Reisverslag 2002

USA2002-01 USA2002-02 USA2002-03 USA2002-04 USA2002-05

Week van 11 tot 19 juli


Donderdag 11 juli


Met alle materiaal dat we in de week gehaald hebben, zijn we vandaag begonnen met het bouwen van het platform voor de speeltuin. Hard werken: balken sleuren, nagelen, boren, ankerijzers kloppen, … en dan nog zorgen dat het allemaal mooi horizontaal is. Terwijl we bezig waren vonden we een ‘zwarte weduwe’ tussen de balken.

Een klein maar gevaarlijk beestje. Dit beestje is op een na de meest gevaarlijke spin in de VS. Na een beet ervan word je serieus ziek en kan je zelfs sterven. Dus, … na enkele foto’s kwam de hamer en weg met het beestje.


Na een verfrissende douche gingen we naar Calhoun. Winkelen maar weer. Ik denk dat ik nu ongeveer alles heb wat ik moest hebben. Nog enkele cadeautjes gevonden, en in de Nike-outlet-store een slordige $ 200 gespendeerd aan schoenen, tee’s, regenjas, tas, cap, … En even later nog maar eens wat gespendeerd in de Old Navy outlet store.


We kwamen pas rond half 10 thuis. Tijd voor wat tv en een drankje en … het bed in.


Vrijdag 12 juli


 Vanmorgen was het fris buiten – ongeveer 23 graden. Met de bewolking die er was en het zuchtje wind, was dit het ideale weer om verder te werken aan het platform. Claudio was werken en Anne-Mie sliep nog toen ik alles al had klaargelegd om te beginnen met balken te kloppen. Is Anne-Mie wakker geworden van mijn geklop of is ze gewoon opgestaan, … ik weet het niet, maar plots stond ze naast me. Ze zou Emilie even wat eten geven en me dan komen helpen. En dat deed ze ook.


Terwijl wij bezig waren reed plots een ziekenwagen op. Claudio was in de buurt en kwam even gedag zeggen. Hij en zijn collega in werkpak en ik in werkkledij op de foto.

Namiddag gingen Anne-Mie en ik nog even naar Wal*Mart om inkopen te doen. Wegens tijdgebrek haalden we eten uit bij Steak n Shake. We kwamen thuis en Amanda – de babysit – was er al.


Na het eten heb ik me bezig gehouden met de kids en keken Amanda en ik naar de tv.


Zaterdag 13 juli


Regenen dat het deze voormiddag deed! Het goot eruit. Geen weer om buiten iets te doen. Uit verveling wat tv gekeken. In de namiddag hield het op met regenen, maar te laat om nog iets te doen. Dus besloten we maar om wat kennissen op te zoeken. We zouden naar Monica en Izell gaan; die waren sinds gisteren terug van Barbados. Toevallig hadden Claudio en ik in de week dezelfde kledij gekocht. Om onze Amerikaanse vrienden te verrassen besloten we ‘hetzelfde’ gekleed te gaan.

Terug thuis aten we pizza en dan ging Anne-Mie naar haar werk. Wij moesten de kids bezig houden, maar Claudio was zo moe dat hij er zelf bij in slaap viel.

Er was een interessante documentaire op tv over de geschiedenis van het Amerikaanse fastfood-gedrag: de geschiedenis van de hot dog, de hamburger, gebakken kip, sandwiches, …


Zondag 14 juli


Claudio was werken en Anne-Mie kwam heel moe terug van het werk. Het was terug beter weer en gelukkig niet al te heet (ongeveer 30 graden en heel draaglijk). Dus ging ik verder in de tuin, werken aan de omheining van de speeltuin. Ondanks dat Anne-Mie zo moe was is ze me komen helpen.

Moe van het werken stopten we rond 4 uur. Anne-Mie ging dan nog even naar de winkel en ik maakte spaghettisaus. Na het eten nog even aan het reisverslag gewerkt en daarna lekker niets meer gedaan.

Morgen begint Claudio aan zijn 4 dagen vrij. In die tijd moeten we zeker de omheining van de speeltuin klaar hebben.


