Tijdens de grote vakantie in 1998 ging ik nog maar eens naar de States.


Aangezien dit reisverslag nadien werd gemaakt wordt in dit verslag niet chronologisch gewerkt, maar kan je activiteiten zien die ik er gedaan heb.Bezoek aan het Confederate Cemetery in Resaca


Het bezoek aan het kerkhof uit de burgeroorlog was tof. Dit kerkhof was een kerkhof voor soldaten van het zuidelijke leger. Het was sober ingericht.

Bezoek aan Red Clay Historical Site


Met Jacky (een Amerikaanse vrouw, die ik via Claudio en Annemie heb leren kennen) bezocht ik Red Clay.

Deze historische site speelde een rol in de tijd van de Cherokee-indianen. De blanken wilden de indianen weg uit Georgia. De verbande indianen kwamen toch nog samen in Red Clay, net over de grens van Georgia. Daar vergaderden ze, leefden ze, ... tot het moment van hun "definitieve" verbanning. De definitieve verbanning hield in dat de hele stam moest verhuizen naar de andere kant van Amerika. Tijdens deze tocht stierven heel wat indianen. Vandaar ook de naam die deze tocht kreeg: Trail of Tears.

Bezoek aan Chieftans museum


Ook het Chieftans museum heb ik met Jacky bezocht.

Dit museum is de woning van een van de indianen die voor de blanken werkte. Eigenlijk was deze indiaan een soort slavenhandelaar voor de blanken. Daardoor was hij ook erg rijk. In dit gebouw kan je heel wat zien en leren over de slavenarbeid, aanpassing van indianen aan de blanken, ...

Bezoek aan het Martha Berry House


Nog maar eens een trip met Jacky.

Op naar het geboortehuis van Martha Berry. Zij stichtte scholen en een universiteit (Berry College) voor de armere klasse mensen.

Huiszitten bij Caroline - onder ons


De meeste tijd van mijn vakantie in 98 spendeerden we bij het huiszitten bij Caroline. Caroline (een Belgishe) ging voor een week naar Belgie. Claudio en Annemie werden gevraagd om er op het huis te letten.

De woning is een mooie woning met zwembad, grote tuin, ... Het was er tof verblijven.

Ook waren er enkele huisdieren waar we op moesten letten.

En bij het wassen van de auto werd gelachen. De muskieten die op het vocht afkwamen konden mij echter gestolen worden, want ik werd constant gebeten.

Huiszitten bij Caroline - barbecue met Amerikaanse vrienden


Tijdens het huissitten bij Caroline, deden we ook een barbecue. Hierbij werden verschillende Amerikaanse kennissen van Claudio en Annemie uitgenodigd.

Huiszitten bij Caroline - bezoek van Adam en Kristina


Op een avond kwamen Adam en Kristina af. Dit zijn goede vrienden van Claudio en Annemie. We hebben ook een tweeling. Alleen het vervangen van luiers is er teveel aan.

Een ander uitstapje


Samen met Claudio maakten we ook heel wat uitstapjes. We gingen eens naar het Boyscoutcamp bij George op bezoek, we reden wat rond en vonden toevallig een scenic site. Daar komen deze foto's van.

USA1998 USA98-99 USA9798-06