-02 USA2002-03 USA2002-04 USA2002-05

Week van 20 tot 28 juli


Zaterdag 20 juli


De dag begon zoals altijd pas tegen de middag. Claudio was af. Buiten was het al vlug veel te warm om iets te doen. Wat zouden we gaan doen vandaag?

Even na de middag gingen Claudio en ik naar een museum in Dalton (vorig jaar waren we er ook geweest, maar alleen het archief was toen open – het museum zelf was toen dicht). Toen we er aan kwamen was niet alleen het archief dicht, maar ook het museum. Dat zullen we dan in de week eens gaan bezoeken.

Dan maar een gezellig avondje uit eten in het chinese restaurant Evergreen. En daarna …

Claudio en ik naar de rodeo in Ringgold. Deze rodeo werd georganiseerd ten voordele van de plaatselijke brandweer. 11 september 2001 in gedachten begon deze rodeo met een officieel gedeelte: het prijzen van de hulpdiensten.

Van links naar rechts op de foto: brandweer, politiediensten, ambulancepersoneel

En dan de nationale hymne met optreden (natuurlijk).

En dan begon de rodeo zelf.

Er waren 5 onderdelen.

Eerst was er het Bareback bronc riding.

(De cowboy moet met 1 hand een “wild” paard berijden gedurende 8 seconden, zonder dat zijn andere hand zichzelf of het paard aanraakt. Men maakt gebruik van een leren gordel rond de borst van het paard.)


USA2002-01 USA2002-04 USA2002-02

Natuurlijk was er tussen de evenementen amusement voorzien.


Dan was er het Steer wrestling. Op zo kort mogelijke tijd een rund(je) tegen de grond krijgen en zijn voetjes vastbinden.

Na weer wat entertainment (met clowns dit keer) kwam het Calf Roping: met een lasso een kalf vangen, tegen de grond smijten en weer de voetjes samenbinden. Gemiddelde tijd: ongeveer 6 seconden.

Na weer wat entertainment voor de kinderen (dit keer) (de kinderen tussen 5 en 12 mochten in de arena komen en moesten strikken plukken van een kalf zijn staart – de eerste strik bracht 20 dollar op, de tweede (en laatste) bracht 10 dollar op),

was er nog meer Calf Roping, maar nu was het de bedoeling dat 1 cowboy de lasso rond de nek wierp, en de andere een lasso rond de achterpoten.

De laatste events hebben we gemist. Ik stelde voor om vroeger door te gaan, anders zouden we in de drukte zitten als iedereen de arena en parking ging verlaten. Wat we gemist hebben? Ik ben niet zeker; er waren nog enkele andere activiteiten die horen bij een rodeo: bull riding (met een hand een stier berijden), saddle bronc riding (met een hand een “wild” paard berijden met gebruik van een zadel, cowgirl’s barrel racing (zo snel mogelijk een parcours tussen vaten afleggen).

In ieder geval – een leuke dag gehad vandaag.


Zondag 21 juli


Een rustige dag vandaag. Eens lekker niets gedaan tot 4 uur. Daarna naar het outletcentrum in Dalton gegaan. Nog maar eens winkelen. Nadien eten in Mc Donalds. En dan naar Wal*Mart voor de normale inkopen. Het was bijna 10 uur toen we terug thuis waren.


Maandag 22 juli


Nog maar eens naar dat museum in de buurt geweest. Weeral gesloten.

Dan maar naar AAA Tool Barn om dat bulldozertje te gaan reserveren voor woensdag.

Terug thuis was het veel te warm om iets te doen:


37 graden in de schaduw. Dat vraagt om een onweer, en dat kwam er ook. Het onweer was zo hevig dat de stroom in de hele buurt uitviel en uit was voor bijna 2 uur. En serieus regenen en waaien. Een tropisch onweer dus.

Voor het onweer 37 graden, net na het onweer nog maar 23 en een uurtje later terug naar de 30 toe.

Pas toen de stroom terug was, konden we terug genieten van de onmisbare airconditioning en konden we ons eten klaarmaken: lasagna.


Dinsdag 23 juli


Nog een echte vakantiedag. De bedoeling was om in het zonnetje en het zwembadje te gaan liggen, maar een plots opkomend onweer gooide roet in het eten. Ik dan maar Elena bezig gehouden binnen met een tou-tou (haar woordje voor tekenfilm). Anne-Mie kon ondertussen wat bijslapen.