Maandag 15 juli


Rustig weer – naar gewoonte in Georgia – ongeveer 30 graden. Eerst ging ik met Claudio naar Fort Oglethorpe, een winkeltje zoeken voor wat westernspullen. Op de terugweg daarvan nog een ander winkeltje in Ringgold binnengestapt en dan terug naar huis.

Daar gingen we terug aan de slag aan de omheining. Nog een dagje werken en die is ook weer af.

Vanavond ging Anne-Mie werken dus deden Claudio en ik babysitten. Tussendoor heb ik de problemen met de website proberen aan te passen. Ik schakelde nu over op een webspace van school. Zo kan ik tenminste mijn dagboek verderzetten, ook als mijn abonnement bij Online vervalt binnenkort. Eenmaal terug in Belgie komt het dagboek op de normale plaats – mijn eigen website.


Dinsdag 16 juli


’s Morgens kon ik al dadelijk beginnen met babysitten. Anne-Mie sliep nog want zij was gaan werken vannacht. Claudio had even zijn handen nodig voor Elena.

Namiddag moest Claudio een test gaan afleggen en Anne-Mie en ik gingen dan maar winkelen, want Jacky en Terry zouden komen voor een cook-out. (Een barbecue, maar iedereen die komt brengt zelf vlees en groenten en zo mee; de gastheer zorgt enkel voor wat drank, wat brood, …)

Het was een gezellige cook-out. We hebben heel wat bijgebabbeld. Jacky werkt nu terug en als de school terug open gaat mag ik een dagje met haar mee naar haar werk. Ook maakten we plannen voor volgend weekend: dan ga ik waarschijnlijk naar een rodeo gaan in Ringgold.

Eenmaal dat Jacky en Terry vertrokken waren, gingen Anne-Mie en ik nog vlug wat landscapetimbers halen in Home depot, dan kunnen Claudio en ik morgen die omheining eindelijk afwerken.

De dag was vlug om; om de dag te besluiten huurden we op de satelliet nog een film: The Others. Een aanrader, met een heel verassend einde.


Woensdag 17 juli


Eindelijk kregen we de omheining af. Nu moesten we nog beginnen aan het afgraven van de heuvel in het midden en zorgen dat we een horizontale basis krijgen voor het speeltuig. Hard labeur!

Tegen zessen ging Anne-Mie werken, en wij (Claudio, Anne-Mie en de kids) even naar Wal*Mart om enkele cadeautjes te halen voor de 6de huwelijksverjaardag van Claudio en Anne-Mie. We kwamen pas terug rond negen. Nog vlug een dvd ingestoken: Harry Potter and the Sorcerers Stone.


Donderdag 18 juli


Omdat Claudio morgen moet gaan werken werden deze morgen al de cadeautjes voor de huwelijksverjaardag verdeeld. Ook gaf ik dan maar de kaarten af die ik meegekregen had uit Belgie.

Na onze brunch gingen Claudio en ik verder met het afgraven van de heuvel. Na een half uur beslisten we dat dit niet doenbaar was. Na heel wat overleg besloten we om een bulldozertje te gaan huren (volgende week). Voor de rest van de namiddag hebben we genoten van de heerlijke temperatuur: niet te heet, gewoon perfect.

Heerlijk liggen in het zwembadje, ravotten gelijk kleine kinderen, …

’s Avonds gingen Anne-Mie en Claudio hun huwelijksverjaardag vieren met een intiem etentje en een filmpje. Jacky kwam mij helpen baby-sitten. We babbelden heel wat over mijn plannen voor de komende dagen.


Vrijdag 19 juli


De dag startte weeral met warm weer en veel zon. Claudio was werken – dus had ik een vrije dag. Niets beters gevonden dan maar wat in het zwembadje te liggen en wat te zonnen.

Nieuwsgierig als ik ben wilde ik de buitentemperatuur weten. Ik dus een thermometer buiten in de zon gelegd. De thermometer in de schaduw gaf in de namiddag 34 graden aan, de thermometer die in de buiten lag gaf eventjes 41 graden aan.

Anne-Mie maakte ook een foto van de vorderingen aan onze speeltuin.

En ze maakte een foto van mijn hand – ik had daar een blaar van gisteren.

’s Avonds ging Anne-Mie ook naar het werk. Amanda de babysit kwam dus weer.

USA2002-01 USA2002-03 USA2002-01