Nadat iedereen zijn middagdutje had gedaan en de nodige pampers ververst waren gingen we nog maar eens naar het outlet-center in Dalton – verder shoppen.

’s Avonds keken we naar een film: La vita e bella.


Woensdag 24 juli


Claudio af, Anne-Mie af, en de bulldozer was besteld. Wachtend op de machine merkte ik iets kruipen in het gras.

Dit schildpadje (komt hier gewoon voor ‘in het wild’) stopte even om te poseren.

Met een uur vertraging (de firma was het even vergeten) werd het dozertje geleverd. En toen konden we aan de slag. Er was heel wat zand weg te halen in de voortuin, en in ‘speelgrond’ was heel wat nivelleerwerk nodig.

Het viel best mee om dit ding te besturen. Alhoewel… Claudio ramde het hekken, ik duwde enkele balken van de omheining los, maar al bij al viel het goed mee.

Elena bekeek ons werk van op het hondenhok.

Na een douche gingen we dan nog eten bij Fuddruckers. Ik at er een 2/3 LB hamburger (340 gr vlees met broodje, frieten, groenten, …). Ik was ‘stuffed’.


Donderdag 25 juli


Na het gelijktrekken van de grond gisteren, begonnen we vandaag met de bouw van het speeltuig zelf. Eigenlijk best grappig: ga naar de winkel en koop een speeltuin in een doos van 20 op 30 op 50 cm. In de doos zitten alle schroeven, bouten, kettingen, … die je nodig hebt. Op de doos staat: ‘Just add lumber’ (= je moet enkel maar hout toevoegen).

Er stond dus een hele stapel hout te wachten op ons. De planken moeten op maat gezaagd worden en volgens plan opgebouwd worden.

De volgende dagen zal je dus de vorderingen van onze speeltuin zien.

Vandaag maakten we de basis: de toren. Hieraan zal later de balk voor de schommels komen en het trapje en de schuif-af. Tegen de late namiddag was onze toren bijna af.


Vrijdag 26 juli


Deze voormiddag heeft Radio 2 Limburg gebeld. Dat was zo afgesproken: voor ik naar de States vertrok e-mailde ik Radio 2, dat ik bereid was mee te werken aan het programma waar ze Limburgers op vakantie interviewen. Ik weet niet hoe het resultaat is – ik had alles voorbereid (hoe vaak ik hier was geweest – wat ik al gedaan had – wat ik nog gepland had – …), maar hij stelde allemaal vragen waar ik niet op gerekend had. Nu ja, in ieder geval heb ik enkele bioscooptickets verdiend.

Namiddag werkten we verder aan onze toren. Die is nu zo goed als af. Waarschijnlijk is de toren morgen volledig klaar.


’s Avonds las ik de plaatselijke krant. Rare gewoontes hebben ze hier. Als je gearresteerd wordt voor DUI (driving under influence of dronken rijden), drugsbezit, … kom je in de krant met naam en adres. Deze scan komt uit de krant.

Zaterdag 27 juli

Zoals je op de foto’s ziet is de toren volledig klaar. We moesten vandaag het dak afwerken, een trapje maken en de schuifaf installeren.

We zijn ook nog begonnen aan de grote balk voor de schommels. Die zullen we maandag waarschijnlijk gaan installeren aan de toren. De balk is echter groot en zwaar (4” bij 6” bij 144”). Het zal dus nog een zwaar werkje worden om de finishing touch aan te brengen.


Zondag 28 juli


Samen met Anne-Mie maakten we een schema van de laatste weken: wanneer Claudio moet werken, wanneer Anne-Mie moet werken, … en zo konden we plannen wanneer we onze trip naar Nashville of de Mexicaanse Golf gaan doen.

Namiddag gingen we nog maar eens winkelen. Mijn VISA-rekening startte vandaag met een 0-saldo (een nieuwe maand om inkopen te doen).

Toen we terug waren had ik al meer dan 170 euro uitgegeven. Moet er wel bijzeggen dat mijn winkelen nu eigenlijk gedaan is – ik heb alles wat op mijn lijstje stond – dat ik meebracht uit Belgie.

Makkelijkheidshalve zijn we gaan eten in Burger King (met de speeltuin), zodat Elena zich daar kon amuseren, terwijl we uitrustten van het winkelen.